Nojatuolimatkoja Pyhälle maalle torstaisin 28.2.- 4.4.

Tervetuloa tutustumaan raamatun tapahtumapaikkoihin kevään nojatuolimatkoilla tai syksyn seurakuntamatkalla!

Raamattu on kristityille keskeinen kirja. Raamattua lukien opimme tuntemaan Jumalaa, kohtaamme Jeesuksen, Vapahtajan, ja katselemme ihmiselämää kuin peilistä. Raamatun kertomuksilla on tapahtumapaikat, joista useimmat ovat edelleen olemassa. Suurin osa paikoista sijaitsee Pyhässä maassa: Israelissa, Palestiinalaisalueilla ja Jordanissa.

Raision seurakunnassa tutustumme kuluvan vuoden aikana muutamaan keskeiseen tapahtumapaikkaan kahdella erilaisella tavalla. Matkaoppaina matkoilla ovat Seppo Niemeläinen ja Pertti Ruotsalo.

Kevään nojatuolimatkat Pyhälle maalle

Kuutena torstai-iltana 28.2. – 4.4. kello 18 Raision seurakuntatalossa tehdään nojatuolimatka kuudelle tapahtumapaikalle, yhdelle kunakin illoista. Näissä illoissa katsotaan ja kuullaan kuvien ja terveisten avulla, miltä noilla paikoilla nyt näyttää. Iltojen pääpaino on kuitenkin tutustua paikkojen tapahtumien sisältöön – siis paneutua niiden kautta Raamatun sisältöön ja merkitykseen – unohtamatta myöskään, mitä nuo tapahtumat merkitsevät meille tänään.

Nojatuolimatkat Raision seurakuntatalolla torstaisin klo 18:
28.2. Miehen matka jäi kesken
7.3. Matkalla eletään ihmisiksi
14.3. Lähdetään matkalle
21.3. Miten matkustamme?
28.3. Matka päättyy ja alkaa
4.4. Hyvät matkakumppanit

-------------------------------------------------------------

Syksyn matka Pyhälle maalle 1.- 8.11.2019

Marraskuun alussa 2019 järjestetään taas seurakuntamatka Pyhälle maalle. Viikon aikana käydään kaikilla nojatuolimatkojen paikoilla ja monella muullakin – unohtamatta myöskään rentoutumista uinnin ja kellunnan merkeissä; ja ostoksiakin tehdään. Matka on avoin kaikille, mutta kannattaa ilmoittautua pian, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Ennakkotietoa syksyn matkasta:

Majoittumiset 2 hengen huoneissa:
Tiberias Genesaretin järven rannalla: 3 yötä
Beit Jala (Betlehemin naapurikaupunki), luterilaisen kirkon hotelli: 4 yötä

Retket:
Galilea, Genesaretin rannan ja ympäristön raamatulliset tapahtumapaikat,
Akkon kaupunki Välimeren rannalla, Nasaret ja Sahnen lämpimät lähteet.
Betlehem ympäristöineen, Beit Jala
Kuollutmeri, jossa kellunta sekä Qumran
Jerusalem: mm. Via Dolorosa, Pyhän Haudan kirkko, Öljymäki,
Getsemane, Puutarhahauta, Itkumuuri
Jordania (yhden päivän retki): Jeesuksen kastepaikka ja sen luterilainen kirkko, Mooseksen Nebon vuori

Hinta (em. retkineen puolihoidolla 2 hengen huoneessa) noin 1650 €/hlö (sis. aamiaisen ja päivällisen. Retkillä lounas omaan laskuun.)
Matkanjärjestäjät Kinneret Tours ja Pyhän maan luterilainen kirkko.

Tiedustelut, mielenkiinnonilmaukset ja ilmoittautumiset matkanjohtajille:
Pertti Ruotsalo, 040-5020077, pertti@ruotsalo.com
Seppo Niemeläinen, 040-5731155, sepponiemelainen@gmail.com