Tapahtumat ja tilaisuudet

Raision seurakunnassa on paljon tapahtumia ja tilaisuuksia aikuisille. Jumalanpalvelusten lisäksi voit osallistua erilaisiin seurakuntailtoihin, Raisiomessuun, pienpiireihin, konsertteihin ja kuoroihin sekä Tasalan Kamarin toimintaan.

 

ILTA SINULLE

 

Nämä illat ovat Sinulle!

Ilta sinulle -illoissa pyritään kodikkaaseen ilmapiiriin, jossa on helppo viihtyä yhdessä ja tutustua muihin. Illasta vastaa vapaaehtoisten tiimi.

Koronatilanteen takia siirsimme lokakuun Ilta sinulle -illan keväälle 2021. Marraskuun ilta 11.11. klo 18 toteutuu koronatilanteen niin salliessa konserttina kirkossa ilman iltapalaa. Silloin vieraana on Jari Mäkinen&Not bad band.

Not Bad Band tuo toivoa ja valoa marraskuun pimeään

Gospel-bändi Not Bad Band on juuri julkaissut uusimman levynsä Kultakauris, jonka laulut ovat raisiolaisen Jari Mäkisen käsialaa. Uusia ja vanhoja tuttuja säveliä kuullaan Raision kirkossa keskiviikkona 11.11. klo 18 alkavassa konsertissa.

 

Not Bad Band haluaa musiikillaan tuoda ihmisille valoa, lohtua ja iloa ja kertoa suurinta ja tärkeintä sanomaa rakastavasta Jumalasta. Levyjen ja keikkojen tuoton bändi lahjoittaa orpokotityöhön Thaimaassa auttaen lapsia kohti tulevaisuutta, jossa on toivo. Levyjä on myynnissä konsertin yhteydessä tai niitä voi tilata sähköpostitse osoitteesta: info@notbadband.fi

 

Jari Mäkisen lauluja on aiemmin julkaistu albumeilla Tervetuloa kotiin (2015), Kuuletko ääneni? (2008),
Moorian vuorella (2004) ja Katulasten kaupunki (1996).

 

Konsertin toteutuminen riippuu ajankohtana voimassaolevista koronarajoituksista. Konsertin yleisömäärä joudutaan rajoittamaan 70 paikkaan turvavälien vuoksi. Paikan voi lunastaa veloituksetta 21.10. alkaen lähettämällä tekstiviestin Vesa Siltalalle, p.044-7160339 tai sähköpostilla vesa.siltala@evl.fi. Paikkoja voi varata 2kpl/varaaja. Varaamatta jääneitä paikkoja voi kysyä ennen konserttia tai ovelta. Konsertti pyritään myös striimaamaan seurakunnan Youtube-kanavalle.

 

Lisätietoa päivitetään mm. lehti-ilmoituksissa, Facebook-sivulla Raision seurakunta ja netissä: www.raisionseurakunta.fi/tapahtumat

​​​​​​​

RAISIOMESSU

Raisiomessu on koko perheen jumalanpalvelus kirkossa tai seurakuntasalissa rennolla ja yhteisöllisellä otteella. Koronatilanteen takia syksyn kaksi ensimmäistä messua ovat väljemmissä tiloissa kirkossa.

Raisiomessua vietetään kerran kuukaudessa, sunnuntaisin klo 17- 19.

Raisiomessussa panostamme yhteyden kokemiseen, joka huipentuu yhteiseen ehtoolliseen!

Ilta koostuu bändin säestämästä musiikista, opetuspuheenvuorosta ja keskustelusta, mahdollisuudesta esirukoukseen, ehtoollisesta ja yhteisestä iltapalasta lopuksi.  Olet lämpimästi tervetullut Raisiosta tai kauempaa!

Syksyn 2020 Raisiomessut su klo 17 

20.9 Kriisi! Selviytymiskertomuksia Raamatussa. Papit Antti ja Vesa. Kirkossa.

25.10 Sävelilta. Annetaan laulun puhutella. Messubändi. Kirkossa.

22.11 Menomessu. Hauskoja ja opettavaisia toimintapisteitä kaikenikäisille. Seurakuntatalossa.

Raisiomessu tarvitsee jatkuvasti uusia tulijoita rakentamaan yhteistä juhlaamme. Tarvitaan mm. vastaanottajia ovelle, rukouspalvelijoita, seurakuntalaisen puheenvuoroja, bändiin uusia soittajia, tilan koristelijoita ym. Tuo lahjasi ja intosi yhteiseen käyttöön! Tule mukaan ottamalla yhteyttä: pastori Antti Pajunen 044 7160 358, antti.pajunen@evl.fi .

