Pyhän Kolminaisuuden päivän messu: Salattu Jumala

Pyhän Kolminaisuuden päivä hiljentää meidät Pyhän edessä

Läntisessä kirkossa määrättiin vuonna 1334, että helluntain jälkeistä sunnuntaita vietetään Pyhän Kolminaisuuden juhlana. Pyhäpäivän sanomassa kiteytyy kirkon opetus Jumalan kolmiyhteisyydestä. Pyhän Kolminaisuuden päivä on uskontunnustuksen päivä.

Raamatuntekstit puhuvat Jumalan salatusta olemuksesta, joka ylittää kaiken ihmisymmärryksen. Jumala on yksi, mutta hän on ilmoittanut meille itsensä Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Hän vaikuttaa Luojana, Lunastajana ja Pyhittäjänä. Usko ei käsittele Jumalan olemusta tiedollisesti eritellen vaan ihmetellen, ylistäen ja hänen armotekojaan julistaen.

Ehtoollisjumalanpalveluksessa palvelemassa liturgina ja saarnaa Sari Lehti, avustamassa mm. Mira Paunikallio ja kanttorina Sini Nieminen.

Apostolien päivä - Vapahtajan palveluksessa

Tänään muistelemme Jeesuksen seuraajia, Pietaria, Paavalia, Magdalan Mariaa ja kaikkia muita joiden elämä muuttui radikaalisti kun he kohtasivat Jeesuksen.

Konfirmaatiomessu

Rippikouluryhmä 6