Konsertit

Raision seurakunta tarjoaa laadukkaita konsertteja aina perinteisestä kirkkomusiikista nykysävelmiin.

"Out with a bang",                                                                                                                             Stephen Evansin lähtölaukauskonsertti,                                                                                           Raision kirkko,                                                                                                                                      su 6. toukokuuta klo 18

Mukana Martinus-kuoro, joht. Stephen Evans, Lauluyhtye Ikiduuri, joht. Vesa Ranki, Marja Haikka, sopraanosoolo, Päivi Vartija, pianosäestys, Esa Moilanen, pianosoolo, Jukka Saarinen, urkuimprovisaatio sekä juontajana Pertti Ruotsalo.  Säveltäjinä Elgar, Händel, Liszt, Merikanto, Stainer

Kanttorin työ on monipuolisuudessaan yksi musiikinkuningaslaji. Sen suorittaminen Topeliuksen sanoin ”rahaisessa Raisiossa” ja ikivanhassa keskiajan kirkossa on suorastaan etuoikeus. Tässä konsertissa juhlitaan Stephen Evansin kahden vuoden työn päättymistä Raision seurakunnassa kanttori Katarina Engströmin sijaisena. Mukaan on haluttu ennen kaikkea Martinus-kuoro ja Lauluyhtye Ikiduuri, joiden kanssa Evansilla on ollut eniten yhteistyötä.  Yhteistyötä on tehty muiden kanttorien, eli Katarina Engströmin, Sini Niemisen, Jukka Saarisen ja Evansin oman sijaisen Anne Moilasen kanssa. Vuoden 2018 keväällä on seurakunnan toiminta laajentunut Myllyn kauppakeskukseen ja 10.4. kokouksessa on valittu uudeksi kirkkoherraksi Sari Lehti, joka aloittaa työnsä 1.9.2018.

Konsertin otsikossa viitataan T.S.Eliotin kuuluisaan runoon The Hollow Men (1925, Miehet ilman varjoa)..”this is the way the world ends, not with a bang but with a whimper” (näin maailma loppuu, ei pamauksella, vaan kuiskauksella).  Siteeraus käännetään päälaellaan, eli Evans haluaa lopettaa kuorokauden pamauksella nimenomaan, eikä kuiskauksella. Ei ole missään nimessä haluttu viitata Stephen Hawkingin kosmologiaan. Mukaan on kutsuttu raisiolaissyntyinen kanttori ja sopraano Marja Haikka ja hänen säestäjänsä Päivi Vartija, jotka esittävät nykymusiikkia, sekä pianisti Esa Moilanen, joka soittaa Merikantoa ja Sibeliusta. Martinus-kuoro Anne Moilasen johdolla ja Ikiduuri lauluyhtye Vesa Rankin johdolla ovat harjoittaneet kaksi brittiläis-saksalaisen Händelin laulua ja Elgarin Ave Verumin. Martinus-kuoro esittää Lisztin Ave Marian ja samoin Ikiduuri  Stainerin God so loved the world ja Kuin taivaisiin yksin. Suomalaisista säveltäjistä on muistettu Oskar Merikannon syntymän 150-vuotisjuhlaa ja Toivo Kuulan kuoleman 100-vuotisjuhlaa. Jukka Saarinen luo alkutunnelmaa uruilla ja esittää urkuimprovisaation. Seurakunta kutsutaan mukaan veisaamaan virret 968b Nyt nouse, kiitä Luojaa ja 742 Pyhä ja puhdas Vapahtaja.

____________________________________________________________________

Kirkkokonsertti "Merikanto 150v"                                                                                                                                                             su 10.6.18 klo 18,                                                                                                                                 Raision kirkko,                                                                                                                                     Tuomas Laatu, baritoni, ja Stephen Evans, piano ja urut,                                                              säveltäjinä Bach, Händel, Schubert, Merikanto.

Tuomas Laatu toimii A-kanttorina Tampereen tuomiokirkon seurakunnassa ja johtaa tuomiokirkon kirkkokuoroa ja kamarikuoroa. Hän on kysytty kuoronjohtaja ja yksinlaulaja Tampereen seudun seurakunnissa.

Stephen Evans toimii Raision seurakunnan vt. johtavana kanttorina. Evans ja Laatu ovat esiintyneet yhdessä ympäri Suomea, Manchesterin tuomiokirkossa sekä Tallinnan ja Tarton kirkoissa.

Konsertissa erikoisesti juhlitaan 150 vuotta Oskar Merikannon syntymästä.

Konserttiin on vapaa pääsy. OHjelma maksaa viisi euroa.