Vauva ja äiti Kuva <a href="https://pixabay.com/fi/users/aditomo68-203402/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=360207">aditomo68</a> <a href="https://pixabay.com/fi/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=360207">Pixabaystä</a>Työntekijämme maailmalla

Raision seurakunta on sitoutunut tukemaan esirukouksissa, yhteydenpidoin ja taloudellisesti avustaen tiettyjä lähetystyöhön lähteneitä ihmisiä. Vastavuoroisesti lähetit ovat sitoutuneet kertomaan kuulumisiaan sekä työ- että yksityiselämän haasteissa ja iloissa kirjeitse, sosiaalisen median ja vierailujen avulla. 

 

Olli Pitkänen

Suomen Lähetysseuran lähettämänä Kaakkois-Aasian ja Nepalin aluepäällikkönnä.

Olli on pitkän linjan ulkomaankiertäjä. Ennen Lähetysseuraa hän toimi mm. KUA:n tehtävissä Syyrian pakolaisleireillä. Nyt Ollin tehtäviin kuuluu koko Mekong- joen alueen eri maiden sekä Nepalin työntekijöistä huolehtiminen, uusien yhteistyökumppaneiden etsintä ja tietysti reissaamista eri maissa perehtymässä kulloinkin menossa oleviin tehtäviin ja projekteihin sekä tarpeen vaatiessa niiden muuttamista. Virallisesti Olli ja Hänen vaimonsa asuvat Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa. 

Ollin elämää voi seurata oheisista linkeistä:

Suomen Lähetysseura - Kaakkois-Aasia | Facebook

Olli Pitkanen (@olliapitkanen) • Instagram-kuvat ja -videot

Suomen Lähetysseura (@suomenlahetysseura) • Instagram-kuvat ja -videot

 

 

 

Satu Haapanen

toimii Suomen Lähetysseuran lähettämänä FELM-keskuksen toiminnanjohtajana Israelissa.                                          

Satu on Oulusta kotoisin oleva opettaja. Ennen Lähetysseuraa ja Israelia hän on työskennellyt sekä Suomen eduskunnassa että Eu:ssa. Myös Oulun kaupungin organisaatio sekä Suomen Diakoniaopiston Oulun kampus ovat tulleet tutuiksi. Nyt Satu kokoaa FELM-keskukseen kolmen eri uskonnon edustajia yhteiseen keskusteluun ja yhteisen aterian äärelle. Satu aloitti keskuksella myös lasten musiikkitunnit. 

Sadun elämää ja työtä voi seurata:

Palestiina - Suomen Lähetysseura (suomenlahetysseura.fi)

Israel - Suomen Lähetysseura (suomenlahetysseura.fi)

Suomen Lähetysseura Lähi-idässä | Facebook

Suomen Lähetysseura (@suomenlahetysseura) • Instagram-kuvat ja -videot

Oman - Suomen Lähetysseura (suomenlahetysseura.fi)

 

 

Päivi ja Peter Griffin sekä Emma

Peter Griffin perheineen toimii MAF-Suomen lähettäminä lähetyslentotyössä Tansaniassa.

Peter on koulutukseltaan lentäjä ja Päivi lähihoitaja. Heidän mukanaan matkustaa tytär Emma. Griffinit jatkavat Jarkko Korhosen viitoittamaa tietä Arushan lentokentältä.

 

Griffinien perhe siunataan lähetystyöhön Salon kirkossa su 19.6. klo 17.00. 

 

MAF Suomi Suomen Lähetyslentäjät ry

Tule mukaan. MAF:n lentokoneen avulla tuetaan vuosittain lähes 20.000 ihmisen perusterveydenhoitoa Tansanian vaikeakulkuisilla seuduilla.

Olemme luvanneet huolehtia myös näistä

SAT-7 Arabic

Sansan kautta yhteistyön kohteena on Lähi-idässä ja arabiankielisissä maissa toimiva satelliittien kautta ihmisiä tavoittava SAT-7 Arabic kanava. Tämän kanavan kautta arabiaa puhuvat uskonnolliseen vähemmistöön kuuluvat kristityt voivat kuulla ja nähdä mm. jumalanpalveluksia. SAT-7 kanavaperheen, SAT-7 Academy, kautta Syyrian sodan seurauksena pakolaisiksi joutuneet lapset voivat käydä koulua. Myös nuorille on omia ohjelmia. Myös ei kristityt vanhemmat usein antavat lasten katsoa turvallisiksi koettuja lastenohjelmia, vaikka niissä kerrotaankin kristinuskosta. 

SAT-7 kanaviin voi tutustua englanniksi oheisista linkeistä.

