Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys. Keräyksellä autetaan hädänalaisia, syrjäytyneitä sekä heikommassa asemassa olevia yksittäisiä ihmisiä, perheitä ja yhteisöjä Suomessa ja ulkomailla. Apua annetaan syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Keräyksen kohde vaihtuu vuosittain.

Auttaa voi monin tavoin, esimerkiksi osallistumalla lipaskeräyksiin ja Yhteisvastuu-tapahtumiin tai lahjoittamalla keräystilille.

Voit lahjoittaa helposti tämän linkin kautta oman seurakuntamme Yhteisvastuu-keräykseen.

Voit myös ohjata lahjoituksesi jollekin alla olevista tileistä
Raision seurakunnan viitteellä 301725
Aktia: FI82 4055 0010 4148 41
Nordea: FI16 2089 1800 0067 75
Pohjola pankki: FI14 5000 0120 2362 28


Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta Suomessa ja ulkomailla katastrofialueilla.

Yhteisvastuu-kampanja 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta. Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskelutarvikkeiden hankinnassa. Monelta nuorelta jää koulut käymättä, koska perheellä ja nuorella itsellään ei ole siihen varaa. Koulutus on kuitenkin tärkeää yhteiskunnalliselle kehitykselle ja eriarvoisuuden vähentämiselle. Lisäksi diakoniarahaston avustuksilla tuetaan taloudellisesti eri syistä vaikeassa tilanteessa eläviä lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisä, tänä vuonna erityisesti lapsia ja nuoria. Keräyksen tuotolla tuetaan laadukasta koulutusta lapsille ja nuorille. Turvalliset koulurakennukset ja koulutetut opettajat auttavat lapsia toipumaan traumaattisista kokemuksista, sopeutumaan uuteen elämäntilanteseen ja oppimaan tulevaisuuden kannalta elintärkeitä taitoja.

Avun vievät perille Kirkon Ulkomaanapu (60 % keräystuotosta), Kirkon diakoniarahasto ja paikallisseurakuntien diakoniatyö (molemmat 20 % keräystuotosta).

Lisätietoja keräyksestä myös täältä.


YHTEISVASTUUKERÄYKSEN TAPAHTUMAKALENTERI RAISIOSSA
KEVÄÄLLÄ 2019

Sunnuntai 3.2. klo 10.00
Yhteisvastuukeräyksen avajaismessu Raision kirkossa, jonka jälkeen kirkkokahvit seurakuntatalolla (Kirkkoherrankuja 2 ) sekä tietoa vuoden 2019 Yhteisvastuukeräyksestä ja siitä, mitä eri mahdollisuuksia osallsitua keräykseen on Raisiossa. Tilaisuudessa on paneelikeskustelu aiheena:"Lasten ja nuorten maailma tänään". Siitä keskustelevat  kirkkoherra Sari Lehti, kaupungin valtuuston puheenjohtaja Janne Laulumaa, kaupungin palveluohjaaja Minna Lehtinen, johtava nuorisotyönohjaaja Eeva Lahti sekä nuoret kirkkovaltuutetut Inka Lähteenmäki ja Ville Virtanen. Myös yleisöllä tilaisuus esittää kysymyksiä. Tilaisuuden juontaa yhteisvastuutiimin vapaaehtoinen Helinä Aaltonen. Mahdollisuus ottaa myös lipas tai lista ja lähteä kerääjäksi. Tilaisuudessa esillä myös Yhteisvastuutuotteita tilattavaksi.

Maanantai 4.2. klo 11-12
Tasalan Kamarin ohjelmatuokiossa Yhteisvastuutiimistä Helinä Aaltonen ja Sami Koivumäki  kertovat sanoin ja kuvin vuoden 2019 keräyksestä ja sen kohteista. Esillä Yhteisvastuutuotteita. Kamarin kahvion tuotto Yhteisvastuun hyväksi.

Keskiviikko 6.2. klo 12-13.30
Kokinvuoren seniorikerhossa tietoa v. 2019 Yhteisvastuukeräyksestä kuvin ja sanoin. Yhteisvastuuarpajaiset. Mukana Yhteisvastuutiimistä Anneli Saarinen, Helinä Aaltonen ja Sami Koivumäki.

