Aineellinen apu

Joskus tulee tilanne, että on pyydettävä apua, jotta jaksaisi vaikeiden asioiden keskellä jatkaa eteenpäin. Toisinaan tarvitaan apua siihen, että saisi ruokaa tai vaatetta ja laskujakin erääntyy. Ota rohkeasti yhteyttä diakoniatyöntekijään niin selvitellään asioita yhdessä! Parhaiten tavoitat diakoniatyöntekijän soittamalla päivystyspuhelimeen maanantaisin klo 14-16 ja torstaisin klo 9-10 p. 044 7160 325. Voit myös laittaa diakoniatyöntekijöille sähköpostia osoitteeseen diakonia.raisio@evl.fi . 

Mikään asia ei ole liian vaikea, jotta siitä ei voisi selviytyä. Mennään tarvittaessa yhdessä käymään työvoimatoimistossa, sosiaalityöntekijällä tai hoidetaan yhdessä puhelimitse asioita.

Naulakko on myös sinua varten! Seurakunnalla on ilmainen vaate- ja tavara-apu Naulakko, josta löytyy tarpeeseen vaatetta ja kodin tarvetavaraa. Diakoniatyöntekijöiltä saat hakuun oikeuttavan lomakkeen. Naulakko on  avoinna diakoniatyön asiakkaille maanantaisin klo 15-17.

Tavaralahjoituksia otetaan vastaan keskiviikkoisin 8-11 ja 16.15-17. Suuri tarve keittiön tarvikkeista, lakanoista ja pyyhkeistä. (Turvaistuimia, lastenvaunuja, -rattaita tai huonekaluja emme ota vastaan)

Kts. tarkemmin Naulakon omilta sivuilta.

 

VILLALANKOJA: Otetaan vastaan lahjoituksena 7-veljestä tai nalle villalankaa kaikissa väreissä. Langoista neulotaan muun muassa villasukkia tarvitseville. Lahjoitukset voi toimittaa Tasalan Kamariin sen aukioloaikana tai diakonissa Jaana Pekoselle 044 716 0365

RUOKA-APU  

Raisiolaiset pienituloiset perheet ja yksin asuvat voivat saada ruoka-apua helpottamaan arkea. Myös hetkellinen kriisi voi aiheuttaa vain väliaikaisen ruoka-avun tarpeen.  

Huomioithan, että samassa rakennuksessa ruokajaon kanssa toimii kaikille avoin, ilmainen ruokailu, joka alkaa klo 14.30. Haettujen ruokakassien kanssa ei kuitenkaan voi tulla ruokasaliin. Ruokakassin tuotteet saattavat myös pilaantua ruokailusi aikana. Ne kannattaa viedä mahdollisimman nopeasti kotiin. Olethan siis ystävällinen ja käyt ensin syömässä.

Kohtaamispaikka Olkkarista, kaupungin keskustassa, saa Raisio-kortin, jota kysytään ruokajaon ovella. Haku sukunimen mukaan aakkosjärjestyksessä. Noudattamalla aikaasi oma odotusaikasi ei ole kovin pitkä. 

HUOM! Tiistai 30.5.

Klo 15.00
L, M, N, O, P, Q
Tämä ryhmä voi tulla syömään jo klo 14.30

Klo 15.30
R, S, T, U, V, X, Y, Z, Å, Ä, Ö

Klo 16.00
A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K
 

Jaossa on ns. ylijäämäruokaa Ruokassi Operaatiolta sekä Ruokapalvelu Amicalta ja niitä voi tulla hakemaan ilman yhteydenottoa. 
Muissa asioissa ota yhteys diakoniatoimiston päivystykseen arkimaanantaisin  klo 14-16 tai arkitorstaisin klo 9-10, p. 044 7160 325.

YHTEINEN PÖYTÄ  

on ruokailu, jonne jokainen Raisiossa asuva on tervetullut ruokailemaan joka viikko kun ruokailua on. Ruokailu tapahtuu samoina päivinä kuin ruokajako ja myös samassa paikassa eli Kokinvuoren seurakuntakodilla, Murroskuja 3, alkaen klo 14.30.  

Jos haet ruokajaosta samana päivänä ruokaa, niin olethan ystävällinen ja tulet ensin syömään. Ruokakassin tuotteet saattavat pilaantua ruokaillessasi. Ne kannattaa viedä mahdollisimman nopeasti kotiin.  Ruokakasseja ei myöskään saa viedä ruokasaliin. 

SOPPAA KAVERILLE

Soppaa kaverille on Raision seurakunnan vapaaehtoisten ylläpitämä ruokailutilaisuus Tasalan Kamarissa. Vapaaehtoiset järjestävät tilaisuuden ja valmistavat jaettavan ruuan.

Kerran kuussa järjestettävä maksuton keittolounas on tarkoitettu työttömille ja vähävaraisille raisiolaisille.

Keväällä 2023 Soppaa kaverille Tasalan kamarissa klo 13-14 seuraavina lauantaina: 28.1., 25.2., 18.3. ja 22.4.