RUKOUKSEN TALO 

Rukouksen talo jatkaa syksyllä 2020 keskiviikkoisin klo 16.30-18 Raision kirkossa. Syksyn ensimmäinen rukouksen ilta on 8.9. ja viimeinen 8.12.

Rukouksen talo auttaa sinua rukoilemaan ja tarjoaa paikan hiljentyä keskellä arkea. Rukouksen taloja on jo monilla paikkakunnilla ja niiden tehtävänä on pitää esillä rukouksen huikeaa mahdollisuutta ja rohkaista tavallisia suomalaisia rukoilemaan.

Rukouksen talo on sielun taukopaikka vaikkapa työmatkan varrella. Halutessasi seurakunnan koulutetut vapaaehtoiset rukoilevat kanssasi. Voit turvallisessa ilmapiirissä luottamuksella kertoa rukousaiheesi ja huolesi. Voit hiljentyä kauniissa kirkossamme Jumalan edessä keskellä hälyistä arkea.

Voit jättää rukousaiheita myös nettisivujen kautta

Lisätiedot Raision Rukouksen talosta:

pastori Vesa Siltala p. 044 7160 339, vesa.siltala@evl.fi

RUKOUSILTA SINULLE

Kirkon rukousilloissa etsimme apua Jeesukselta elämämme asioihin ja pyydämme uskomme vahvistumista. Kuulet kertomuksia Jumalan avusta ihmisten elämässä ja Raamatun lehdillä.Voit hiljentyä kirkossa tai pyytää esirukousta. Laulamme yhdessä kanttorin kanssa.

Ti 13.10 klo 18 kirkossa mukana pastori Antti Pajunen johdattaa aiheeseen Jälleennäkemisen toivossa.

VAPAAEHTOISTEN SIUNAAMINEN

Kaikki seurakunnassa jossakin vapaaehtoistehtävässä säännöllisesti tai silloin tällöin toimivat siunataan työhön su 13.9. klo 17 ja klo 18 Raision kirkossa.

Paikalla myös kirkkoherra Sari Lehti ja muita seurakunnan työntekijöitä. Voit tulla olipa tehtäväsi pieni taikka suuri. Voit tulla, vaikka vasta suunnittelet löytäväsi jonkun vapaaehtoistehtävän seurakunnassa.

Koronatilanteesta johtuen emme voi järjestää valitettavasti kahvihetkeä seurakuntatalossa siunaamisen jälkeen. Olemme myös jakaneet suuren vapaaehtoisten joukkomme kahtia turvavälien saavuttamiseksi. Klo 17 siunaamishetkeen tulevat Tasalan kamarin, lähetyksen, musiikkityön ja messun tehtävien vapaaehtoiset. Klo 18 hetkeen tulevat ruokajakojen, aikuistyön, Myllyn, lapsityön sekä kaikki loput vapaaehtoiset sekä halukkaat luottamushenkilöt. Jos tulet "väärään" aikaan tai et oikein tiedä mihin aikaan tulla, tule siihen aikaan kun parhaaksi näet! Pääasia on, että saamme kirkkoon turvavälejä ja kaikki eivät tule samaan aikaan. Nähdään kirkossa!

​​​​​Katso myös www.vapaaehtoistyo.fi/Raisio. Sivulta löytyvät Raision seurakunnan, kaupungin ja useiden raisiolaisten yhteisöjen vapaaehtoistehtäviä mielekkääseen tekemiseen yhdessä muiden kanssa. Käy tutustumassa ja tule mukaan.

 

 

Lautaselle katettuna herkullista keittoa.

SOPPAA KAVERILLE

Soppaa kaverille on Raision seurakunnan vapaaehtoisten ylläpitämä ruokailutilaisuus Tasalan Kamarissa. Vapaaehtoiset järjestävät tilaisuuden ja valmistavat jaettavan ruuan.

Kerran kuussa järjestettävä maksuton keittolounas on tarkoitettu työttömille ja vähävaraisille raisiolaisille.

Keväällä 2020 Soppaa kaverille Tasalan kamarissa klo 13-14 seuraavina lauantaina:

Syksyllä 26.9., 24.10. ja 28.1.

Olethan paikalla jo klo 13.

 

 

 

Kuvassa etualalla laaja ja vehreä puistoalue sekä keskellä kulkee pyörätie, joka johtaa Wanhaan Pappilaan.
Wanhan Pappilan avara ja kaunis pihamaa on hieno Kesätreffipaikka.

KESÄTREFFIT kaikenikäisille

Vipinää kinttuihin ja Kesätreffeille! Kesäkuun alusta elokuun loppuun järjestetään torstaisin Wanhan Pappilan pihamaalla KESÄTREFFIT (alkaen 4.6. seurakuntatalon vieressä, Kirkkoherrankuja 2).

Kesätreffit alkavat aina klo 13 hartaudella, jonka jälkeen on mahdollista osallistua reippailuun ja toimintaan klo 15 asti. Mölkyn peluusta ei tänä kesänäkään luovuta, vaan se on jälleen ohjelmassa. Hartauden ja mölkyn ohella joka kerta on joku muu toiminto. Mehua ja vettä on myös tarjolla. Eikä passaa unohtaa, että treffeille voi tulla pelkästään tavatakseen tuttuja ja vaihtaakseen kuulumisia tai kannustamaan kavereita.

Lisätietoja diakoniatyöstä: diakoni Tuija Suominen p. 044 7160 365 tai diakonissa Erja Andersson p. 044 7160 326.

Kesätreffin toimintoja muun muassa:

4.6.

Hartaus, Valokuvasuunnistus, Mölkky, Mukavaa seuraa, Oleilua 

11.6.

Hartaus, Kevyt puistojumppa, Mölkky, Mukavaa seuraa, Oleilua

18.6.

Hartaus, Suvisin sävelin, Mölkky, Mukavaa seuraa, Oleilua

25.6.

Hartaus, Luontopolku, Mölkky, Mukavaa seuraa, Oleilua

2.7.

Hartaus, Frisbeegolf, Mukavaa seuraa, Oleilua

9.7.

Hartaus, Moninaiset pihapelit, Mukavaa seuraa, Oleilua

16.7.

Hartaus, Älynväläys, Mölkky, Mukavaa seuraa, Oleilua

23.7.

Kesäkinkerit ja yhdessäoloa

30.7.

Hartaus, Muistelu (oma entisajan esine, valokuva mukaan), Mölkky, Mukavaa seuraa, Oleilua

6.8.

Hartaus, Ylläri A´la Erja, Mölkky, Mukavaa seuraa, Oleilua

13.8.

Hartaus, Hiljaisuuden polku (retriitti), Mölkky, Mukavaa seuraa, Oleilua

20.8.

Hartaus, Aarrekartta- ja kuplapäivä, Mölkky, Mukavaa seuraa, Oleilua

27.8.

Hartaus, Kansainvälisiä leikkejä, Mölkky, Mukavaa seuraa, Oleilua

 

TREFFIEN KORONAOHJEET

Kesätreffeillä on hyvä noudattaa yleisiä ohjeita tartuntariskin vähentämiseksi. Näitä ovat:

 1. Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita (esim. flunssa, kurkkukipu) kesätreffit kannattaa jättää väliin.                                                                     
 2. Lähikontaktien välttäminen ja etäisyyksien pitäminen muihin ihmisiin.
 • Vaikka treffit ovat ulkona, Wanhan Pappilan pihamaalla, on pidettävä vähintään 1-2 metrin turvaväli.
 • Emme halaa, kättele tai ole muutoin lähikontaktissa.
 1. Käsihygienia. 
 • Kädet on hyvä pestä kotona ennen kuin lähtee treffeille ja heti kotiin palatessa.
 • Jos sinulla on, niin ota pihapeleihin mukaan omat suojakäsineet, vaikka paikan päällä on myös saatavilla.
 • Treffeillä on käsidesin käyttömahdollisuus.
 1. Yskiminen ja aivastelu.
 • Yskiessä ja aivasteltaessa pitäisi aina olla hiha tai kertakäyttöinen nenäliina suun ja nenän edessä
 1. Riittävän nesteen saanti.
 • Suositellaan, että otat kotoa vettä / mehua omaan juomapulloon, vaikka kesätreffeillä on mahdollista saada kyseisiä juomia.

Turvallisia kesätapaamisia & Nähdään!