Kesäisiä hetkiä Raision kirkonmäellä

12.7.2019 09.29

IMG_0849 – kopio_M.jpg

Keskellä kaupunkia sijaitseva Raision kirkkomaa kutsuu kävijöitä tutustumaan sen kauniiseen puistomaiseen luontoon omatoimisesti tai kesäisiin tilaisuuksin osallistuen.

Vuodenajasta riippumatta vietetään kirkossa messua kello 10 joka sunnuntai. Kesän aikana on lisäksi useita erillisiä konfirmaatiomessuja rippikoulunsa päättäville ja heidän läheisilleen.

Suvi-illan ulkoilmahartauksiin kokoonnutaan 7.8. asti joka keskiviikko klo 18 kirkonmäellä, alakappelin tuntumassa Huonolla säällä siirrytään sisätiloihin.

Kirkkomaalla järjestetään myös opastettuja kävelykierroksia, joiden aikana osallistujat pääsevät tutustumaan monipuoliseen kirkkomaahan, sen historiaan ja tarinoihin asiantuntevien oppaiden johdolla.
Kierrosten teemana on ”Raision kirkkomaa – vanhaa, uutta ja ainutlaatuista”. Oppaina toimivat Raision ja Lounaisrannikon Matkailuoppaat ja kierrokset ovat aina vähän erilaisia, joten osallistua voi vaikka useammankin kerran. Ensimmäiset kirkkomaakävelyt olivat kesän alussa, ja seuraavat järjestetään 13.8. ja 15.8. Tutustumiskierros alkaa klo 18 Raision kirkon pääportilta, kestää noin 1,5 tuntia ja on maksuton.

Raision kirkko toimii tänäkin kesänä Tiekirkkona 2.8. asti ja on auki tiistaista perjantaihin kello 12-17. Kesävierailijat läheltä ja kaukaa ovat tervetulleita tutustumaan kirkkoon, sen ympäristöön ja historiaan, tai vain pysähtymään hetkeksi kirkon rauhallisessa ilmapiirissä. Kirkkoon on vapaa pääsy ja paikalla on myös opas. Tiekirkkoverkostossa on viime vuosina ollut mukana yli 250 kirkkoa ympäri maata, ja monet teillä liikkujat ovatkin löytäneet taukopaikakseen tai retkikohteekseen matkan varrella vastaan osuvat Tiekirkko -opasteella varustetut kirkot, jotka kesäaikaan pitävät oviaan auki tavallista useammin.
Lisätietoja Tiekirkoista: www.tiekirkot.fi

Konsertteja  järjestetään Raision kirkossa myös kesällä. Heinäkuun lopulla 28.7. on vuorossa ”Säveliä valon hahmossa- Toner i ljus och gestalt ”. Konsertissa Marianne Maans ja Sofia Lindroos esittävät kansankoraaleja Suomesta, Ruotsista ja Virosta sekä birgittalaissisarten lauluja kokoelmasta Cantus sororum, joita 1400-luvulta lähtien laulettiin mm. Naantalin ja Vadstenan luostareissa. Elokuussa 25.8. kuullaan kirkossa ”Suvi-illan säveliä – musiikkia meiltä ja maailmalta” Pyhän Martin Laulajien esittäminä. Konsertteihin on vapaa pääsy, ja käsiohjelma maksaa viisi euroa.

Raision seurakunta toivottaa kaikki tervetulleiksi tutustumaan
Raision Pyhän Martin harmaakivikirkkoon ja sitä ympäröivään kauniiseen kirkkomaahan ja osallistumaan kirkonmäen kesäisiin tapahtumiin.