Krusifiksin kertomaa: Muutoksen veistäjät -hanke käynnistyy

Raision kirkko

Kuka teki kirkkomme krusifiksin ja millainen merkitys sillä on alun alkaen ollut jumalanpalveluselämässä Raision seurakunnassa?

Krusifiksi on ajoitettu 1300-luvulle ja sen arvellaan olevan ns. Liedon mestarin käsialaa. Krusifiksi on nyt osa Katri Vuolan taidehistorian alaan kuuluvaa väistötutkimusta. Siinä selvitetään Turun hiippakunnan kirkkoihin vuosian 1250 - 1400 tilattujen veistosten alkuperää sekä merkitystä silloisen katolisen kirkon hartaus- ja jumalanpalveluselämässä.

Tilaisuuden ohjelma:
Kirkkoherra Sari Lehti: Tervetulosanat
Arkeologi, FT, Visa Immonen: Muutoksen veistäjät -hankkeen esittely
Taidehistorioitsija, FM, Katri Vuola: Raision kirkon krusifiksi tutkimuskohteena
Histprioitsija, FM, Ilkka Leskelä: Puulla käyty kauppa keskiajalla
Arkeologi, FT, Janne Harjula: Millaisia puuesineitä keskiajan Turussa käytettiin?

Kahvitilaisuus seurakuntatalossa alk. klo 15

Teemis

Keskusteluilta nuorille.

Tasalan Kamari

Kamarin Kätevät- kädentaitoryhmä

Tammikuussa Kamarin Kätevät opettelevat makramesolmuja. Aina on mahdollisuus myös tehdä jotain omaa työtä tai alkuun voi vaikka vain seurata toisten työskentelyä, jos tuntuu siltä, että vielä ei itse uskalla lähteä mukaan.

Myllyn kauppakeskus

Nuorten Lataamo Myllyssä

Tule Lataamaan itseäsi ja kännykkääsi sekä tapaamaan kavereita!