Perjantai 8.2. klo 15-18
Rippikoululaisten RPK 11 lipaskeräys Yhteisvastuulle kauppojen edustoilla

Lauantai 9.2. klo 10.30-17.30
Seurakunnan Myllyntilassa  kauppakeskus Myllyssä Kansainvälinen Kattaus esittelee Yhteisvastuukeräyksen ulkomaiset kohteet. Oppaana lähetyssihteeri Katja Koskensalo. Yhteisvastuukeräyslipas Myllyntilassa keräyksen ajan.

Maanantai 11.2. klo 11-12
Raisionseudun Lausujat esiintyvät Yhteisvastuun hengessä Tasalan Kamarin ohjelmatuokiossa. Kahvion tuotto Yhteisvastuun hyväksi.

Tiistai 12.2. klo 12.-13.35
Seniorikerhossa Vaisaaren seurakuntakodilla Yhteisvastuutiimi kertoo sanoin ja kuvin kevään 2019 Yhteisvastuukeräyksestä. Arpajaiset Yhteisvastuun hyväksi. Mukana yhteisvastuutiimin Juhani Hietala ja Sami Koivumäki

Torstai 19.2. klo 12-14
Seniorikerhossa seurakuntatalolla Yhteisvastuutiimi kertoo sanoin ja kuvin v. 2019 Yhteisvastuukeräyksestä. Yhteisvastuuarpajaiset.

Torstai 28.2. klo 10.30-16                                                                                                    
Musiikillinen laululeiripäivä Viherlahdessa Kaikelle Kansalle                                                  
Ohjelmassa paljon musiikkia, kun paikalla on kaksi  kanttoriakin ja Laulukammari-kuoro, yhteislaulua, tietoisku Yhteisvastuukeräyksestä, arpajaiset Yhteisvastuulle, jonne voi tuoda arpajaisvoiton niin halutessaan. Ehtoollisen vietto leirikirkossa. Päivän hintaan, joka on 15 €, sisältyy bussimatka, lounas, päiväkahvi ja ohjelma. Tiedustelut ja ilmoittautuminen viimeistään 14.2., puh. 044-7160 352.

Lauantai 2.3. klo 10-12
Kaikenikäisten Talvirieha Wanhan Pappilan pihassa.
Ohjelmassa mm. kahvila, arpajaiset, grillimakkaraa, nukketeatteria yms. Pihalla touhutaan säällä kuin säällä. Päivän tuotto Yhteisvastuulle

Perjantai 15.3. klo 15-18
Rippikoululaisten lipaskeräys RPK 4 Yhteisvastuulle kauppojen edustoilla.

Perjantai 22.3. klo 15-18
Rippikoululaisten RPK 7 lipaskeräys Yhteisvastuulle kauppojen edustoilla.

Sunnuntai 24.3. klo 18-20                                                                                                   
Marianpäivän Kuorokonsertti Raision kirkosssa                                                                                          
Kuoroa johtaa kanttori Katarina Engström, tilaisuuden tuotto Yhteisvastuun hyväksi.

Sunnuntai 7.4. klo 15-17
Hengellisten toivelaulujen yhteislaulukonsertti Raision seurakuntatalolla.
Tilaisuudessa mukana Raision Harmonikat, Anneli Uitto ja kanttori Sini Nieminen. Käsiohjelma 5 €. Konsertissa arpajaiset. Tilaisuuden tuottoYhteisvastuulle.

Keskiviikko 24.4. klo 12-14
Liikunnallinen Yhteisvastuutapahtuma Wanhan pappilan pihapiirissä. Kahviossa myytävänä kahvia, mehua ja itse paistettuja munkkeja. Ulkona saatavilla kuumia grillimakkaroita!  Liikunnallisesta jumpasta vastaa Tuula Välimäki. Eläkeläisseurat esittävät rivi -ja senioritansseja.
Kutsu kaikille raisiolaisille yhdistyksille ja seuroille osallistumaan leikilliseen "Kaunein Hattu Voittaa" - kisaan. Tilaisuuden tuotto Yhteisvastuun hyväksi.

Yhteisvastuukeräyksestä Raision seurakunnassa vastaa diakoniatyöntekijä Mariitta Pentti, jolta saa myös lisätietoja keräyksestä ja siihen liittyvistä tapahtumista Raisiossa.
p. 044 716 0352, sähköposti: mariitta.pentti@evl.fi