Tapahtumat ja tilaisuudet

Raision seurakunnassa on paljon tapahtumia ja tilaisuuksia aikuisille. Jumalanpalvelusten lisäksi voit osallistua erilaisiin seurakuntailtoihin, Raisiomessuun, pienpiireihin, konsertteihin ja kuoroihin sekä Tasalan Kamarin toimintaan.


Ilta Sinulle

Nämä illat ovat Sinulle!

Ilta sinulle -illoissa pyritään kodikkaaseen ilmapiiriin, jossa on helppo viihtyä yhdessä ja tutustua muihin. Ohjelmaan kuuluu musiikkia, mielenkiintoisia puheenvuoroja, vapaata keskustelua ja iltapalatarjoilu. Illasta vastaa vapaaehtoisten tiimi. 

Kevään 2021 Illat Sinulle, keskiviikkoisin klo 18 Raision seurakuntatalon salissa.

Ke 21.4. "Uupumuksesta uusi alku", vieraana Tuula Portin.

Lisätietoa päivitetään mm. lehti-ilmoituksissa, Facebook-sivulla Raision seurakunta ja netissä: www.raisionseurakunta.fi/tapahtumat

Raisiomessu

Raisiomessu on  jumalanpalvelus kirkossa tai seurakuntasalissa rennolla ja yhteisöllisellä otteella. Koronatilanteen takia kevään kaksi ensimmäistä messua ovat väljemmissä tiloissa kirkossa.

Raisiomessua vietetään kerran kuukaudessa, sunnuntaisin klo 17- 19.

Raisiomessussa panostamme yhteyden kokemiseen, joka huipentuu yhteiseen ehtoolliseen!

Ilta koostuu bändin säestämästä musiikista, opetuspuheenvuorosta ja keskustelusta, mahdollisuudesta esirukoukseen, ehtoollisesta ja yhteisestä iltapalasta lopuksi.  Olet lämpimästi tervetullut Raisiosta tai kauempaa!

Kevään 2021 Raisiomessut su klo 17 kirkossa, ellei toisin ilmoiteta

24.1 pastori Tiia Lehtonen-PERUTTU TILAISUUS, PAHOITTELEMME

14.2 pastori Vesa Siltala

14.3 pastori Antti Pajunen

18.4 teologiharjoittelija Atte Virtanen

Raisiomessu tarvitsee jatkuvasti uusia tulijoita rakentamaan yhteistä juhlaamme. Tarvitaan mm. vastaanottajia ovelle, rukouspalvelijoita, seurakuntalaisen puheenvuoroja, bändiin uusia soittajia, tilan koristelijoita ym. Tuo lahjasi ja intosi yhteiseen käyttöön! Tule mukaan ottamalla yhteyttä: pastori Antti Pajunen 044 7160 358, antti.pajunen@evl.fi .

Rukouksen talo

Rukouksen talo jatkaa keväällä 2021 tiistaisin klo 16.30-18 Raision kirkossa. Tällä hetkellä Rukouksen talo on taolla koronarajoitusten takia ja rukousryhmä rukoilee virtuaalisesti. Voit kuitenkin lähettää ryhmälle rukousaiheita osoitteeseen vesa.siltala@evl.fi

Rukouksen talo auttaa sinua rukoilemaan ja tarjoaa paikan hiljentyä keskellä arkea. Rukouksen taloja on jo monilla paikkakunnilla ja niiden tehtävänä on pitää esillä rukouksen huikeaa mahdollisuutta ja rohkaista tavallisia suomalaisia rukoilemaan.

Rukouksen talo on sielun taukopaikka vaikkapa työmatkan varrella. Halutessasi seurakunnan koulutetut vapaaehtoiset rukoilevat kanssasi. Voit turvallisessa ilmapiirissä luottamuksella kertoa rukousaiheesi ja huolesi. Voit hiljentyä kauniissa kirkossamme Jumalan edessä keskellä hälyistä arkea.

Voit jättää rukousaiheita myös nettisivujen kautta.

Lisätiedot Raision Rukouksen talosta:

pastori Vesa Siltala p. 044 7160 339, vesa.siltala@evl.fi​​​​​​​

Turunseutu rukoilee​

To 4.3. klo 18.30 Eri kristillisissä seurakunnissa on jo vuosien ajan rukoiltu rukousilloissa kerran kuussa rakkaan kotiseutumme puolesta. Tällä kertaa rukousilta on Raision kirkossa. Ilta on ekumeeninen ja kokoaa kristittyjä eri kirkkokunnista. Tervetuloa mukaan rukoilemaan Taivaan Isän hyvän tahdon tapahtumista.

