Krusifiksin kertomaa: Muutoksen veistäjät -hanke käynnistyy

Raision kirkko

Kuka teki kirkkomme krusifiksin ja millainen merkitys sillä on alun alkaen ollut jumalanpalveluselämässä Raision seurakunnassa?

Krusifiksi on ajoitettu 1300-luvulle ja sen arvellaan olevan ns. Liedon mestarin käsialaa. Krusifiksi on nyt osa Katri Vuolan taidehistorian alaan kuuluvaa väistötutkimusta. Siinä selvitetään Turun hiippakunnan kirkkoihin vuosian 1250 - 1400 tilattujen veistosten alkuperää sekä merkitystä silloisen katolisen kirkon hartaus- ja jumalanpalveluselämässä.

Tilaisuuden ohjelma:
Kirkkoherra Sari Lehti: Tervetulosanat
Arkeologi, FT, Visa Immonen: Muutoksen veistäjät -hankkeen esittely
Taidehistorioitsija, FM, Katri Vuola: Raision kirkon krusifiksi tutkimuskohteena
Histprioitsija, FM, Ilkka Leskelä: Puulla käyty kauppa keskiajalla
Arkeologi, FT, Janne Harjula: Millaisia puuesineitä keskiajan Turussa käytettiin?

Kahvitilaisuus seurakuntatalossa alk. klo 15

Tasalan Kamari

Killinmarkkinat

Raision seurakunta mukana perinteisillä Killinmarkkinoilla.

Myllyn kauppakeskus

Kansainvälinen Kattaus

Kansainvälinen Kattaus tuo kerran kuukaudessa Myllyntilaan terveisiä maailmalta.