SAT-7 ARABIC | SAT-7 (sat7.org)

الرئيسية :: SAT-7 ARABIC (sat7arabic.com)

SAT-7 International - YouTube

SAT-7 PLUS (sat7plus.org)

SAT-7 | Making God's Love Visible (sat7.org)

SAT-7 KIDS | SAT-7 (sat7.org)                                                                                                                                                    

SAT-7 KIDS' "Challenge Accepted" inspires youngsters to live out their faith through fun - YouTube

SAT-7 PLUS - SAT-7 ACADEMY (sat7plus.org)

 

Armonkoti

Thaimaan Bangkokissa sijaitseva Armonkoti on Suomen Lähetysseuran ylläpitämä naisten ensikoti. Armonkotiin voi tulla vähän ennen vauvan syntymää ja viipyä vauvan syntymän jälkeen niin kauan kunnes elämä on järjestyksessä. Armonkodissa loppuraskauden aikana opetellaa vauvanhoitoa ja selvitellää äidin mahdollisia turvaverkkoja. Armonkodilla olemisen aikana äiti voi myös rauhassa miettiä, haluaako hän pitää lapsen vai antaako maan sisäiseen tai kansaiväliseen adoptioon. Äitejä myös koulutetaan luku- ja kirjoitustaidosta alkaen ompelijan, kioskinpitäjän tms. ammattiin, joka mahdollistaa elämää Armonkodin jälkeen. 

Elämää Thaimaassa voi seurata näiden linkkien kautta:

Thaimaa - Suomen Lähetysseura (suomenlahetysseura.fi)

Suomen Lähetysseura - Kaakkois-Aasia | Facebook

Suomen Lähetysseura (@suomenlahetysseura) • Instagram-kuvat ja -videot

 

Kulttuuri- ja kirkollinen opetustyö 

Suomen Lähetysseuran Shangalalan opistolla, Angolassa, koulutetaan kultturi- ja kirkollisen alan työntekijöitä. Kulttuurin osalta opiskellaan musiikkia, musiikin johtamista sekä kuorolaulua. Näitä taitoja tarvitaan myös pappeina, pyhäkoulunopettajina sekä diakoneina toimiessa. Erityisesti Angolassa toivotaan, että voimme olla tukemassa heidän oman musiikkiperinteensä säilymistä ja kehittymistä. Näiden lisäksi Shagalalassa koulutetaan kirkon hallinnon ammattilaisia. 

Elämästä Angolassa kertovat seuraavat linkit:

Suomen Lähetysseura eteläisessä Afrikassa | Facebook

Angola - Suomen Lähetysseura (suomenlahetysseura.fi)

Suomen Lähetysseura (@suomenlahetysseura) • Instagram-kuvat ja -videot

 

Raamattupainopaperin hankinta 

Kiinassa, Nanjingin kaupungissa sijaitsee maailman suurin kristillinen kirjapaino. Tässä yhteydeiden Pipliaseurojen kirjapainossa painetaan vuosittain n. 3 miljoonaa Raamattua Kiinan eri kielille. Kirjapainossa painetaan myös muuta kristillistä kirjallisuutta eri puolille maailmaa. Suomen Pipliaseuran kautta tuemme "Jokaiselle Kiinalaiselle oma Raamattu omalla kielellä"- hanketta.

Kansainvälinen työ - Suomen Pipliaseura

Suomen Pipliaseuran vuosikokouksessa 17.5.2022 päätettiin kutsua Kua Wee Seng seuran kunniajäseneksi.

Kua Wee Seng (1956)

Kun vuonna 1987 perustettuun Nanjingin Raamattupainoon (Amity Printing Company) nimitettiin vuonna 1993 ensimmäinen kiinalainen toimitusjohtaja Han Shanning, kutsuttiin Kua Wee Seng painon apulaisjohtajaksi. Hänen tehtäväkseen tuli kehittään taloushallintoa ja kouluttaa paikallista hallinnollista henkilöstöä. Hänen aikanaan painossa siirryttiin myös käyttämään kiinalaista paperia ja ryhdyttiin tuottamaa Raamattuja pistekirjoituksella. Hän myös käynnisti Raamattujen painamisen ulkomaisille asiakkaille. Kahden vuoden kauden jälkeen Kua Wee Seng palasi Singaporeen, jolloin hänestä tuli Asia Opportunity -ohjelman apulaisjohtaja. Ohjelma vastasi Yhtyneiden Raamattuseurojen raamattutyöstä Kiinassa, Laosissa ja Vietnamissa. Vuonna 1999 Kua Wee Seng nimitettiin koko ohjelman johtajaksi. Pian Kiinan työ eriytyi omaksi China Partnership -yksikökseen, jonka johtajana Kua Wee Seng toimi vuoden 2021 loppuun. Hän jatkaa edelleen Amity Printing Companyn hallituksen varapuheenjohtajana. Kua Wee Seng on yli 20 vuoden ajan rakentanut Yhtyneiden Raamattuseurojen yhteistyösuhteita Kiinan kristillisen neuvoston, Kiinan katolisen kirkon ja Kiinan valtion uskontoviranomaisten kanssa. Merkittävä osa tätä suhteiden hoitoa on ollut vierailuohjelma, jonka rakentamisessa myös Suomen Pipliaseura on ollut aktiivisesti mukana. 

 

Erivärisiä, eri painoasuisia kiinankielisiä Raamattuja pinoissa.