Messujen turvaohjeistus koronatilanne huomioiden

RAISION KIRKOSSA NOUDATETAAN 1.6.2020 ALKAEN
SEURAAVIA KÄYTÄNTÖJÄ MESSUISSA:

1. Papit ja muut jumalanpalveluksen toimittajat tulevat tehtäviinsä vain ja ainoastaan terveinä.

2. Kirkon sisäänkäyntiin on asetettu seurakuntalaisille tarkoitettu käsien desinfiointipiste.
    Muistathan, että asianmukainen turvaväli on n. 1,5 m.
    Yski ja aivasta vain nenäliinaan tai hihaan.
    Tulethan sinäkin kirkkoon vain terveenä.

3. Yhteen penkkiin vain kaksi istujaa. Peräkkäisiin penkkeihin mennään limittäin. Tämä ei koske saman perheen jäseniä.
    Myös ehtoolliselle tullessa tulee ottaa huomioon turvaväli.

4. Voit halutessasi ottaa virsikirjan. Suntio pyyhkii ne aina tilaisuuden päätyttyä.

5. Ennen ehtoollista pappi käy sakastissa pesemässä kätensä huolellisesti saippualla ja juoksevalla lämpimällä vedellä.

6. Alttarikaiteelle on asetettu aina käytön jälkeen pestävät liinat turvaetäisyyden päähän toisistaan.
    Papit jakavat siunatut leivät liinojen päälle ja kaatavat siunatun viinin pikareihin.
    Sen jälkeen papit vetäytyvät taemmas, ehtoollisvieraat siirtyvät vastaanottamaan ehtoollisen ja liturgi sanoo yhteisesti koko pöydälliselle:    "Kristuksen ruumis, sinun puolestasi annettu. Kristuksen veri, sinun puolestasi vuodatettu".

Gluteeniton leipä jaetaan ovelta katsottuna vasemmalla oleville kahdelle paikalle pinseteillä nostaen joka pöydälliselle.
   Voit tulla niillekin paikoille ehtoolliselle vaikket tarvitsisikaan gluteenitonta leipää.

Ehtoolliselle osallistuvat nauttivat ehtoollisen seisaallaan polvistumatta. Jokainen pöydällinen katetaan erikseen.
   Ehtoollisen nautittuaan seurakuntalainen vie oman käytetyn pikarinsa kuorin keskellä olevalle pöydälle pesua varten.

7. Jos toivot ehtoollisen paikallesi, pyydä se ennen tilaisuuden alkua suntiolta.

8. Kolehti kootaan tilaisuuden päätteeksi ovella koriin.

9. Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää, kysy toki!

Kaikki on jo valmiina!