Raision kirkko

300

Raision keskiaikainen harmaakivikirkko sijaitsee hautausmaan ympäröimänä aivan Raision keskustassa.

Kirkko kuuluu TiekirkkoihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Kirkko on avoinna sopimuksen mukaan.

Mikäli tiekirkkoaikaan kirkossa on meneillään esim. tilaisuus, etkä pääsekään sisälle itse kirkkoon, niin lataa puhelimeesi Nomadi -app (valitse Pyhän Martin pyhiinvaellus) ja tutustu sen avulla hautausmaan historiaan, erilaisiin legendoihin ja hiljenny muistelupolun varrella tai kuuntele muutama laulu.

Raision kirkko on yksi maamme vanhimmista ja rakennusvuotena onkin pidetty vuotta 1305. Kirkko on nimetty Pyhän Martin, keski-ajan pyhimyksen mukaan, jonka kuva on myös Raision kaupungin vaakunassa. Sanankuulijoita kirkkoon mahtuu noin 300.

Esteettömyys:
Invapysäköinti pääkäytävän varrella. Kirkkoon sisälle on esteetön kulku. Alttarille eli kirkon etuosaan tullessa on kaksi porrasaskelmaa. Pyydettäessä on mahdollisuus saada käyttöön pyörätuoliliuskat. Kirkon sisätiloissa on käytössä induktiosilmukka. WC:t sijaitsevat erillisessä rakennuksessa kirkon läheisyydessä

Esteetön wc Esteetön wc
Induktiosilmukka Induktiosilmukka
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc

Messu

Tervetuloa messuun Raision kirkkoon!

Messu

Rukoilemme yhdessä, luetaan Raamattua, kuunnellaan saarna ja käydään ehtoollisella.
Yhteisvastuukeräys lähtee liikkelle messun jälkeen kirkosta. Ilmoittaudu lipaskerääjäksi Katjalle etukäteen p. 044 7160376 ( viesti tai Whats Up) tai kirkossa su 5.2.
Kerää oma talosi, omat sukulaisesi, oma kotikatusi tai oma harrasteporukkasi ja saavu klo 16 srk-talon kahvioon. Silloin voit palauttaa lippaan, vaihtaa kuulumisia muiden kerääjien kanssa, ostaa Yhteisvastuutuotteita jja nautiskella kahvit ja Runeberintottua.

Perhekirkko

Tervetuloa vauva-ja taaperokirkkoon koko perheen, suvun ja ystävien kanssa! Mukana Hanna Vuorio, Katarina Engström ja Johanna Niemi.

Saamelaisten kansallispäivän jumalanpalvelus

Saamelaisten kansallispäivää vietetään aina 6.2. Raision kirkossa järjestetään saamenkielinen juhlajumalanpalvelus. Jumalanpalvelusta toteuttamassa on Turun seudun saamelaisia yhdessä Raision seurakunnan työntekijöiden kanssa. Tervetuloa!

Tasalan Kamari 30 vuotta -juhlamessu

Tasalan Kamari -kahvila ja Lähetyssoppi- myymälä täyttävät tänä vuonna 30 vuotta. Juhlaviikko huipentuu juhlajumalanpalvelukseen, jossa palvelutehtävissä Kamarin vapaaehtoisia. Saarnan pitää Kamarin pappi Antti Pajunen. Messun jälkeen juhlakirkkokahvit seurakuntatalolla.

Laulu raikuu - yhteislaulun iloa

Laskiaissunnuntain yhteislauluhetkessä laulamme paastonajan virsiä ja lauluja sekä psalmeja. Tervetuloa mukaan kokemaan laulun iloa!