Joukko nuoria kokoontunut piiriin Viherlahden rannalla.

 

Rippikoulukokoontumisiin ja toteutuksiin saattaa tulla muutoksia pahentuneen Covid-19 pandemiatilanteen johdosta. Pyrimme kuitenkin järjestämään kokoontumisista ainakin osan konkreettisina kokoontumisina paikan päällä. Epäselvyyksissä ole rohkeasti yhteydessä oman ryhmäsi ohjaajiin.

Rippikoulun etätehtävät 2021

Otsikoiden alta löydät kunkin etäpäivän oleelliset linkit.

 

Riparilaulukonsertti Pekka Laukkarinen Duo 2.6.2021

Riparilaulukonsertin stream

Riparilaulukonsertin kysymyslomake

Lähetys- ja diakoniapäivä 16.1.2021

Päivän YouTube-lähetys.

Päivän tehtävälomake.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Jumalanpalvelusviikonloppu

Jumisviikonlopun tehtävälomake

Urkukonsertit 10.-11.3.2021

Urkukonsertin YouTube-videoLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Urkukonsertin tehtävälomakeLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Rippikouluesite

Rippikouluesitteen vuodelle 2021 löydät tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Rippikoulun sisältö

Rippikouluun liittyy opetustuntien lisäksi erilaisiin tapahtumiin osallistumista, vierailuja ja retkiä. Jos rippikouluun liittyy leirijakso, se on tavallisesti noin viikon mittainen.

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta, eli siellä tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut on kasteessa liitetty. Samalla tutustut omaan seurakuntaasi, sen toimintaan ja työntekijöihinkin. Rippikoulu on myös mahdollisuus pohtia monenlaisia elämään liittyviä asioita.

Rippikoulun tavoite

Rippikoulun yleistavoitteena on, että nuori vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä.

Rippijuhla eli konfirmaatio

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon eli rippikoulun päätösjuhlaan. Siinä rippikoulun käyneet tunnustavat uskonsa ja saavat siunauksen.

Rippikoulun turvallisuuskysely

Pääset täyttämään rippikoulun turvallisuuskyselyn tästä linkistä.  Kaikkien rippikoululaisten tulee täyttää kysely viimeistään kahta viikkoa ennen leirijakson alkua!

Ilmoittautuminen Kamalat Äidit -ryhmään

Rippikoulujen ryhmäpostissa lähetetään rippikoululaisten äideille mainos Kamalat Äidit -ryhmästä. Ryhmä kokoontuu keväällä 2021 yhteensä kymmenen kertaa, joista viimeinen pidetään Viherlahden leirikeskuksessa saunaillan merkeissä. Ryhmässä keskustellaan murrosikäisen äitinä olemiseen ja elämiseen liittyvistä teemoista. Tärkeimmäksi teemaksi nousee varmasti muilta äideiltä saatu tuki. Ryhmän toiminta on luottamuksellista. Ryhmään mahtuu enintään kahdeksan äitiä. Lisätiedot ryhmänohjaajilta: nuorisotyönohjaaja Mia Flemming, 044-7160 357, mia.flemming@evl.fi ja lastenohjaaja Sari Jokinen, 044-7160 391, sari.jokinen@evl.fi

KEVÄÄN 2021 RYHMÄ ON PERUTTU VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN TAKIA. SEURAAVAN RYHMÄN MARKKINOINTI JA ILMOITTAUTUMINEN ON 2022 RIPPIKOULULAISTEN ÄIDEILLE SYKSYLLÄ 2021.