Ilta Sinulle tuo iloa ja valoa

Muutaman kerran vuodessa Raisiossa järjestettävään Ilta Sinulle –tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua vielä kerran kevätkauden aikana keskiviikkona 3.4., jolloin illan ohjelmassa on paljon musiikkia ja teemana ”Pieni ihminen suuren Jumalan kämmenellä”. Pohdintoja aiheesta tehdään musiikin ja sanojen kautta. Mukana on muun muassa laulu- ja soitinryhmä Ilo ja Valo sekä kanttori Jukka Saarinen.

Ilta Sinulle on kaikille avoin illanvietto, jonka osallistujina on sekä miehiä että naisia Raisiosta ja ympäristökunnista. Iltojen ohjelmaan kuuluu aina musiikkia, puhetta ja iltapalatarjoilu. Aikaa on varattu myös tuttujen tapaamiseen ja tutustumiseen. Iltojen suunnittelusta, tarjoiluista ja muista järjestelyistä vastaa seurakuntalaisten vapaaehtoistiimi.

Illat ovat olleet suosittuja ja kävijöitä usein reilusti yli kahdensadan, minkä vuoksi seurakuntatalon parkkipaikat täyttyvät nopeasti, mutta auton voi jättää myös kirkonpuoleiselle pysäköintialueelle. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja myös iltapala on maksuton.

Ilta Sinulle on keskiviikkona 3.4. klo 18 Raision seurakuntatalolla ja sinne ovat kaikki lämpimästi tervetulleita.

----------------------------------------------------------

Taustatietoa illasta ja sen esiintyjävieraista:

Ilo ja Valo on pieni, tavallisista työikäisistä maallikoista koostuva musiikkiryhmä, jonka jäsenet ovat halunneet tuoda omat lahjansa seurakuntaan yhteiseksi hyväksi. Ryhmä syntyi sattumalta, kun Halikon Vaskiolla tapahtui pienelle kylälle suuria asioita. Noin 5 vuotta sitten seutukunnalla elettiin vaikeita aikoja; yhtiöt potkivat väkeä pellolle ja monet menettivät työpaikkansa, ystävä kylältä joutui työmatkallaan pahaan kolariin, pieni poika jäi auton alle kylänraitilla jne. Kovin isoja juttuja pienelle kylälle kannettavaksi.

Erilaisten yhteensattumien summana löytyi yllättäen pieni joukko ihmisiä, joille syttyi ajatus, että missä murhe, siellä pitäisi olla lohdutusta.
- Halusimme omalta osaltamme tuoda helpotusta tuohon synkkyyteen ja välittää ihmisille kristillisen uskon aikaansaamaa iloa ja valoa, kertovat ryhmän jäsenet.

Niin syntyivät llon ja Valon illat, joita on järjestetty Salossa syksystä 2014 alkaen. Ensisijaisena ajatuksena on ollut puhutella työikäisiä ja niitä, jotka eivät ehkä muuten käy seurakunnan tilaisuuksissa, mutta kaikki ovat tervetulleita mukaan.
- Kerromme sanoin ja sävelin uskon todellisuudesta ja Jumalan rakkaudesta omassa elämässämme.

Samankaltaisin ajatuksin ja vapaaehtoisvoimin toteutetaan myös Raisiossa Ilta Sinulle -tilaisuuksia, joiden kävijämäärät ovat kasvaneet alkuaikojen parista kymmenestä yli kahteen sataan. Musiikkiryhmä Ilo ja Valo vierailee Raision seurakunnan Ilta Sinulle -tilaisuudessa seurakuntatalolla keskiviikkona 3.4. klo 18.

Näissä illoissa toiveena on tarjota ihmisille löytämisen riemua ja kokemusta Jumalan läheisyydestä ja rakkaudesta jokaista ihmistä kohtaan. Iltojen ilmapiiriä pidetään lämpimänä ja syvällisenä sekä myös rentona ja hauskanakin. Illat sopivat yhtä hyvin etsijöille ja epäilijöille kuin löytäneillekin, ja kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan.