Hautausmaa

Kirkkotie 2 , 21200 Raisio

Hautausmaa

Hautausmaa on avoinna klo 7.00 - 22.00. Kirkollisina juhlapäivinä ja niiden aattoina hautausmaa on auki ympäri vuorokauden.

Hautausmaan ajankohtaisista asioista löydät lisätietoja alla olevasta linkistä:

Raision Pyhän Martin kirkkoa ympäröi kaunis hautausmaa. Lähimpänä kirkkoa sijaitsevat vanhimmat haudat sekä suurin osa muista arkkuhauta-alueista. Ikirauhan kalliot on hautausmaan uudempi osa, jolla sijaitsee suurin osa uurnahaudoista ja muistolehtoalueista.

Raision hautausmaa on puistomainen kokonaisuus, jota on laajennettu 1950-luvulta lähtien. Viimeisimmät arkku- ja uurnahautausmaan laajennukset suunnitteli arkkitehti Bey Heng. Hänen työnsä perusajatuksena oli luoda hautausmaasta lohdun ja virvoituksen lähde eläville. Hautausmaasta pyrittiin tekemään viihtyisä paikka, jossa on hyvä rauhoittua ja turvallista tehdä surutyötä.

Mietiskelypolku

On ajateltu, että se, joka etsii, myös löytää. Raision hautausmaalta etsivä voi löytää mietiskelypolun, jonka Bey Heng suunnitteli yhdessä seurakunnan työntekijöiden kanssa. Polku koostuu kahdeksasta taulusta, joiden tekstit ovat psalmeja, raamatunlauseita ja niiden selityksiä. Lisäksi tauluissa on pohdintatehtäviä. Hautausmaalla voi näin tehdä ajatuksia herättävän kierroksen.

Hautausmaan opaskarttaHautausmaan opaskartta (pdf). Opaskartassa ovat kuvattuna Raision hautausmaan keskeisimmät paikat.

Hautausmaan yleisohjeet Hautausmaan yleisohjeet (doc)

Raision kirkkomaakierros Raision kirkkomaakierros (pdf)

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Alakappeli