Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuukeräys on kirkon vuosittain järjestämä suurkeräys. Keräyksellä tuetaan syrjäytyneitä ja heikommassa asemassa olevia yksittäisiä ihmisiä, perheitä ja yhteisöjä Suomessa ja ulkomailla.

Auttaa voi monin tavoin, esimerkiksi osallistumalla lipaskeräyksiin ja Yhteisvastuu-tapahtumiin tai lahjoittamalla keräystilille.

Merkitse viitteeksi Raision seurakunnan viitenumero 301725.
Keräystilit:
Aktia: FI82 4055 0010 4148 41
Nordea: FI16 2089 1800 0067 75
Pohjola pankki: FI14 5000 0120 2362 28

Voit myös lahjoittaa seuraavan linkin kautta:

Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä Suomessa ja maailman katastrofialueilla

Yhteisvastuu-kampanja 2018 haastaa suomalaisia pohtimaan nälkää. Millaista on elää päivästä toiseen ilman riittävää ravintoa ja nähdä lastensa kuihtuvan ruoan puutteesta? Entä miltä tuntuu tehdä mahdottomalta tuntuvia valintoja vuokran, lääkekulujen tai ruoan välillä? Nälkä on todellista, myös Suomessa, vaikka yltäkylläisyyden keskellä sitä on vaikea uskoa.

Kevään ruokatrendi miljoonille ihmisille maailmassa on se, että ruokaa ei ole

Yhteisvastuun vuoden 2018 teemana on riittävän ravinnon turvaaminen köyhyydessä eläville ihmisille maailman katastrofialueilla ja myös Suomessa, jossa arkipäivän ruokamenot ovat monille kohtuuttoman suuret.

Katastrofialueilla ravinnon puute johtuu muun muassa ilmastonmuutoksen aiheuttamien luonnon ääri-ilmiöiden kuten kuivuuden, myrskyjen ja tulvien lisääntymisestä sekä sodista ja konflikteista, jotka pakottavat ihmiset jättämään omat asuinalueensa, työnsä ja viljelyksensä.

Suomessa ravinnon puutteen ja heikkolaatuisuuden taustalla on usein pitkittynyt köyhyys, jossa pienillä tuloilla sinnittelevät ihmiset joutuvat pakon edessä tekemään valintoja esimerkiksi kalliiden asumiskulujen, terveydenhuollon maksujen ja ruoan välillä.

Keräysvaroista 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon. Varoilla autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä ja turvataan heille muun muassa riittävän ravinnon, välttämättömien perustarvikkeiden ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon ja majoitukseen. Lapsille ja nuorille pyritään järjestämään mahdollisimman pian paluu kouluun.

Loput 40 prosenttia keräysvaroista käytetään taloudellisesti vaikeassa tilanteessa elävien ihmisten auttamiseen Suomessa Kirkon diakoniarahaston ja seurakuntien kautta. Diakoniarahastosta myönnetään avustuksia esimerkiksi välttämättömiin hankintoihin sairauden, pitkittyneen työttömyyden tai yllättävän elämäntilanteen vuoksi kohtuuttomiin vaikeuksiin joutuneille ihmisille. Seurakunnissa yhteisvastuuvaroin pyritään tuomaan välitöntä helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen esimerkiksi ruoka-avun kautta.

YHTEISVASTUUKERÄYKSEN TAPAHTUMAKALENTERI RAISIOSSA
KEVÄÄLLÄ 2018

Sunnuntai 4.2. klo 10.00
Yhteisvastuukeräyksen avajaismessu Raision kirkossa, jonka jälkeen kirkkokahvit seurakuntatalolla (Kirkkoherrankuja 2 ) sekä tietoa vuoden 2018 Yhteisvastuukeräyksestä ja siitä, mitä aiempien vuosien keräyksillä on saatu aikaan. Mahdollisuus ottaa lipas tai lista ja lähteä kerääjäksi. Tilaisuudessa esillä myös Yhteisvastuutuotteita.

Maanantai 5.2. klo 11-12
Tasalan Kamarin ohjelmatuokiossa
Yhteisvastuun tiimi (Helinä Aaltonen, Sami Koivumäki ja Juhani Hietala) kertovat sanoin ja kuvin vuoden 2018 keräyksestä ja sen kohteista. Esillä Yhteisvastuutuotteita. Kamarin kahvion tuotto Yhteisvastuun hyväksi.

Keskiviikko 7.2. klo 12-13.30
Seniorikerhossa
tietoa v. 2018 Yhteisvastuukeräyksestä kuvin ja sanoin. Yhteisvastuutiimi.

Torstai 15.2. klo 12.-13.30
Eläkeikäisten kerhossa Vaisaaren seurakuntakodilla
Yhteisvastuutiimi kertoo sanoin ja kuvin kevään 2018 Yhteisvastuukeräyksestä. Arpajaiset Yhteisvastuun hyväksi.

Maanantai 19.2. klo 11-12
Raisionseudun Lausujat esiintyvät Yhteisvastuun hengessä Tasalan Kamarin ohjelmatuokiossa. Kahvion tuotto Yhteisvastuun hyväksi.

Torstai 22.2. klo 12-14
Eläkeikäisten kerhossa seurakuntatalolla
Yhteisvastuutiimi kertoo sanoin ja kuvin v. 2018 Yhteisvastuukeräyksestä. Yhteisvastuuarpajaiset.

Lauantai 3.3. klo 10-12
Kaikenikäisten Talvirieha Wanhan Pappilan pihassa
.
Ohjelmassa mm. kahvila, arpajaiset, grillimakkaraa, nukketeatteria yms. Pihalla touhutaan säällä kuin säällä. Päivän tuotto Yhteisvastuulle

Lauantai 7.4. klo 10-13
Raisiolaisten yhdistysten ja yhteisöjen haastaminen liikunnalliseen Yhteisvastuutapahtumaan Kerttulan liikuntahallille. Kahviossa myytävänä kahvia, mehua ja itse paistettuja munkkeja. Ulkona saatavilla soppatykillä keitettyä hernekeittoa. Liikunnallisesta jumpasta vastaa Tuula Välimäki. Kaupunginjohtaja Ari Korhonen lähettää seurat ja yhdistykset leikkimieliseen kuntoradan kiertämiskisaan. Lopuksi Monotanssit klo 12.30-13 Raision Harmonikkojen tahdittamana
Tilaisuuden tuotto Yhteisvastuun hyväksi.

Sunnuntai 8.4. klo 15-17
Hengellisten toivelaulujen yhteislaulukonsertti Raision seurakuntatalolla
.
Tilaisuudessa mukana Raision Harmonikkakerho ja kanttori Sini Nieminen. Käsiohjelma 5 €. Konsertin jälkeen arpajaiset. Tilaisuuden tuotto Yhteisvastuulle.

Yhteisvastuukeräyksestä Raision seurakunnassa vastaa diakoniatyöntekijä Mariitta Pentti, jolta saa myös lisätietoja keräyksestä ja siihen liittyvistä tapahtumista Raisiossa.
p. 044 716 0352, sähköposti: mariitta.pentti@evl.fi

Lisätietoja keräyksestä myös: https://www.yhteisvastuu.fi/