Skip to content

Konsertit

Raision seurakunta tarjoaa laadukkaita konsertteja aina perinteisestä kirkkomusiikista nykysävelmiin.

__________________________________________________________________________

Kamarimusiikkikonsertti ”Kevätsonaatti

Raision kirkko

su 8. huhtikuuta 2018 klo 18

Alexandre Vinnitski, viulu, ja Mikael Kemppainen, piano

Vapaa pääsy, Ohjelma 10e syöpälasten hyväksi

Ohjelma koostuu kolmesta Beethovenin sonaatista pianolle ja viululle op 12/nro 1 ja 2 sekä op. 24 "Kevätsonaatti".

Alexander Vinnitski aloitti viulusoiton opintonsa Odessan kuuluisassa ”Stoliarsky”-musiikkikorkeakoulussa. 1969 David Oistrah kutsui hänet jatkamaan opinojaan viululuokalleen Moskovan Tšaikovski-konservatorioon. 1972 hän voitti Neuvostoliiton kansallisen viulukilpailun ja 1978 hän sai kolmannen palkinnon Tšaikovski-kilpailussa. Hän on konsertoinut useimpien Euroopan maiden lisäksi Kanadassa ja Kiinassa. Vuodesta 1979 lähtien hän on toiminut opettajana Moskovassa, Sibelius-Akatemiassa ja Turun Musiikkiakatemiassa.

Presidentti Vladimir Putin myönsi Vinnitskille Venäjän korkeimman muusikolle tarkoitetun tunnustuksen nimittämällä hänet Venäjän Kansallistaiteilijaksi.

Mikael Kemppainen opiskeli Sibelius-Akatemiassa opettajanaan ensin Minna Pöllänen ja vuodesta 1998 alkaen prof. Liisa Pohjola; pianonsoiton A-tutkinto maksimiarvosanoin vuonna 2001 sekä musiikin maisterin tutkinto 2002. Opintojaan Kemppainen on täydentänyt lukuisilla koti- ja ulkomaisilla (mm. Unkari, Viro, Venäjä, Itävalta, Ranska, Hollanti, Luxemburg) mestarikursseilla ja yksityisopinnoilla, tärkeimpiä opettajia mm. György Sebök, György Kurtag, Pavel Gililov, Claude Helffer, John O’Conor ja Niel Immelmann. Lisäksi hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa paljon kamarimusiikkia Ralf Gothónin sekä liediä Ilmo Rannan, Gustav Djupsjöbackan ja Hartmut Höllin johdolla.
Keväällä 2001 Kemppainen voitti ensimmäisen kansallisen Jyväskylän Pianokilpailun, joka perustettiin jatkamaan Maj Lind -kilpailun roolia maamme tärkeimpänä kansallisena pianokilpailuna. Lisäksi hänet on palkittu Sibelius-Akatemian sisäisissä Helmi Vesa -kilpailuissa. Näiden palkintojen jälkeen Kemppaisella on ollut sooloesiintymisiä mm. Turun Musiikkijuhlilla, Helsingin Juhlaviikoilla, Kuhmon Kamarimusiikissa ja useilla pienemmillä kesäfestivaaleilla, Espoon kansainvälisellä Pianoviikolla, useiden kaupunginorkestereiden solistina, Sibelius-Akatemian konserttisarjassa ja Berliinissä PianoForum -kongressin konserttisarjassa ”Young Prize-Winners”. Lisäksi hän on tehnyt radionauhoituksia Yleisradiolle.

_____________________________________________________________________________

"Out with a bang",                                                                                                                             Stephen Evansin lähtölaukauskonsertti,                                                                                            Raision kirkko,                                                                                                                                     su 6. toukokuuta klo 18

Mukana Martinus-kuoro, joht. Stephen Evans, Lauluyhtye Ikiduuri, joht. Vesa Ranki, Marja Haikka, sopraanosoolo, Päivi Vartija, pianosäestys, Jukka Saarinen, urkuimprovisaatio. Säveltäjinä Elgar, Händel, Liszt, Schubert

____________________________________________________________________

Kirkkokonsertti "Merikanto 150v"                                                                                                                                                             su 10.6.18 klo 18,                                                                                                                                 Raision kirkko,                                                                                                                                     Tuomas Laatu, baritoni, ja Stephen Evans, piano ja urut,                                                              säveltäjinä Bach, Händel, Schubert, Merikanto.

Tuomas Laatu toimii A-kanttorina Tampereen tuomiokirkon seurakunnassa ja johtaa tuomiokirkon kirkkokuoroa ja kamarikuoroa. Hän on kysytty kuoronjohtaja ja yksinlaulaja Tampereen seudun seurakunnissa.

Stephen Evans toimii Raision seurakunnan vt. johtavana kanttorina. Evans ja Laatu ovat esiintyneet yhdessä ympäri Suomea, Manchesterin tuomiokirkossa sekä Tallinnan ja Tarton kirkoissa.

Konsertissa erikoisesti juhlitaan 150 vuotta Oskar Merikannon syntymästä.

Konserttiin on vapaa pääsy. OHjelma maksaa viisi euroa.