Surun kohdatessa

Suru ja kuoleman kohtaaminen tuntuu usein ylivoimaiselta ja raskaalta. Se herättää monia kysymyksiä, joista toivoisi saavansa keskustella yhdessä toisten saman kokeneiden kanssa.

Raision seurakunta tarjoaa läheisensä menettäneille mahdollisuuden kokoontua sururyhmässä keskustelemaan ja läpikäymään menetykseen liittyviä kysymyksiä. Ryhmä on läheisensä menettäneille tarkoitettu tukiryhmä. Siihen osallistuminen ei edellytä kirkkoon kuulumista eikä seurakunta-aktiivisuutta. Ennen ryhmän alkua ryhmän ohjaaja tapaa jokaisen osallistujan henkilökohtaisesti.
Sururyhmät alkavat seurakuntatalolla syksyisin ja keväisin. Ryhmiin ilmoittaudutaan etukäteen.

Syksyn 2023 sururyhmän ensimmäinen tapaaminen torstaina to 2.11.2023 klo 17 Tasalan kamarilla (Tasalanaukio 5, Raisio).
Ilmoittautumiset ja tiedustelut pe 29.9 mennessä:

pastori Antti Pajunen p. 044 716 0358 tai
sielunhoitoterapeutti Tiina Åkerman p. 044 716 0305.

Surun sattuessa kohdalle, hiljalleen tai äkkiarvaamatta, monet asiat elämässä muuttuvat, ja surutyön keskellä syntyy usein tarve saada käsitellä suruun liittyviä ajatuksia ja asioita. Sururyhmässä keskustellaan luottamuksellisesti yhdessä muiden surevien ja seurakunnan työntekijöiden kanssa surusta, menetyksestä, sen yli pääsemisestä ja toipumisesta.

Tapaamisten ohjelmaan kuuluu kahvitarjoilu, kuulumisten vaihtoa, lyhyt alustus, ryhmäkeskustelua ja mahdollisuus myös henkilökohtaiseen keskusteluun. 

Uusi sururyhmä alkaa aina syys- ja kevätkaudella. Tämän kevään ryhmä kokoontuu to 2.11.2023 alkaen Tasalan Kamarilla klo 17-18.30 (yht. 7 kertaa, poikkeuksellliset ajankohdat ti 28.11 ja 5.12), ja sen viimeinen tapaaminen järjestetään retkenä Viherlahden leirikeskukseen keväämmällä.

Sururyhmä on tarkoitettu kuollutta läheistään sureville. Mukaan voivat tulla kaikenikäiset aikuiset. Osallistuminen on maksutonta, eikä edellytä kirkon jäsenyyttä. Paikkoja on rajoitetusti.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan!
 

 

Tukea ja apua suruun:

Oletko jäänyt nuorena leskeksi? Voit saada apua ja tukea uuteen elämänvaiheeseen myös Turun Seudun Nuoret Lesket - verkkoyhteisöltä.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä järjestää sururyhmiä myös itsemurhan tehneiden läheisille, lapsensa menettäneille sekä erityisesti nuorille suunnattuja ryhmiä. Lisätietoja alkavista ryhmistä saat:

Sielunhoitotyön sihteeri Auli Hynönen-Rinne

p. 02 2617 207 auli.hynonen-rinne@evl.fi

Sielunhoidon teologi Päivi Vuorilehto

p. 040 3417 344 paivi.vuorilehto@evl.fi

Åbo svenska församling: kaplan Johan Mullo

tel. 040 3417 465 johan.mullo@evl.fi