Luomakunnan messu Wanhan Pappilan pihamaalla

Wanhan pappilan piha

Raision kirkko

Ulkoilmamessu, kirkossa ei tänään jumalanpalvelusta. Ota oma istuinalusta ja sateen sattuessa sadetakki. Tänään ei myöskään striimattua messua. Messun jälkeen partiolaisten valmistama keittolounas soppatykistä ja pullakahvit.

Messua ovat olleet suunnittelemassa mm. kirkkoneuvoston messutyöryhmä ja Tarja Niemeläisen BB-Raamattupiiri (BB= Beautiful Bible). Palvelemassa mm. papit Sari Lehti ja Vesa Siltala, musiikissa Tuuli Lempa sekä tämän messun bändikokoonpanossa Aleksi Suro ja Stefan Forsström Katarina Engströmin johdolla. Esilaulajina toimivat Pyhän Martin Laulajat.

Jumala on sanallaan luonut kaiken, mikä on. Hän ylläpitää sitä. Jumala on antanut ihmiselle vastuun luomakunnan huolenpidosta. Ihmisen tehtävä on viljellä ja varjella luomakuntaa ja toimia tuhon voimia vastaan.

Rukoilemme

Jeesus Kristus, elämän lähde.
Sinun kauttasi luotiin
näkyvät ja näkymättömät,
kaikki mitä taivaissa ja maan päällä on.
Kiitos siitä,
että teit Jumalan rakkauden näkyväksi,
kun tulit keskellemme
ja pelastit meidät synnin tuholta.
Sytytä meissä rakkaus
koko luomakuntaa kohtaan.
Auta meitä kunnioittamaan
ja varjelemaan elämää
kaikessa mitä teemme.
Sinulle olkoon ylistys ikuisesti.