Skip to content

Haudan kunnostus

Hautausmaan yleiset alueet pidetään siisteinä ja rikkaruohottomina. Nurmikot leikataan kaikilta haudoilta. Käytävillä ja paikoitusalueilla tehdään lumityöt ja hiekoitukset sääolojen mukaan. Hautausmaa on yleisvalaistu pimeänä aikana. 

Jätehuolto

Seurakunta huolehtii hautausmaan jätehuollosta. Kaikki kynttiläjäte lajitellaan polttokelpoiseen jätteeseen (myös lasiset kynttilälyhdyt). Metalliesineille on omat metallinkeräysastiat. Ympäristön kannalta paras vaihtoehto on tuoda haudalle metallinen kynttilälyhty, jossa voi polttaa muovikuoretonta kynttilää. Näin voit parhaiten vähentää kynttiläjätteen määrää.

Kukat ja koristeet haudoilla

Uurnahautausmaa-alueille on laadittu niitä koskevat ohjeet kasvien käytöstä haudalla. Kasvien lisäksi haudalle saa halutessaan tuoda yksittäisen, hautausmaalle sopivan koriste-esineen tietyin rajoituksin, esimerkiksi lapsen haudalle saa tuoda pehmolelun.

Muovikukkien tuonti haudoille sekä puuvartisten kasvien istuttaminen on kielletty kaikkialla hautausmaalla. Seurakunnalla on oikeus poistaa haudoille ilman lupaa istutetut puuvartiset kasvit. 

Hautamuistomerkit

Muistomerkistä laaditaan ja toimitetaan seurakuntaan etukäteen muistomerkkisuunnitelma. Hyväksytty suunnitelma on edellytys muistomerkin asentamiselle. Hautakivien oikaisun, puhdistuksen ja kaiverrukset omaiset hoitavat pääsääntöisesti yksityisten kiviliikkeiden kautta. Jos hautakivi tarvitsee vain pienen oikaisutoimenpiteen, tätä voi tiedustella seurakunnalta (toteutetaan hautausmaan työresurssien sallimissa rajoissa, tuntiveloitus). 

Talvivesipisteet

Hautausmaan kasteluvesipisteet ovat käytössä keväästä syksyyn yölämpötilasta riippuen.

Talvivesipisteistä saa vettä ympärivuotisesti. Ne sijaitsevat hautausmaan huoltorakennuksen lännen puoleisella seinällä sekä Kirkkauden kappelin alakerrassa, varastoon johtavan oven vieressä.