Tukea surun keskelle: uusi sururyhmä alkaa 5.2.

Moni on hiljattain tai jo jokin aika sitten menettänyt läheisensä ja opettelee elämään uudessa elämäntilanteessa seuranaan suru ja kaipaus.
Olipa suru sitten saapunut hiljalleen tai yllättäen, muuttaa se elämää eri tavoin ja herättää ajatuksia, joita voi olla hyvä käsitellä ymmärtävässä ja turvallisessa ilmapiirissä.

Raision seurakunnassa on jo pitkään tarjottu tukea sureville, jotka ovat kuoleman kautta menettäneet läheisensä joko äskettäin tai jo jokin aika sitten. Sururyhmässä kuljetaan kappale matkaa yhdessä pohdiskellen, muistellen ja jakaen. Monille ryhmä on ollut tärkeä vaihe surun aikana ja auttanut elämässä eteenpäin menetyksen kivun keskellä.

Mukaan voivat tulla kaikenikäiset aikuiset. Ryhmässä keskustellaan luottamuksellisesti yhdessä muiden surevien ja seurakunnan työntekijöiden kanssa surusta, menetyksestä, sen yli pääsemisestä ja toipumisesta.

Sururyhmä kokoontuu useita kertoja samalla kokoonpanolla ja uusi ryhmä aloittaa aina syys- ja kevätkaudella.
Kevään 2019 ensimmäinen kokoontuminen on tiistaina 5.2. klo 17 Raision seurakuntatalossa ja viimeinen tapaaminen järjestetään retkenä Viherlahden leirikeskukseen huhtikuussa.

Iltoihin kuuluu kahvitarjoilu, kuulumisten vaihtoa, lyhyt alustus, ryhmäkeskustelua ja mahdollisuus myös henkilökohtaiseen keskusteluun. Osallistujien käytössä on surukirjaston valikoima aiheeseen liittyvää lukemista. Sururyhmään osallistuminen on maksutonta, eikä se edellytä kirkon jäsenyyttä.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset ryhmän vetäjille:
Diakonissa Erja Andersson, p. 044 7160350
Pastori Teppo Lummikko, p. 044-7160350.

---------------------------------------------------------------------------------

Sururyhmässä käsiteltäviä teemoja ovat esimerkiksi:

Suru tulee lupaa kysymättä
Minun menetykseni