Skip to content

Pianokonsertti nelikätisesti

Maailmankuulut pianotaiteilijat Junko ja Teemu Holma esittävät pianokonsertin nelikätisesti Raision kirkossa sunnuntaina 18. 7. klo 18 alkaen.

 
Konsertissa „Klavier zu vier Händen“ kuullaan mm. Brahmsin, Mendelssohn Bartholdyn sekä Schumanin sävellyksiä. Pianoduo Junko ja Teemu Holma on ottanut tehtäväkseen tuoda suurelle yleisölle tunnetuksi myös mittavan pianoduotuotannon vähemmän tunnetumpia säveltäjiä ja teoksia.
 
Japanilainen pianisti Junko Holma-Mizuno opiskeli Japanin valtiollisessa musiikin ja esittävän taiteen korkeakoulussa Tokiossa, sekä Zürichin musiikkikorkeakoulussa Homero Franceschin mestariluokalla.
 
Teemu Holma opiskeli Turun konservatoriossa professori Tarmo Huovisen johdolla sekä Sibelius-Akatemiassa professori Tapani Valstan oppilaana. Jatko-opinnot toivat hänet Sveitsiin Homero Franceschin mestariluokalle Zürichin musiikkikorkeakouluun, missä hän opiskeli myös Christoph Liesken solistiluokalla ja Irwin Gagen liedtulkinnan mestariluokalla.
 
Vuonna 1997 Junko & Teemu Holma voittivat 1. palkinnon kansainvälisessä Schubert-kilpailussa Tsekin tasavallassa. Lisäksi duo voitti myös Schubert-palkinnon parhaista Schubertin teosten tulkinnoista.
 
Viime vuosina pianistipari onkin keskittynyt juuri pianoduotyöskentelyyn. Tuloksena on ollut mittava määrä konsertteja keski-Euroopassa ja Japanissa, joissa he ovat esittäneet mm. kaikki Schubertin, Mozartin ja Regerin nelikätiset teokset.