Hautaus- ja hautapaikkamaksut 2023-2024

Kirkkovaltuusto vahvistaa hautaus- ja hautapaikkamaksut, jotka määräytyvät alueen ja hautatyypin perusteella.

Alla ovat Raision seurakunnan voimassa olevat hautaus- ja hautapaikkamaksut vuosille 2023 ja 2024. Tarkempia tietoja seurakuntatoimistosta, p. (02) 4360 300 tai virasto.raisio@evl.fi.

Kaikki hinnat alv 0 %. Voimassa oleva arvonlisävero lisätään erikseen mainittuihin tuotteisiin. 

Haudan hallinta-aika on 25 vuotta. Alueella 13 L hallinta-aika on 40 vuotta.


Uurnahauta-alueella valmiiksi asennettu muistokivi veloitetaan todellisen kustannuksen mukaan 200 - 450 €, alv 0 % Muistokiven hintaan lisätään voimassaoleva alv. 

Ikirauhan kallioiden muistolaatta: Graniittipaateen kiinnitettävä muistolaatta. Laatan hinta kaiverruksineen ja valmiiksi asennettuna 80,60 € (sis. alv 24 %, hinta ilman alv. 65 €)

Tunnustukseton hauta-alue

- Hautaustoimilain 5§:n mukaisesti seurakunnan on tarjottava mahdollisuutta tulla haudatuksi erilliselle tunnustuksettomalle hauta-alueelle. Raision seurakunta on järjestänyt tunnustuksettoman hauta-alueen yhteistyössä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kanssa. Hauta-alue sijaitsee Turussa Kärsämäen hautausmaan yhteydessä.

- Tunnustuksettomalla alueella hautaus- ja hautapaikkamaksu määräytyy Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän hinnaston mukaan.

Veteraanitunnuksen omaavat ja heidän puolisonsa:

-Raisiolaisille veteraaneille ja heidän puolisoilleen luovutetaan ilmaiseksi arkku- tai uurnahauta (maksimi kaksi sijaa, ei kammio, holvi tai kolumbaario).

-Ulkopaikkakuntalaisille veteraaneille ja heidän puolisoilleen, joilla on sidos Raisioon (ovat asuneet Raisiossa tai on tänne läheinen sukulaisuussuhde) luovutetaan ilmaiseksi uurnahauta.

-Veteraanien hautauksista (sekä raisiolaiset että ulkopaikkakuntalaiset) ei peritä haudan avaus- ja peittämismaksuja. Puolisoiden osalta maksu peritään. Veteraanin ja hänen puolisonsa maksuton hautasija koskee ensimmäistä hallinta-aikaa, ei enää hallinta-ajan jatkamista.

Muita tarkennuksia:

-Raision seurakunta ei korvaa tuhkausmaksua eikä vainajan siirrosta aiheutuvia kustannuksia (esim. arkun siirto kirkkoon, kuljetus krematorioon tms.).

-Arkku- ja uurnahautojen ennakkovaraaminen ei ole mahdollista, Kirkkolaki 3 luku, 29 §.