Suloisia suvihetkiä ja kesäkohtaamisia

24.6.2021 14.17

Tervetuloa viettämään kauniita kesähetkiä Raision puistomaisella kirkkomaalla, Wanhan Pappilan pihapuistossa ja Viherlahden leirikeskuksessa meren rannalla!

Tiekirkko ja kahvila Kirkon Kainalo

Raision keskiaikainen Pyhän Martin harmaakivikirkko toimii tänäkin kesänä Tiekirkkona ja on avoinna kaikille 29.6.- 29.7 tiistaista torstaihin klo 12-17. Kävijät ja kesävieraat läheltä ja kaukaa ovat tervetulleita tutustumaan kirkkoon ja sitä ympäröivään kirkkomaahan. Katso lisää: tiekirkot.fi

Uutta tänä kesänä on Tiekirkon yhteydessä 29.6.-29.7. toimiva kahvila Kirkon Kainalo, joka on avoinna tiistaisin klo 12-14 ja keskiviikkoisin klo 15-17. Myynnissä on mm. kahvia, teetä, mehua ja pientä makeaa. Kahvilan tuotto menee Yhteisvastuun hyväksi.
Tervetuloa tutustumaan kirkkoon, sitä ympäröivään vehreään hautausmaahan sekä nauttimaan kahvihetkestä kirkon kainalossa, suuren vaahteran varjossa tai Cavénin kappelin edustalla.

Kirkkomaan polut kutsuvat kulkemaan

Kirkkomaan kauneudesta voi myös nauttia kulkemalla pitkin Mietiskelypolkua sen varrella olevien ajatusten äärellä hiljentyen.
Toinen, erityisesti lapsia kiinnostava polku on Raamattupolku, jonka lasivitriinien aiheet liittyvät Raamatun kertomuksiin: Jeesus siunaa lapsia, Pienen pojan eväät… Polku löytyy kirkon ovella olevan opastaulun avulla.

Opastettu iltakävely kesäisellä kirkkomaalla

Suositut tutustumiskierrokset jatkuvat tänäkin kesänä. Raision hautausmaa on monipuolinen kokonaisuus, jonka erilaisten alueiden, historian ja tarinoiden äärellä voi tehdä kiinnostavia iltakävelyjä Raision ja Lounaisrannikon Matkailuoppaiden opastuksella.
Nämä maksuttomat kierrokset alkavat klo 18 Raision kirkon pääportilta ja kestävät noin puolitoista tuntia. Kierroksia on kesän aikana neljä ja niiden teemat vaihtelevat:
to 1.7. Vanhaa, uutta ja ainutlaatuista
ti 6.7. Erilaiset hautaustavat
to 12.8. Vanhaa, uutta ja ainutlaatuista
ti 17.8. Kirkkomaan monimuotoisuus ja rakennukset

Suvi-illan hartaushetket kirkkomaalla keskiviikkoisin

Tunnelmalliset ulkoilmahartaudet kesäisellä kirkkomaalla kukkien ja linnunlaulun keskellä kuuluvat vuodesta toiseen monien kesäohjelmaan. Suvi-illan hartaudessa on lyhyt puheosuus ja yhteistä laulua. Tilaisuus järjestetään kirkon läheisyydessä, yleensä alakappelin pihamaalla. Huonolla säällä siirrytään sisätiloihin.
Suvi-illan ulkoilmahartaudet 11.8. asti joka keskiviikko klo 18.

Kesän iloja Wanhan Pappilan pihapuistossa

Wanhan Pappilan pihapuisto seurakuntatalon tuntumassa on hyvä paikka järjestää erilaista kesätoimintaa.

Kesäkuussa tiistaisin klo 17.30 on pappilan puistossa gospel-lattareita ja -kehonhuoltoa mukaansatempaavan gospel-musiikin säestyksellä. Liikkeet ovat helppoja ja kaiken ikäiset ja kokoiset naiset ovat tervetulleita mukaan puistogospel-lattareihin!

Kesätorstaisin klo 13-15 (29.7. asti) kokoonnutaan kesätreffeille tutustumaan ja tapaamaan tuttuja, vaihtamaan kuulumisia, pelailemaan pihapelejä jne. Ohjelmaan kuuluu myös musiikkia ja lyhyt kesäinen hartaushetki. Kesätreffit Wanhan Pappilan pihamaalla ovat avoinna kaikille ja niiden yhteydessä toimii myös kesäkahvila.

Arkisin klo 9-13 (23.6. asti) vietetään Pappilan kesäpäiviä, jonne lapset ja aikuiset ovat tervetulleita viettämään hyviä hetkiä yhdessä toisten kanssa: pihaleikkejä ja ohjelmaa lapsille, puistopiknik-eväshetkiä ja muuta mukavaa kesäpäivien iloksi.
Wanhan Pappilan pihapuisto, Kirkkoherrankuja 2.

Retkiä ja leirejä Viherlahdessa

Seurakunnan kauniissa ja nykyaikaisessa leirikeskuksessa Merimaskussa meren rannalla järjestetään kesän aikana useita rippileirejä ja muutakin toimintaa, esim.

- Työikäisten leiripäivä: ti 3.8.
- Eläkeikäisten leiripäivä: ke 4.8. ja 5.8.
Hinnat 10€, (sis. lounas, päiväkahvi ja kuljetus).
Ilmoittautumiset suoraan diakoniatyöntekijöille tai p. 044 7160 325 (ma klo 14-16).

- Eläkeikäisten leiri ti 10. - pe 13.8.
   Leirimaksu 90 €, (sis. yöpymiset, ateriat, ohjelmat ja kuljetukset).
   Ilmoittautuminen: viimeist. 26.7. Paikkoja rajoitetusti. Ensikertalaiset etusijalla.
- Hyvän-Mielen leiri pe 6. - su 8.8. mielenterveyskuntoutujille
   Leirimaksu 45 € (sis. yöpymiset, ateriat, ohjelmat ja kuljetukset).
   Ilmoittautuminen viimeist. 2.7.
Ilmoittautumislomakkeita leireille saa diakoniatyöntekijöiltä, Tasalan Kamarista, Myllystä ja Kesätreffeiltä.

Myös lapsiperheille järjestetään leirejä Viherlahdessa. Katso lisää täältä >

Omaishoitajat ovat tervetulleita kesäretkelle Laitilaan torstaina 26.8.
Lisätiedot ja ilmoittautumiset: diakoni Päivi Leino, p. 044 7160 365

Siunattuja kesähetkiä, retkiä ja kohtaamisia!