Raision kirkko

Kirkkotie 2 , 21200 Raisio

Raision kirkko

Raision keskiaikainen harmaakivikirkko sijaitsee hautausmaan ympäröimänä aivan Raision keskustassa.

Kirkko kuuluu TiekirkkoihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Kirkko on avoinna sopimuksen mukaan.

Mikäli tiekirkkoaikaan kirkossa on meneillään esim. tilaisuus, etkä pääsekään sisälle itse kirkkoon, niin lataa puhelimeesi Nomadi -app (valitse Pyhän Martin pyhiinvaellus) ja tutustu sen avulla hautausmaan historiaan, erilaisiin legendoihin ja hiljenny muistelupolun varrella tai kuuntele muutama laulu.

Raision kirkko on yksi maamme vanhimmista ja rakennusvuotena onkin pidetty vuotta 1305. Kirkko on nimetty Pyhän Martin, keski-ajan pyhimyksen mukaan, jonka kuva on myös Raision kaupungin vaakunassa. Sanankuulijoita kirkkoon mahtuu noin 300.

Esteettömyys:
Invapysäköinti pääkäytävän varrella. Kirkkoon sisälle on esteetön kulku. Alttarille eli kirkon etuosaan tullessa on kaksi porrasaskelmaa. Pyydettäessä on mahdollisuus saada käyttöön pyörätuoliliuskat. Kirkon sisätiloissa on käytössä induktiosilmukka. WC:t sijaitsevat erillisessä rakennuksessa kirkon läheisyydessä

Vaativa pyörätuolireitti

Helatorstain Kansanlaulukirkko - Kristuksen taivaaseen astumisen päivä

Tervetuloa messuun, laulamme hengellisiä lauluja ja virsiä kansanlaulujen sävelin. Juhlistamme samalla Vapahtajamme Jeesuksen taivaaseen astumista.

Suvivirsikirkko

Kirkkotie 2, 21200 Raisio

Taiteiden yön pieni pyhiinvaellus kirkossa

Tule hiljentymään pienelle pyhiinvaellukselle omaan tahtiisi Raision kirkkoon.

Kirkkotie 2, 21200 Raisio

Godfulness-lepohetki kirkossa ja Arkkipooki-palkinnon luovutus)

Piispa Mari Leppänen luovuttaa Arkkipooki-palkinnon. Mukana Godfulness-tekijätiimi. Luvassa levollisia Godfulness-harjoituksia sekä musiikkia hiljentymiseen ja rauhoittumiseen.

Upeaa urkumusiikkia suviyössä - Maiju Laurilan urkukonsertti

Upeaa urkumusiikkia suviyössä - Maiju Laurilan urkukonsertti Taiteiden yö Raisiossa -tapahtumassa

Kirkkotie 2, 21200 Raisio

Vanhaa, uutta ja ainutlaatuista. Opastettu iltakävely kirkkomaalla.

Lounais-Suomen matkailuoppaat esittelevät Raision hautausmaata.

Kirkkotie 2, 21200 Raisio

Kirkkomaan monimuotoisuus ja rakennukset. Opastettu iltakävely kirkkomaalla

Lounais-Suomen matkailuoppaat esittelevät Raision hautausmaata.

Juhannuspäivän messu

Juhannuspäivän messua vietetään Johannes Kastajan muistoksi