Lähetyspääkuva

Lähetys ja kansainvälisyys Raision seurakunnassa

Kirkon ja seurakuntien palvelutoiminta ei rajoitu vain kotimaahan. Kirkko on luotettavimpia kansainvälisiä toimijoita kehitysavussa ja katastrofitilanteissa. Kirkon Ulkomaanavun ja eri lähetysjärjestöjen työntekijät toimivat ihmisten auttamiseksi eri puolilla maailmaa.

Lähetystyö on seurakunnan perustehtävä, jota tehdään kotimaassa jumalanpalveluksissa, rukoushetkissä ja erilaisissa tilaisuuksissa. Perinteisempi ajattelu vie lähetystyön alueille, joissa kristinuskoa ei ole tai kristittyjä on hyvin vähän. Laaja-alaisempi malli antaa mahdollisuuden osallistua lähetystyöhön hyvin monella tavalla.

Meitä, jotka teemme lähetystyötä kotimaassa kutsutaan lähettäjiksi. Lähettäjä on tärkeä, sillä ketään ei voida lähettää, ellei ole lähettäjiä. Sairaalaa ei voida rakentaa eikä aapista kirjoittaa, ellei joku kerää ja lähetä rahaa.

Lähettäjän pääsyvaatimukset ovat:
• ikä: 0-112 vuotta
• ammatti: ei ole este, saa olla mikä tahansa tai ei ollenkaan
• sydän: toimiva
• huumori: monta joulea
• kielitaito: oma
• seurakunta: löytynyt
• erityislahja: kyky löytää omankokoinen tehtävä ja vastuu
• eläkeikä: ei koskaan

Lähettäjän tehtävät ovat rakastaa, rukoilla ja ryhtyä tekoihin. Vapaita tekemisen paikkoja on
• myyjille myyjäisiin ja Lähetyssoppeen
• leipojille kotona tai talkoissa
• ompelijoille, neulojille, virkkaajille, poppanan kutojille ja muille kädentaitajille
• arpajaiskoordinaattorille, kerjäämisen armolahjan omaaville, että arpajaiskoordinaattorilla olisi tekemistä
• lipaskerääjille
• ideanikkareille

Lähetystyön tapahtumia ja koulutuksia Raisiossa:

Lähetystyön perustapahtumia ovat erilaiset keräykset ja myyjäiset. Varainhankinnan lisäksi lähetystyöstä kerrotaan erilaisissa tapahtumissa ja koulutuksissa. Lähetyssihteeriä voi myös aina pyytää omaan tapahtumaan kertomaan Raision seurakunnan kansainvälisestä työstä.

Pajunkissat

Lähetystyön tapahtumia ja koulutuksia muualla:

KEVÄTRETKI LÄHETYSJUHLILLE
JA KIRKKOPÄIVILLE JYVÄSKYLÄÄN 17.-19.5.2019

Perjantai 17.5. klo 10

Lähtö Turun linja-autoasemalta, tilausajolaituri 10

Lounas Orivedellä Päiväkummussa

Majoittuminen Omenahotelli ja Scandic Jyväskylä City Hotel

Hotellit sijaitsevat Jyväskylän keskustassa lähellä juhlapaikkoja

Lauantai 18. 5.

Ohjelmaa oman valinnan mukaan.

Lue lisää https://kirkkopaivat.fi. Näiltä sivuilta löytyy myös Suomen Pipliaseuran juhlaohjelma ja Suomen Lähetysseuran vuosijuhlan ohjelma https://felm.suomenlahetysseura.fi/osallistu/lahetysjuhlat/

Sunnuntai 19.5.

Lähtö Jyväskylästä klo 13.

Paluu Mäntän kautta, jossa nautitaan lounas ja vieraillaan Serlachius -museossa. Mäntästä matka jatkuu Turkuun n. klo 16.00

Osanottomaksu 310 €  sisältää matkat, majoituksen, menomatkalla lounaan Päiväkummussa ja paluumatkalla Mäntässä.

Hotellivarausten vuoksi sitova ilmoittautuminen 12.3.mennessä maksamalla tilille

Nordea FI87 1525 3006 1048 46/ Lähetysyhdistys Betel ry.

viite: Jyväskylä 17.-19.5.(+ osallistujan nimi näkyviin, mikäli eri kuin maksaja)

Lisätietoja ja ilm. Helena Leino p.044-2615737 tai helena.leino@t5.fi.

Järjestää Lähetysyhdistys Betel ry