Musiikin ja auttamisen iloa kevään konserteissa 24.3., 31.3. ja 7.4.

Raision seurakunnan kevään konserteissa yhdistyvät hyvällä tavalla musiikkinautinto ja mahdollisuus tehdä hyvää. Konsertteihin on vapaa pääsy, mutta niiden yhteydessä voi halutessaan tukea Yhteisvastuukeräystä tai TYKS:n osasto UC 10 lapsia ja nuoria ostamalla konsertin käsiohjelman. Tarjolla on kuorokonsertti, kamarikonsertti ja toivelaulujen yhteislaulukonsertti.

Olet sydämellisesti tervetullut kaikkiin konsertteihin!

Kuorokonsertti Marian ilmestyspäivänä
sunnuntaina 24.3. klo 18 Raision kirkossa

Martinus-kuoro ja Pyhän Martin Laulajat laulavat Maria-aiheista musiikkia Yhteisvastuukeräyksen hyväksi Katarina Engströmin johdolla. Konserttiohjelman sävellysten sanat pohjautuvat suurimmaksi osaksi Raamatun teksteihin. Magnificat, ”Minun sieluni ylistää Herran suuruutta” on Marian ylistyslaulu Luukkaan evankeliumista. Ave Maria -rukouksen alkusanat: ”Ole tervehditty, Maria, sinä armon saanut”, ovat niin ikään Luukkaan evankeliumista enkeli Gabrielin tervehdyssanat Marialle, kun hän tuli kertomaan Jeesuksen syntymästä. Marian ilmestyspäivä tuo joulun ihmeen, Vapahtajan syntymän, odotuksen keskelle paastonaikaa, jolloin seuraamme Jeesuksen kärsimystietä kohti Golgataa. Siitä kertoo Ave verum corpus -laulun teksti.

Kuorojen ohjelmassa on perinteistä kirkkomusiikkia, kuten W. A. Mozartin ja E. Elgarin ”Ave verum corpus” sekä Piae Cantiones -kokoelman lauluja. Suomalaisten nykysäveltäjien tuotantoa edustavat mm. Kaj-Erik Gustafssonin ”Ave Maria”, Antti Nissilän ”Magnificat” ja Pekka Kostiaisen ”Ja Maria sanoi”. Martinus-kuoro, Pyhän Martin Laulajat ja yleisö pääsevät suurkuorona laulamaan yhteisiä virsiä.

Marian ilmestyspäivän kuorokonsertin käsiohjelmien tuotto ohjataan Yhteisvastuukeräykselle, joka tänä vuonna tukee Suomessa vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua Kirkon diakoniarahaston kautta. Ulkomailla apu ohjataan Kirkon Ulkomaanavun kautta erityisesti katastrofien tai konfliktien seurauksena koulunsa keskeyttäneille nuorille, ja pätevien opettajien koulutukseen syrjäseuduille.

Konserttiin on vapaa pääsy.  Käsiohjelma 5 € Yhteisvastuun hyväksi.

-------------------------------------------------------------------

Kamarikonsertti
sunnuntaina 31.3. klo 18 Raision kirkossa

Viulutaiteilija Alexander Vinnitski on toistakymmentä kertaa keväisin koonnut ystävistään ja kollegoistaan kamarimusiikkikokoonpanoja, jotka ovat konsertoineet Raision kirkossa TYKS:n lasten ja nuorten hematologisen osasto UC10:n hyväksi. Tänä vuonna Alexanderin lisäksi ovat mukana David Sarkisyan, alttoviulu, Erkki Lahesmaa, sello, Oskari Pirttimaa, sello ja Mikael Kemppainen, piano.

Kamarimusiikkikonsertin ohjelma sisältää venäläisen säveltäjä, Anton Arenskyn (1861 – 1906), musiikkia. Arensky opiskeli sävellystä Pietarin konservatoriossa Nikolai Rimski-Korsakovin johdolla, ja toimi myöhemmin professorina Moskovan konservatoriossa. Pjotr Tsaikovskilla oli suuri vaikutus Arenskyn musiikkiin. Konsertissa kuultava jousikvartetto, A-molli, op. 35, on eräänlainen requiem suuren säveltäjän, P. Tsaikovskin, muistolle. Sävellys on ainutlaatuinen, sillä kvartetin muodostavat viulu, alttoviulu ja kaksi selloa. Nämä saavat aikaan sävellyksen tummat ja syvät sävyt. Anton Arensky kuoli vain 44 vuotiaana Perkjärvellä, silloisessa Suomen suurruhtinaskunnassa.

Konserttiin on vapaa pääsy. Käsiohjelma 10,- € TYKS:n os. UC10:n lasten ja nuorten hyväksi.

-------------------------------------------------------------------

Yhteislaulukonsertti ”Hengelliset toivelaulut”
sunnuntaina 7.4. klo 15 seurakuntatalossa.

Toivottuja yhteislauluja lauletaan kanttori Sini Niemisen ja Anneli Uiton johdolla, säestyksestä vastaavat Raision Harmonikkakerho. Laulujen lomassa kahvitarjoilu ja mahdollisuus ostaa arpoja ja tilata Yhteisvastuutuotteita. Käsiohjelma 5€ sisältää kahvitarjoilun. Tapahtuman tuotto menee Yhteisvastuukeräyksen kautta lasten ja nuorten koulutuksen tukemiseen Suomessa ja maailmalla.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa Yhteisvastuukeräyksestä ja mahdollisuuksista auttaa löydät täältä: