Apostolien päivä - Vapahtajan palveluksessa

Raision kirkko

Tänään muistelemme Jeesuksen seuraajia, Pietaria, Paavalia, Magdalan Mariaa ja kaikkia muita joiden elämä muuttui radikaalisti kun he kohtasivat Jeesuksen.

Messussa liturgina ja saarnaa Sari Lehti, avustamassa mm. Pertti Ruotsalo ja kanttori Jukka Saarinen:

Jo varhain keskiajalla on vietetty apostolien Pietarin ja Paavalin päivää heidän marttyyrikuolemansa muistoksi (29.6.). Heidät surmattiin perimätiedon mukaan Roomassa keisari Neron toimeenpanemissa vainoissa vuonna 67. Kun apostolien päivät Ruotsi-Suomessa poistettiin vuonna 1772, myös Pietarin ja Paavalin päivä erillisenä pyhänä lakkasi.

Nykyisin tänä sunnuntaina muistellaan kaikkia apostoleja. Sunnuntain tekstit puhuvat apostolien kutsumisesta ja opetuslapsen tehtävästä laajemminkin. Kristus on katsonut myös meidät arvollisiksi osallistumaan työhönsä. Kuuliaisina Jumalan sanalle olemme osallisia uudesta elämästä Kristuksessa.

Rakas Vapahtaja,
sinä toteutit taivaallisen Isän tahdon,
kun tulit auttamaan meitä
ikuisen elämän tielle.
Tee meistä seuraajiasi ja kutsu tehtäviin,
jotka olet meille tarkoittanut.
Varusta meidät voimallasi ja lisää uskoa,
niin ettei pelko eikä oma heikkoutemme
olisi esteenä kuuliaisuudelle.
Auta meitä pysymään sinussa
ja luottamaan siihen,
että kaikessa,
mitä teemme sinua kuunnellen,
on mukana siunauksesi.
Ylistys sinulle, Kristus,
joka Pyhän Hengen kanssa elät ja hallitset
Isäsi kunniassa aina ja ikuisesti.

Rukouksen talo

Kirkko on auki. Tervetuloa hiljentymään kirkkoon hiljaisen musiikin soidessa.

Messun teemana kiitollisuus

Liturgina ja saarnaa Hanna Vuorio, mukana palvelemassa mm. Sari Lehti ja Jukka Saarinen

Seurakuntasali

RaisioMessu: Intialaisia uutisia