Joukko nuoria kokoontunut piiriin Viherlahden rannalla.

Rippikoulu

Raision seurakunnassa rippikoulun käy vuosittain noin pari sataa nuorta. Tämä on noin 90 % koko ikäluokasta. Valtaosa nuorista käy rippikoululeirin seurakunnan Viherlahden leirikeskuksessa.

Rippikoulun sisältö

Rippikouluun liittyy opetustuntien lisäksi erilaisiin tapahtumiin osallistumista, vierailuja ja retkiä. Jos rippikouluun liittyy leirijakso, se on tavallisesti noin viikon mittainen.

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta, eli siellä tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut on kasteessa liitetty. Samalla tutustut omaan seurakuntaasi, sen toimintaan ja työntekijöihinkin. Rippikoulu on myös mahdollisuus pohtia monenlaisia elämään liittyviä asioita.

Rippikoulun tavoite

Rippikoulun yleistavoitteena on, että nuori vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä.

Rippijuhla eli konfirmaatio

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon eli rippikoulun päätösjuhlaan. Siinä rippikoulun käyneet tunnustavat uskonsa ja saavat siunauksen.

Ilmoittautuminen rippikouluun

Ilmoittautumaan rippikouluun pääset painamalla tätä linkkiä.  Ilmoittautuminen alkaa 26.8. klo 12 ja päättyy 15.9. klo 23.

Rippikoulun esite löytyy tästä

Ilmoittautuminen Kamalat Äidit -ryhmään

Rippikoulujen ryhmäpostissa lähetetään rippikoululaisten äideille mainos Kamalat Äidit -ryhmästä. Ryhmä kokoontuu keväällä 2020 yhteensä kymmenen kertaa. Ryhmässä keskustellaan murrosikäisen äitinä olemiseen ja elämiseen liittyvistä teemoista. Tärkeimmäksi teemaksi nousee varmasti muilta äideiltä saatu tuki. Ryhmän toiminta on luottamuksellista. Ryhmään mahtuu enintään kahdeksan äitiä. Lisätiedot ryhmänohjaajilta: nuorisotyönohjaaja Mia Flemming, 044-7160 357, mia.flemming@evl.fi ja lastenohjaaja Sari Jokinen, 044-7160 391, sari.jokinen@evl.fi

Ilmoittautuminen ryhmään ajalla 1.-30.11.2019  TÄSTÄ.