Hiljainen viikko ja pääsiäinen

Messuja, hartauksia ja muita tapahtumia joka päivä palmusunnuntaista pääsiäiseen

Pääsiäisen tienoo on koko kristikunnassa suurta juhlaa ja erilaisten tilaisuuksien runsautta. Myös Raision seurakunnassa on palmusunnuntaista alkaen päivittäin erilaisia pääsiäiseen valmistavia ja siihen liittyviä tilaisuuksia.

Pääsiäisvaelluksilla lähdetään seuraamaan tapahtumia palmusunnuntain tunnelmista viimeiselle yhteiselle aterialle ja Getsemanen puutarhasta Pilatuksen pihan kautta Golgatalle ja lopuksi tyhjän haudan äärelle, pääsiäisaamun iloon.

Pitkäperjantai on hiljainen päivä. Kirkossa järjestettävissä tilaisuuksissa urut vaikenevat ja virret lauletaan ilman säestystä.

Murhe ja kärsimys kääntyvät iloksi Pääsiäisyön messussa.  Hämärään kirkkoon syttyvät kynttilät kuvaavat nousevaa aurinkoa ja kuoleman pimeyden väistymistä. Alttarin peittävä musta vaate vaihdetaan valkoiseen ja pappi lausuu pääsiäisen ilosanoman: Kristus on noussut kuolleista! Kirkosta siirrytään ristikulkueena seurakuntatalolle, jossa nautitaan pääsiäisyön tarjoilusta ja iloisesta tunnelmasta. Pääsiäisyöstä alkaa 50-päiväinen pääsiäisaika, joka päättyy helluntaihin.

HILJAINEN VIIKKO JA PÄÄSIÄINEN RAISION SEURAKUNNASSA:

Palmusunnuntai 14.4.
Messu klo 10 kirkossa. Lummikko, Vuorio, Engström.
Kirkkokahvit ja Pääsiäismyyjäiset klo 11-13 Tasalan Kamarissa.
Leivonnaisia ja pääsiäiskoristeita lähetystyön hyväksi.

Maanantai 15.4.
Hiljaisen viikon hartaus ja ehtoollinen klo 10 Hulvelatalossa. Lummikko, Pentti, Saarinen.
Pääsiäishartaus klo 11 Tasalan Kamarissa. Vuorio, Engström.
Selkokielinen iltahartaus ja ehtoollinen klo 18 kirkossa. Vuorio, Lummikko, Andersson, Engström.

Tiistai 16.4.
Kirkko avoinna klo 16.30-18 hiljentymistä ja rukousta varten.
Musiikkihartaus, Taizé-lauluja klo 18 kirkossa. Lehti, Engström.

Keskiviikko 17.4.
Pääsiäisvaellus ”Kärsimyksestä kirkkauteen”
Tule seuraamaan Jeesuksen matkaa palmusunnuntain tapahtumista Getsemanen kautta Golgatalle ja pääsiäisaamun iloon!
Lähtö klo 18 alakappelilta kirkon kautta Kirkkauden Kappeliin. (n. 30 min.).

Kiirastorstain ehtoolliskirkko 18.4.
Päivämessu klo 12 kirkossa. Lummikko, V. Siltala, Saarinen.
Iltamessu klo 18 kirkossa. K. Haapakoski, Lehti, Saarinen.

Pitkäperjantai 19.4.
Sanajumalanpalvelus klo 10 kirkossa. Lehti, V. Siltala, Engström ja Pyhän Martin Laulajat.
Jeesuksen kuolinhetken rukoushetki klo 15 alakappelissa, Ristin tie -taulujen äärellä. Pajunen, Engström.
Ristinjuhla, Pitkäperjantain iltakirkko klo 18 kirkossa. Lummikko, Engström ja Martinus -kuoro.

Lauantai 20.4.
Pääsiäisyön messu klo 23 kirkossa. Lummikko, Pajunen, Engström ja Pyhän Martin Laulajat.
Messun jälkeen kulkue kirkolta srk-taloon, jossa pääsiäisyön tarjoilua.

Pääsiäispäivä, su 21.4.
Messu klo 10 kirkossa. Lehti, V. Siltala, Saarinen.

2. pääsiäispäivä, ma 22.4.
Perhemessu klo 10 kirkossa. Vuorio, Pajunen, Saarinen.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan valmistautumaan ja osallistumaan pääsiäisen iloon ja juhlaan!