Raision seurakunnan ulkomaan työntekijät ja ulkomaan työn alueet

Jarkko, Pirita, Jeremias, Samuel ja Iiris Korhonen                           Jarkko, Pirita, Jeremias, Samuel ja Iiris Korhonen

Lähetyslentotyössä MAF:in työyhteydessä Tansaniassa
MAF-Suomi

Jarkko on ammatiltaan lentäja ja pappi. Piritan siviiliammatti on hätäkeskuspäivystäjä. Näinpä molemmat ovat oikein sopivia tehtäväänsä.

Tansaniassa Jarkko lentää sekä evankelioimis- että klinikkalentoja aina vuoroviikoin. Maassaoloviikot kuluvat Jarkolla seuraavien lentojen suunnittelussa, erilaisissa hallintoa vaativissa tehtävissä mm. toimintalupien hakemisessa uusille lentopaikoille. Pirita avustaa osa-aikaisesti lennonvalvonta ja hallintotehtävissä.

Korhosten perheeseen kuuluvat pojat käyvät koulua ja Iiris-neiti on vielä kotona. Koko perhe jäi Tansaniaan korona-ajasta huolimatta.

Olli Pitkänen                                    Olli Pitkänen

aluepäällikkö
Mekong, Thaimaa
Suomen Lähetysseura

Olli on pitkän linjan ulkomaankiertäjä. Ennen Lähetysseuraa hän toimi mm. KUA:n tehtävissä Syyrian pakolaisleireillä. Nyt Ollin tehtäviin kuuluu koko Mekong- joen alueen eri maiden työntekijöistä huolehtiminen, uusien yhteistyökumppaneiden etsintä ja tietysti reissaamista eri maissa perehtymässä kulloinkin menossa oleviin tehtäviin sekä tarpeen vaatiessa niiden muuttamista.

Olli asuu Thaimaassa, Bangkokissa vaimonsa kanssa ja jäi hoitamaan tehtäviään etänä myös korona-aikana.

Maria ja Seppo Paulasaari            Mari ja Seppo Paulasaari

FELM-keskuksen isäntäpari
Israel
Suomen Lähetysseura

Maria ja Seppo toimivat Israelissa sijaitsevan ja monelle tutun entisen "Suomi-koulun", nykyään FELM-keskuksen isäntäparina. FELM-keskuksen suojissa toimivat monet Israeliin siirtotyöläisinä tulleiden kristittyjen kotikirkot, rauhantyöhön erikoistuneet pienet järjestöt sekä monet muut tahot.

Tällä hetkellä isäntäpari on kotimaanjaksolla Suomessa ja heihin voi törmätä Helsingissä tai Naantali/Raision alueella.

Nimikkokohteet

Thaimaassa naisten Armon ensikoti

Armonkoti on paikka tytöille ja naisille, jotka ovat tulleet raskaiksi ja joilla ei ehkä sen vuoksi ole paikkaa, mihin mennä. Armon kodissa naiset saavat rauhassa miettiä, miten haluavat elämäänsä jatkaa. Osa haluaa pitää lapsen, osa antaa adoptioon, mutta joka tapauksessa naiselle voidaan opettaa jonkin ammatin perustaidot hänen ollessaan Armon kodissa. Koska isätön lapsi on Thaimaassa tabu, saattaa perhe hylätä tytön ja tämän lapsen, mutta Armon kodin kautta on saatu asioita myös sovittua perheiden kanssa.

Äiti ja vauva

Angolassa kulttuuri- ja opetustyö (SLS)

Angolassa aloitimme, Angolan luterilaisen kirkon nimenomaisesta pyynnöstä, tukemalla perinteisten soittimien, kuten rumpujen rakennuskursseja. Samalla alkoivat musiikkitunnit nokkahuiluilla soittaen. Hiljalleen työ on Shangalalan opistossa mennyt eteenpäin ja nyt siellä koulutetaan aloittelevia kirkkomuusikoita, pyhäkoulun opettajia, diakoniatyöntekijöitä sekä evankelistoja kirkon työhön.

Shangalalan kurssin päätös

Kiinassa Raamattujen painopaperin hankinta (SPS)

RaamattupaperirulliaKiinassa, Nanjingin kaupungissa sijaitsee maailman suurin kristillinen kirjapaino. Kirjapainossa painetaan vuosittain n. 3 miljoonaa Raamattua Kiinan eri kielille. Kirjapainossa painetaan myös muuta kristillistä kirjallisuutta eri puolille maailmaa. Raision seurakunta on nimenomaan takaamassa, että paperia riittää heidän omiin Raamattuihinsa.