Skip to content

Blogi

Väännetään yhdessä

Tämä ei ole jatkoa syksyllä kirjoittamalleni blogille lastenkirkkoon tekemästäni huoneesta ” Eeva keittiöstä”, vaan meillä on kotona menossa keittiöremontti. Pakkasin keittiön tavarat kahdeksaan muuttolaatikkoon ja viiteen ison isoon pahvilaatikkoon. Miten voi keittiöön mahtua niin paljon?

 

Naapurimme tekee myös keittiöremonttia, ei omassa kodissaan, vaan tyttärensä kodissa. Kuulin naapurin rouvalta, kuinka kätevästi hänen miehensä ja heidän eskari-ikäinen lapsenlapsensa yhdessä kokoavat keittiön kaappeja. Tyttären tyttärellä on kätevä pieni ruuvinväännin, jolla hän surauttelee ruuvit kiinni.
Miten ihanaa ajattelin! Mikä tilaisuus vahvistaa lapsenlapsen ja isoisän suhdetta tekemällä yhdessä! Miten ihana muisto molemmille keittiörempan tekijöille jää. Molemmat voivat ylpeinä muistella, kuinka me yhdessä saimme aikaan näin hienon keittiön.

 

Yhdessä tekemisessä on voimaa. Vanhemman ja lapsen, isovanhemman ja lapsenlapsen kahdenkeskeisellä ajalla on valtava merkitys molemmille. Ottamalla lapsi mukaan arkisiin askareisiin, joissa lapsi voi kokea olevansa tärkeä ja jossa hän voi saada onnistumisen kokemuksen, vahvistamme hänen itsetuntoaan. Boonuksena vielä; yhdessä lapsen kanssa tekeminen lujittaa vanhemman, isovanhemman, kummin tai mummin suhdetta lapseen.

 

Meidän keittiössä ei ole vielä ollut ruuvia vääntämässä remonttireiskamme vaarin ja taatan lisäksi meidän kaikkien yhteinen lapsenlapsemme. Varmaan olisi meillä kaikilla hauskaa toteuttaa meidänkin keittiöremontti yhdessä.

 

Eeva Lahti
nuorisotyönohjaaja