Tasalan Kamari

Tasalanaukio 5, 21200 Raisio

Kesä- heinä- ja elokuun avoinna vain torstaisin klo 10-13.
ma-to 10-15
pe 10-13

Tasalan Kamari on Raision seurakunnan ylläpitämä ja vapaaehtoisten hoitama kahvila ja kohtaamispaikka Raision keskustassa.

Kodikas ja viihtyisä Kamari kutsuu sinua pysähtymään ja levähtämään. Istahda vaikka mukavalle sohvalle ja unohda hetkeksi yksinäisyys, huolet ja murheet.

Kamarissa on mahdollisuus mm.:
• lehtien lukemiseen
• ystävien tapaamiseen
• kuuntelemiseen
• kuulluksi tulemiseen
Ja tietysti voit kysellä miten ryhtyä sinne vapaaehtoiseksi. Monenlaiseen toimintaan kaivataan lisää vapaaehtoisia. Osa vapaaehtoistehtävistä vaatii enemmän sitoutumista kun taas joku ei sitä vaadi juurikaan.

Kamarissa on säännöllisesti mm.:
• ohjelmatuokioita
• piirejä ja kerhoja
• musiikkitilaisuuksia
• mahdollisuus papin ja diakoniatyöntekijän tapaamiseen

Vastuuhenkilöt

Auttamiskeskus: Hannele Anttila
Lähetyssoppi: Tuula Lundén
Äiti Teresa-peittopiiri: Maija Mäenpää
Nettikahvila: Markku Toivola
Sukkakerho: Eliisa Karppinen

Tasalan Kamarin kahviossa on tarjolla päivittäin tuoretta pullaa ja muita leivonnaisia sekä herkullisia voileipiä. Kahvi, tee tai mehu leivonnaisen tai voileivän kanssa maksaa 1,50 €.

Lähetyssoppi

Lähetyssoppi on Raision keskustassa Tasalan Kamarin yhteydessä toimiva myymälä seurakunnan lähetystyön tukemiseksi

Avoinna ma-to klo 10-15
pe klo 10-13
Kesä- heinä- ja elokuun avoinna vain torstaisin klo 10-13

Lähetyssopessa on tarjolla mm.:

• sukkia, lapasia, lasten neuleita ja muita käsitöitä
• postikortteja, adresseja
• kastepukujen vuokrausta
• kodin koriste-esineitä

Lähetyssopen kautta tuet lähetystyötä:

• tuomalla myyntiin erilaisia käsitöitä
• lahjoittamalla soppeen itsellesi tarpeettomia lankoja, joista kudotaan mm. lasten ja aikuisten sukkia ja lapasia sopessa myytäväksi
• osallistumalla askartelupiiriin, missä tehdään esim kortteja sopen myyntiin

Lähetyssoppeen tarvitaan koko ajan uusia vapaaehtoisia.

Lähetyssopessa voi olla koko aukioloajan myyjänä tai aamuvuorossa 9.30-12.30 tai iltapäivällä 12.30-15.30. Myyntityön lisäksi työhön kuuluu somistusta ja hinnoittelua sekä muuta järjestelyä. Asiakkaiden kanssa juttelu kahvikupin äärellä on myös sallittua. Tehtävään ohjeistaa Lähetyssopen vastuuvapaaehtoinen Tuula Lundèn.

Tasalan Kamarin ohjelma syksyllä 2019

Ohjelmatuokiot maanantaisin klo 11-12

Seurapelejä keskiviikkoisin klo 12-15

Seurapelituokio on kaiken ikäisille tarkoitettu hetki, jossa on mahdollisuus viettää aikaa yhdessä ja pelata esim. suosittua Rummikub-lautapeliä, Skippoa tai muita pelejä.

Diakoniatyöntekijän vastaanotto tiistaisin klo 10-12

Mahdollisuus keskusteluun ja verenpaineen mittaukseen.

Tuolijumppaa keskiviikkoisin klo 11-12

Tule mukaan nauttimaan rentouttavasta liikunnasta. Apuvälineinä käytetään tuoleja ja jumppanauhoja. Liikkeet eivät ole vaikeita ja jokainen suorittaa ne huomioiden omat rajoituksensa. Tärkeintä on, että jumpataan hymyssä suin! Liikkuminen ei ole totista puuhaa - ainakaan Tasalan Kamarissa.

Ohjaajina toimivat vuorokertoina Tasalan Kamarin vapaaehtoiset.

Yhteislauluhetki keskiviikkoisin klo 11-12

Tasalan Kamarissa lauletaan yhdessä kerran kuukaudessa kanttori Sini Niemisen johdolla.
Tervetuloa mukaan laulamaan jo tuttuja lauluja ja opettelemaan uusia!

Pappi tavattavissa torstaisin klo 11-12

Antti Pajunen, 044 7160 358, antti.pajunen@evl.fi

Kuukauden pappi

Raision seurakunnan papit ovat vuorokuukausina Tasalan Kamarissa seurakuntatalaisia varten keskustelemassa ja kuuntelemassa.

Nettikahvila

Tasalan Kamarissa asiakkailla on mahdollisuus myös tietokoneen käyttöön kahvin ja seurustelun lisksi. Nettikahvila on tarkoitettu kaikille tietokoneista ja internetistä kiinnostuneille ikään ja kokemukseen katsomatta. Nettikahvilan tarkoituksena on mahdollistaa tietokoneen käyttö luontevaksi ja hyödylliseksi osaksi ihmisen arkea.

Kaikki Nettikahvilassa olevat tietokoneet ovat asiakkaiden käytössä ilmaiseksi. Opastusta tietokoneen ja internetin sekä tablettien ja muiden älylaitteiden käyttöön saa tiistaisin ja perjantaisin klo 10-12. Oman koneen tai laitteen voi halutessa ottaa mukaan.

Vastaava

Markku Toivola