Skip to content

Blogi

Yhteistä vastuuta

Nautin leipomisesta. Siitä saa vatsan täytettä, tulee ryhdyttyä johonkin ja mikä parasta: kotiin tulee herkullinen tuoksu ja ihana lämpö. Usein kylään mennessäni leivon viemiseksi jotain lämpimäisiä. Joulun aikaan annan usein itse tehdyt tai leivotut lahjat. Opiskeluaikanani kokoonnuimme usein kavereiden kanssa laittamaan yhdessä ruokaa tai leipomaan. Siinä toteutui yhteinen vastuu mukavalla tavalla.

 
Mitä sana yhteisvastuu tuo mieleen sinulle? Onko se vastuu, joka pitää kantaa? Onko se sana, joka tuo hymyn kasvoillesi ja saa hyvälle tuulelle?
 
Yhteinen vastuu on sitä, että välitämme toisistamme ja lähimmäisistämme. Välittää voi niin monella tavalla. Joku lähtee liikkeelle, joku laittaa kädet ristiin ja rukoilee yksin tai yhdessä. Yhteisvastuu on hyviä sanoja ja tekoja, hyvän mielen tuomista sille, joka kaipaa piristystä.
 
Vuoden 2011 Yhteisvastuukeräys on juuri alkanut. Se kutsuu hyviin sanoihin ja etenkin tekoihin yksinäisten nuorten auttamiseksi ja tukemiseksi Suomessa ja Mosambikissa. Yhteisvastuukeräys on ensimmäinen varma kevään merkki. Se tuo hymyn kasvoilleni. Hymy tulee siitä, että näen ja koen, että on paljon ihmisiä, jotka aidosti välittävät ja haluavat auttaa ja tukea muita. Ihmisiä, jotka lähtevät liikkeelle yhteisen hyvän toteutumiseksi. Ihmisiä, jotka haluavat antaa oman panoksensa lähimmäisen hyväksi. Kun teet hyvää muille, saat itsellesikin hyvän mielen.
 
Mitä aiot tänään tehdä? Miten yhteinen vastuu toteutuu tänään sinussa? Lähden kotiin ja laitan uunin lämpenemään. Taikinaa vaivatessani unohdan viikon kiireet. Kohta tuore leivän tuoksu ja lämpö täyttää kodin.
 
Päivi Leino
diakoniatyöntekijä