Aineellinen apu

Joskus tulee tilanne, että on pyydettävä apua, jotta jaksaisi vaikeiden asioiden keskellä jatkaa eteenpäin. Toisinaan tarvitaan apua siihen, että saisi ruokaa tai vaatetta ja laskujakin erääntyy. Ota rohkeasti yhteyttä diakoniatyöntekijään niin selvitellään asioita yhdessä! Parhaiten tavoitat diakoniatyöntekijän soittamalla päivystyspuhelimeen maanantaisin klo 14-16 p. 044 7160 325. 

Mikään asia ei ole liian vaikea, jotta siitä ei voisi selviytyä. Mennään tarvittaessa yhdessä käymään työvoimatoimistossa, sosiaalityöntekijällä tai hoidetaan yhdessä puhelimitse asioita.

Naulakko on myös sinua varten! Seurakunnalla on ilmainen vaate- ja tavara-apu Naulakko, josta löytyy tarpeeseen vaatetta ja kodin tarvetavaraa. Diakoniatyöntekijöiltä saat hakuun oikeuttavan lomakkeen. Naulakko on avoinna diakoniatyön asiakkaille to 3.9. alkaen maanantaisin klo 16-18 ja torstaisin klo 12-14. Huom! Vaate- ja tavaralahjoituksia otetaan vastaa ke 12.8. (klo 9-10 ja 17-18) ja ke 26.8. (klo 9-10 ja 17-18) sekä 2.9. alkaen keskiviikkoisin klo 9-10 ja 17-18. 

Kts. tarkemmin Naulakon omilta sivuilta.

RUOKA-APU

Raisiolaiset pienituloiset perheet ja yksin asuvat voivat saada ruoka-apua helpottamaan arkea. Myös hetkellinen kriisi voi aiheuttaa väliaikaisen ruoka-avun tarpeen. Olet silloinkin tervetullut!

Huomioithan, että samassa rakennuksessa ruokajon kanssa toimii ilmainen ruokailu, joka alkaa puolituntia aikaisemmin. Haettujen ruokakassien kanssa ei kuitenkaan voi tulla ruokasaliin.

Syksyn 2020 ruokajako arkitiistaisin, alkaen 4.8 klo 15-16.30, Kokinvuoren seurakuntakodilla, Murroskuja 3. Jaossa ei enää anneta omia aikoja, vaan tulijoille jaetaan pihalla numerolaput n. 14.50 alkaen.  Klo 15 aloitetaan sisään kutsuminen numerojärjestyksessä. Numeroita ei kuitenkaan jaeta ykkösestä alkaen järjestyksessä.

EU-ruokia voi hakea yksi raisiolainen henkilö/perhe kerran kuukaudessa ja niihin oikeuttava, kuuteen hakukertaan oikeuttava lappu, pitää hakea etukäteen diakoniatyöntekijöiltä. Soita siis päivystyspuhelimeen arkimaanantaina klo 14-16, p. 044 7160 325, ja sovi tapaaminen diakoniatyöntekijän kanssa.   

Operaatio ruokakassin ruokia voi hakea ilman lappua.

HUOM!  Muista ottaa omat kassit mukaan sekä nyt Korona-aikana oma hengityssuojain, jonka saat tarvittaessa Olkkarista.  

YHTEISÖRUOKAILU on avoinna kaikille raisiolaisille jokaisena arkitiistaina Kokinvuoren seurakuntakodilla, Murroskuja 3, klo 14.30-17.00.

Turvavälisuositusten noudattamiseksi sisään pääsee vähitellen eikä salia oteta missään kohtaa täyteen.

Jos haet ruokajaosta samana päivänä ruokaa, niin olethan ystävällinen ja tulet ensin syömään. Ruokakasseja ei saa viedä ruokasaliin.

 

SOPPAA KAVERILLE

Soppaa kaverille on Raision seurakunnan vapaaehtoisten ylläpitämä ruokailutilaisuus Tasalan Kamarissa. Vapaaehtoiset järjestävät tilaisuuden ja valmistavat jaettavan ruuan.

Kerran kuussa järjestettävä maksuton keittolounas on tarkoitettu työttömille ja vähävaraisille raisiolaisille.

Keväällä 2020 Soppaa kaverille Tasalan kamarissa klo 13-14 seuraavina lauantaina:

Syksyllä 26.9., 24.10. ja 28.1.

Olethan paikalla jo klo 13.