Raision kirkko

Kirkkotie 2 , 21200 Raisio

Raision kirkko

Raision keskiaikainen harmaakivikirkko sijaitsee hautausmaan ympäröimänä aivan Raision keskustassa.

Kirkko kuuluu TiekirkkoihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja on avoinna kesällä 2021, 29.6.-28.7., tiistai - torstai klo 12-17, muulloin sopimuksen mukaan

Mikäli tiekirkkoaikaan kirkossa on meneillään esim. tilaisuus, etkä pääsekään sisälle itse kirkkoon, niin lataa puhelimeesi Nomadi -app (valitse Pyhän Martin pyhiinvaellus) ja tutustu sen avulla hautausmaan historiaan, erilaisiin legendoihin ja hiljenny muistelupolun varrella tai kuuntele muutama laulu.

Raision kirkko on yksi maamme vanhimmista ja rakennusvuotena onkin pidetty vuotta 1305. Kirkko on nimetty Pyhän Martin, keski-ajan pyhimyksen mukaan, jonka kuva on myös Raision kaupungin vaakunassa. Sanankuulijoita kirkkoon mahtuu noin 300.

Esteettömyys:
Invapysäköinti pääkäytävän varrella. Kirkkoon sisälle on esteetön kulku. Alttarille eli kirkon etuosaan tullessa on kaksi porrasaskelmaa. Pyydettäessä on mahdollisuus saada käyttöön pyörätuoliliuskat. Kirkon sisätiloissa on käytössä induktiosilmukka. WC:t sijaitsevat erillisessä rakennuksessa kirkon läheisyydessä

Vaativa pyörätuolireitti

Rukouksen talo

Avoimet ovet kirkossa joka tiistai klo 16.30-18.
Tervetuloa hiljentymään kirkon rauhalliseen ilmapiiriin.

Kamarimusiikkikonsertti TYKS:n os. UC10 pienten potilaiden hyväksi

Viulutaiteilija Alexander Vinnitski ja pianotaiteilija Mikael Kemppainen esittävät Ludwig van Beethovenin sonaatteja säveltäjämestarin syntymän 250 -vuotisjuhlan kunniaksi.

Messu

Tervetuloa jumalanpalvelukseen ja yhteiselle ehtoolliselle. Tutkimme yhdessä kristityn vapautta. Paavali kirjoittaa, että kun olemme vapaita Kristuksessa, meissä asuu Pyhä Henki. Se näkyy meissä mm. rakkautena, ilona, rauhana ja kärsivällisyytenä.

Hengellisten laulujen yhteislaulutoivekonsertti

Hengelliset toivelaulut kaikuvat Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Rukouksen talo

Avoimet ovet kirkossa joka tiistai klo 16.30-18.
Tervetuloa hiljentymään kirkon rauhalliseen ilmapiiriin.