Hiljainen viikko ja pääsiäinen Raision seurakunnassa

25.3.2021 16.10

Pääsiäisen juhlaa vietetään kotona pienemmällä porukalla, eikä kirkkokaan nyt saa täyttyä eri tilaisuuksiin osallistuvilla ihmisillä, kuten hiljaisella viikolla ja pääsiäispyhien aikaan muutoin on tapana. Raision seurakunnassa on kuitenkin tarjolla erilaisia tapoja osallistua tämän kristittyjen suurimman juhlan viettoon kotoa käsin tai muilla tavoin, turvallisuus huomioiden.

Hiljaisen viikon aikana maanantaista torstaihin (29.3.-1.4.) kirkko on auki hiljentymistä varten aamusta iltaan ja seurakunnan työntekijöitä tavattavissa ulkona kirkkomaalla valmiina juttelemaan ja toivottamaan sinulle hyvää pääsiäistä.

Kirkkomaalla on myös Pääsiäispolku lapsille ja aikuisille 29.3. – 11.4.
Sen varrelta voi löytää viisi pääsiäisaiheista näkymää ja QR -koodin kautta aukeavia lauluja. Polun voi kiertää omatoimisesti milloin tahansa ja sen opaskyltti on kirkon pääovella.
Keväällä polku jatkuu Raamattupolkuna, ja pieniin vitriineihin ilmestyy uusia näkymiä.

Pääsiäisen tapahtumat ovat esillä myös Myllyn ja Tasalan Kamarin näyteikkunoissa kertomassa pääsiäisen sanomaa ohikulkijoille.

Ehtoollisen vietto on monille tärkeää erityisesti pääsiäistä edeltävien päivien aikana.
Raision kirkossa on joinakin päivinä mahdollisuus osallistua ehtoolliseen, muutama ihminen kerrallaan ja turvaohjeet tarkasti huomioiden. Esimerkiksi kiirastorstaina 1.4. ehtoollista jaetaan pitkin päivää kello 12-18 ja maanantaina 29.3. kello 18.30 alkaen. Lyhyitä ehtoollishetkiä järjestetään myös joka sunnuntai klo 11 alkaen.

Korona-aikana jo tutuksi tulleet nettijumalanpalvelukset jatkuvat, ja myös hiljaisen viikon ja pääsiäisen aikana on mahdollisuus osallistua jumalanpalveluksiin ja hartaushetkiin Raision seurakunnan Youtube-kanavalla, missä ne ovat nähtävissä myös jälkikäteen.

HILJAINEN VIIKKO JA PÄÄSIÄINEN

MA 29.3. – TO 1.4.
- Kirkko on avoinna hiljentymistä varten klo 8-19
- Seurakunnan työntekijä tavattavissa kirkkomaalla ma-to aamusta iltaan.

Alla oleviin tilaisuuksiin osallistuminen (ehtoollishetkiä lukuun ottamatta) ainoastaan netin kautta. Katso > Youtube Raision seurakunta:

PALMUSUNNUNTAI 28.3. klo 10
Perhejumalanpalvelus. (Youtube). Pajunen, V.Siltala, Saarinen.

MAANANTAI 29.3.
Selkokielinen jumalanpalvelus klo 18 (Youtube). Vuorio, V.Siltala, Engström.
Lyhyt ehtoollishetki kirkossa noin klo 18.30. alkaen.

TIISTAI 30.3. klo 18
Taizé -henkinen hartaus. (Youtube). V.Siltala, Engström.

KIIRASTORSTAI 1.4.
Lyhyet ehtoollishetket kirkossa klo 12-18.
Kiirastorstain jumalanpalvelus klo 18 (Youtube). Lehtonen, V.Siltala, Saarinen.

PITKÄPERJANTAI 2.4. klo 10
Jumalanpalvelus (Youtube). V. Siltala, Paunikallio, Engström.

LAUANTAI 3.4.
Suosittua pääsiäisyön messua emme tänä vuonna voi järjestää, mutta toivotamme kaikille pääsiäisen iloa:
”Kristus nousi kuolleista, kuolemalla kuoleman voitti ja haudoissa oleville elämän antoi!”

PÄÄSIÄISPÄIVÄ, su 4.4.
Pääsiäisaamun jumalanpalvelus klo 10. K. Haapakoski, Lehti, Saarinen.
Lyhyt ehtoollishetki kirkossa noin 15 min. välein klo 11-12.

2. PÄÄSIÄISPÄIVÄ, ma 5.4.
Jumalanpalvelus klo 10. Vuorio, Pajunen. Engström.
Lyhyt ehtoollishetki kirkossa noin 15 min. välein klo 11-12.

---------------------------------------------------

PÄÄSIÄISKONSERTTI ”KOHTI VALOA”  2.-5.4.

Raision seurakunta tarjoaa pääsiäisenä nettisivujensa kautta Suomalaisen barokkiorkesterin (FiBO) toteuttaman pääsiäisajan musiikkia sisältävään konserttitallenteen otsikolla Kohti valoa. Pääsiäiskonsertissa tenori Juho Punkeri laulaa valittuja paloja Georg Friedrich Händelin Messias-oratoriosta ja aarian Johann Sebastian Bachin kantaatista Komm, du süße Todesstunde. Händelin ja Georg Philipp Telemannin loistokas orkesterimusiikki juhlistaa pääsiäisen ilosanomaa. Konsertin päätteeksi kuullaan Bachin Air orkesterisarjasta D-duuri.

Noin tunnin mittaisen konsertin voi katsoa ja kuunnella maksutta pitkäperjantaista pääsiäismaanantaihin asti. Linkki konserttiin löytyy seurakunnan kotisivuilta 2.-5.4. www.raisionseurakunta.fi

Siunattua pääsiäisen aikaa ja kevättä!