Tapahtumat ja tilaisuudet

Raision seurakunnassa on paljon tapahtumia ja tilaisuuksia aikuisille. Jumalanpalvelusten lisäksi voit osallistua erilaisiin seurakuntailtoihin, Raisiomessuun, pienpiireihin, konsertteihin ja kuoroihin sekä Tasalan Kamarin toimintaan.

Huom! Syksyn 2021 kaikki toiminta riippuu voimassa olevista koronamääräyksistä, muutokset ja peruutukset mahdollisia. Seuraa srk:n tiedotusta lehdistä, kotisivuilta, Facebookista

Godfullness-lepohetki su 12.9 klo 17 Raision kirkossa

Lyhyt 45 min lepohetki kirkossa ennen viikon alkua. Jumalan läsnäoloon kutsuva mielikuvaharjoitus, hengellisiä lepoon kutsuvia lauluja kuunneltavaksi ja mahdollisuus esirukoukseen hetken jälkeen. Mukana kanttorin kanssa pastori Vesa Siltala, 044 7160 339.

Tutustu myös uuteen sivustoon www.godfulness.fi. Godfulness-harjoituksissa keskityt hetken arjessasi Jumalaan ja hänen läsnäoloonsa.

Ilta Sinulle

Nämä illat ovat Sinulle!

Ilta sinulle -illoissa pyritään kodikkaaseen ilmapiiriin, jossa on helppo viihtyä yhdessä ja tutustua muihin. Ohjelmaan kuuluu musiikkia, mielenkiintoisia puheenvuoroja, vapaata keskustelua ja iltapalatarjoilu. Illasta vastaa vapaaehtoisten tiimi. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Syksyn 2021 Illat Sinulle, keskiviikkoisin klo 18 Raision seurakuntatalon salissa.

Ke 15.9. "Uupumuksesta uusi alku", vieraana Tuula Portin. 

Ke 17.11. Vieraana pastori Eero Junkkaala. Hän pohtii kanssasi polttelevaa aihetta "Onko mitään järkeä uskoa Jumalaan?". Kristillinen kirkko ja seurakunta lähtee siitä ajatuksesta, että Jumala on. Mutta epäilyksiä voi tulla ja elämä saattaa murjoa. Joku toinen taas on kasvanut ateistiksi tai ei ole koskaan edes miettinyt jumala-asiaa, mutta on kiinnostunut. Tämä ilta on meitä kaikkia varten. Eero on teologian tohtori, jolla on takanaan pitkä ura mm. hengellisten kirjojen, Pyhän maan arkeologian ja uskon ja tieteen kysymysten parista.

Lisätietoa päivitetään mm. lehti-ilmoituksissa, Facebook-sivulla Raision seurakunta ja netissä: www.raisionseurakunta.fi/tapahtumat

Raisiomessu

Raisiomessu on  jumalanpalvelus kirkossa tai seurakuntasalissa rennolla ja yhteisöllisellä otteella. Raisiomessussa panostamme yhteyden kokemiseen, joka huipentuu yhteiseen ehtoolliseen!

Ilta koostuu bändin säestämästä musiikista, opetuspuheenvuorosta ja keskustelusta, mahdollisuudesta esirukoukseen, ehtoollisesta ja yhteisestä iltapalasta lopuksi.  Olet lämpimästi tervetullut Raisiosta tai kauempaa!

Syksyn 2021 Raisiomessut su klo 17 Raision seurakuntatalolla, ellei toisin ilmoiteta.

Su 24.10 pääsemme paikan päälle, kun messussa vieraana Pekka Simojoki! Suomi-gospelin legenda esiintyy Raisiomessu-bändin komppauksella ja jakaa meille ajatuksiaan uskosta, elämästä ja musiikista.  

Su 5.12 (2. adventtisunnuntai) Jouluinen Raisiomessu. Ensimmäistä kertaa vietämme Raisiomessua jouluteemalla, pohdimme joulun sanomaa, laulamme bändin johdolla joululauluja ja nautimme jouluisen, runsaan iltapalan.

Raisiomessu tarvitsee jatkuvasti uusia tulijoita rakentamaan yhteistä juhlaamme. Tarvitaan mm. vastaanottajia ovelle, rukouspalvelijoita, seurakuntalaisen puheenvuoroja, bändiin uusia soittajia, tilan koristelijoita ym. Tuo lahjasi ja intosi yhteiseen käyttöön! Tule mukaan ottamalla yhteyttä: pastori Antti Pajunen 044 7160 358, antti.pajunen@evl.fi Linkki avautuu uudessa välilehdessä .

Rukouksen talo

Rukouksen talo jatkaa tilanteen salliessa syksyllä 2021 tiistaisin klo 16.30-18 Raision kirkossa alkaen 31.8. Tällä hetkellä Rukouksen talo on taolla koronarajoitusten takia ja rukousryhmä rukoilee virtuaalisesti. Voit kuitenkin lähettää ryhmälle rukousaiheita osoitteeseen vesa.siltala@evl.fi

Rukouksen talo auttaa sinua rukoilemaan ja tarjoaa paikan hiljentyä keskellä arkea. Rukouksen taloja on jo monilla paikkakunnilla ja niiden tehtävänä on pitää esillä rukouksen huikeaa mahdollisuutta ja rohkaista tavallisia suomalaisia rukoilemaan.

Rukouksen talo on sielun taukopaikka vaikkapa työmatkan varrella. Halutessasi seurakunnan koulutetut vapaaehtoiset rukoilevat kanssasi. Voit turvallisessa ilmapiirissä luottamuksella kertoa rukousaiheesi ja huolesi. Voit hiljentyä kauniissa kirkossamme Jumalan edessä keskellä hälyistä arkea.

Voit jättää rukousaiheita myös nettisivujen kautta.

Lisätiedot Raision Rukouksen talosta:

pastori Vesa Siltala p. 044 7160 339, vesa.siltala@evl.fi

Kirjallisuuspiiri Myllyn tilassa

Haluatko jutella kirjallisuudesta yhdessä muiden kanssa? Tule mukaan Myllyn tilassamme kerran kuussa torstai-iltaisin kokoontuvaan kirjallisuuspiiriin. Illat ovat 9.9; 14.10; 4.11 ja 9.12. Kysy lisää teemoista Marjutilta, marjut.lehti-laakso@saunalahti.fi  

Soppaa kaverille​

Keittolounas vähävaraisille raisiolaisille Tasalan kamarissa (Tasalanaukio 5) klo 13-14​ seuraavina lauantaina: 25.9; 23.10; 20.11.

Muutokset mahdollisia kaikkiin tapahtumiin koronatilanteesta riippuen.

​​​​​Katso myös www.vapaaehtoistyo.fi/Raisio. Sivulta löytyvät Raision seurakunnan, kaupungin ja useiden raisiolaisten yhteisöjen vapaaehtoistehtäviä mielekkääseen tekemiseen yhdessä muiden kanssa. Käy tutustumassa ja tule mukaan.

 

 

Lautaselle katettuna herkullista keittoa.

SOPPAA KAVERILLE

Soppaa kaverille on Raision seurakunnan vapaaehtoisten ylläpitämä ruokailutilaisuus Tasalan Kamarissa. Vapaaehtoiset järjestävät tilaisuuden ja valmistavat jaettavan ruuan.

Kerran kuussa järjestettävä maksuton keittolounas on tarkoitettu työttömille ja vähävaraisille raisiolaisille.

Syksyllä 2021 Soppaa kaverille Tasalan kamarissa klo 13-14 seuraavina lauantaina: 25.9; 23.10; 20.11.