Usko ja tiede iltateellä ke 28.4. klo 18 seurakuntatalon salissa

Rento keskusteluilta iltateen äärellä kristinuskon ja tieteen suhteesta. Puhujavieraamme professori Tero Laihonen käsittelee kosmologian eli maailmankaikkeuden rakenteen ja alkuperän kysymyksiä. Kuinka maailma alkoi? Kuinka sovittaa yhteen kosmologisen tutkimuksen uusimpia tuloksia ja Raamatun kuvaus maailmankaikkeuden alkuperästä ja synnystä? Lyhyen alustuksen pohjana on professoreiden John Lennox ja Ard Louis yleistajuisia näkemyksiä aiheesta. Alustuksen jälkeen on mahdollista keskustella aiheesta nousevista kysymyksistä.

Mukana pastori Vesa Siltala. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan.

Kirjallisuuspiiri​

Haluatko jutella kirjallisuudesta yhdessä muiden kanssa? Kysy lisää Myllyn tilassamme kerran kuussa torstai-iltaisin kokoontuvasta kirjallisuuspiiristä! marjut.lehti-laakso@saunalahti.fi  

Seurakunta menee pyhiinvaellukselle​

22.5. klo 12 Kävelemme Raision uuden pyhiinvaellusreitin. Lähtö ja paluu kirkolle. Kokonaispituus 21km, mutta voit kävellä reitin myös vain osittain kuntosi mukaan. Säävaraus. Ilmoittaudu Vesalle vesa.siltala@evl.fi/ 0447160339 

Soppaa kaverille​

Keittolounas vähävaraisille raisiolaisille Tasalan kamarissa (Tasalanaukio 5) klo 13-14​ seuraavina lauantaina 30.1., 27.2., 27.3. ja 24.4.

 

Muutokset mahdollisia kaikkiin tapahtumiin koronatilanteesta riippuen.

​​​​​Katso myös www.vapaaehtoistyo.fi/Raisio. Sivulta löytyvät Raision seurakunnan, kaupungin ja useiden raisiolaisten yhteisöjen vapaaehtoistehtäviä mielekkääseen tekemiseen yhdessä muiden kanssa. Käy tutustumassa ja tule mukaan.

 

 

Lautaselle katettuna herkullista keittoa.

​​​​​​​SOPPAA KAVERILLE

Soppaa kaverille on Raision seurakunnan vapaaehtoisten ylläpitämä ruokailutilaisuus Tasalan Kamarissa. Vapaaehtoiset järjestävät tilaisuuden ja valmistavat jaettavan ruuan.

Kerran kuussa järjestettävä maksuton keittolounas on tarkoitettu työttömille ja vähävaraisille raisiolaisille.

Keväällä 2021 Soppaa kaverille Tasalan kamarissa klo 13-14 seuraavina lauantaina:

30.1; 27.2; 27.3; ja 27.4.

Olethan paikalla jo klo 13.

 

 

 

 

Valitettavasti la 5.12. Joulutapahtuma ja adventtimyyjäiset on jouduttu perumaan tiukentuneiden kokooontumisrajoitusten vuoksi.

 

Joulumieltä voit kuitenkin hakea

JOULUMAA - MATKA JOULUUN KIERROKSELTA

Avoinna kaikille 5.12.-6.1.

Itsenäisesti oman aikataulun mukaan kuljettava jouluinen polku kaikenikäisille. Tule etsimään rasteja, tutkimaan, kurkkimaan ja ihmettelemään jouluisia asioita.

 

Joulumaa -kierroksen pisteitä löytyy Wanhan Pappilan pihasta, kaupungintalolta, Tasalan Kamarilta sekä raisiolaisten yritysten ikkunoista.

 

Joistakin kohteista löytyy QR -koodi, jonka kautta aukeaa kuultavaksi otteita tämän vuoden Kauneimmista joululauluista.

Joulumaa -kierroksen kartta ja lisäinfoa löytyy Wanhan Pappilan pihassa olevan pienen keltaisen mökin seinästä, (Kirkkoherrankuja 2).

 

Tervetuloa matkalle jouluun!