Aineellinen apu

Joskus tulee tilanne, että on pyydettävä apua, jotta jaksaisi vaikeiden asioiden keskellä jatkaa eteenpäin. Toisinaan tarvitaan apua siihen, että saisi ruokaa tai vaatetta ja laskujakin erääntyy. Ota rohkeasti yhteyttä diakoniatyöntekijään niin selvitellään asioita yhdessä! Parhaiten tavoitat diakoniatyöntekijän soittamalla päivystyspuhelimeen maanantaisin klo 14-16 ja torstaisin klo 9-10 p. 044 7160 325. Voit myös laittaa diakoniatyöntekijöille sähköpostia osoitteeseen diakonia.raisio@evl.fi . 

Mikään asia ei ole liian vaikea, jotta siitä ei voisi selviytyä. Mennään tarvittaessa yhdessä käymään työvoimatoimistossa, sosiaalityöntekijällä tai hoidetaan yhdessä puhelimitse asioita.

Naulakko  Syyskausi alkaa maanantaina 4.9.2023  -  Seurakunnalla on ilmainen vaate- ja tavara-apu Naulakko, josta löytyy tarpeeseen vaatetta ja kodin tarvetavaraa. Diakoniatyöntekijöiltä saat hakuun oikeuttavan lomakkeen. Naulakko on  avoinna diakoniatyön asiakkaille maanantaisin klo 15-17.

Tavaralahjoituksia otetaan vastaan keskiviikkoisin 9-11 ja 16.15-17. Suuri tarve keittiön tarvikkeista, lakanoista ja pyyhkeistä. (Turvaistuimia, lastenvaunuja, -rattaita tai huonekaluja emme ota vastaan)

Kts. tarkemmin Naulakon omilta sivuilta.

 

VILLALANKOJA: Otetaan vastaan lahjoituksena 7-veljestä tai nalle villalankaa kaikissa väreissä. Langoista neulotaan muun muassa villasukkia tarvitseville. Lahjoitukset voi toimittaa Tasalan Kamariin sen aukioloaikana tai diakonissa Jaana Pekoselle 044 716 0365

RUOKA-APU  

Raisiolaiset pienituloiset perheet ja yksin asuvat voivat saada ruoka-apua helpottamaan arkea. Myös hetkellinen kriisi voi aiheuttaa vain väliaikaisen ruoka-avun tarpeen.  

Samassa rakennuksessa ruokajaon kanssa toimii kaikille avoin, ilmainen ruokailu, joka alkaa klo 14.30. Haettujen ruokakassien kanssa ei kuitenkaan voi tulla ruokasaliin. Ruokakassin tuotteet helposti pilaantuvat ruokailusi aikana. Ne kannattaa viedä mahdollisimman nopeasti kotiin. Olethan siis ystävällinen ja käyt ensin syömässä.

Kohtaamispaikka Olkkarista, kaupungin keskustassa, saa Raisio-kortin, jota kysytään ruokajaon ovella. Haku sukunimen mukaan aakkosjärjestyksessä. Noudattamalla aikaasi oma odotusaikasi ei ole kovin pitkä. 

Haku sukunimen mukaan aakkosjärjestyksessä. MUISTATHAN NOUDATTAA OMAA AIKAASI. ÄLÄ TULE AIKAISEMMIN PIHA-ALUEELLE! Uudet numerolaput jaetaan vasta kun edellisen aakkosvuoron viimeinen on tehnyt tilauksensa. 

Torstaina 28.9

Klo 15.00
L, M, N, O, P, Q
Tämä ryhmä voi tulla syömään jo klo 14.30

Klo 15.30
R, S, T, U, V, X, Y, Z, Å, Ä, Ö

Klo 16.00
A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K


Jaossa on ns. ylijäämäruokaa eli Operaatioruokaa. Operaatio ruokaa voi tulla hakemaan ilman yhteydenottoa. 
Muissa asioissa ota yhteys diakoniatoimiston päivystykseen arkimaanantaisin  klo 14-16 tai arkitorstaisin klo9-10, p. 044 7160 325.

 

SOPPAA KAVERILLE

Soppaa kaverille on Raision seurakunnan vapaaehtoisten ylläpitämä ruokailutilaisuus Tasalan Kamarissa. Vapaaehtoiset järjestävät tilaisuuden ja valmistavat jaettavan ruuan.

Kerran kuussa järjestettävä maksuton keittolounas on tarkoitettu työttömille ja vähävaraisille raisiolaisille.

Syksyllä 2023 Soppaa kaverille Tasalan kamarissa klo 13-14 seuraavina lauantaina: 23.9., 28.10. ja 25.11.

EUROOPAN SOSIAALIRAHASTON AINEELLISEN AVUN, ESR-OHJELMAN HAKEMUS

Avun hakeminen toteutetaan Raision SPR:n ja Raision seurakunnan diakoniatyön yhteistyönä.

Kyseessä ESR-ruokakortti, arvo 40€, hakuaika 25.9.-31.10. Täytä hakemus huolellisesti, palautus Raision seurakunnan diakoniatyöhön. Avun saajalle ilmoitetaan tekstiviestillä avustuksen saamisesta, joten puhelinnumero on erityisen tärkeä. Avustusta voit hakea linkin kauttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai diakoniatyöntekijöiltä saadulla paperihakemuksella.

Jako toteutetaan Raision Olkkarissa 10.11. klo 10-13.

JOKAMIELENJOULU -KERÄYS

Kohtaamispaikka Olkkari ja Raision seurakunta järjestävät kuntalaisille JokamielenJoulu-lahjakeräyksen. Kohderyhmänä ovat ne, jotka elävät toimeentulonsa äärirajoilla ja jäävät helposti keräysten ulkopuolelle, kuten yksinäiset vähävaraiset, pitkäaikaistyöttömät, ikäihmiset ja nuoret aikuiset. Elinkustannusten kova nousu ja taloudellinen eriarvoisuus vaikuttavat siihen, että monet ihmiset ovat joutuneet haavoittuvaan asemaan. JokamielenJoulu-keräyksen avulla on mahdollista auttaa helposti ja matalalla kynnyksellä. Lahjoitus tuplaa ilon, kun antajakin saa hyvän mielen.

Keräämme lahjakortteja lahjoitettavaksi niin yksityishenkilöiltä kuin yrityksiltä ajanjaksolla 15.11-11.12.2023. Lahjakortin arvo voi olla 20€ tai 40€. Lahjoittajataho voi päättää lahjakorttien määrän sekä –ostopaikan, jonka tulisi kuitenkin olla elintarvikkeita myyvä liike Raisiossa. Alkoholi- ja tupakkatuotteet tulee rajata ostomahdollisuutena pois. Yhtenäisyyden nimissä lahjakortin saajan summa on aina sama, eli 40€.

Ostetut lahjakortit toimitetaan Kohtaamispaikka Olkkariin. Osoite: Raisiontori 6 (Tasalan apteekin vieressä) - Lahjakorttien viimeinen toimituspäivä Olkkariin on 11.12.2023 klo 15.00 mennessä.

Yksityislahjoittavat toimivat anonyymeinä lahjoittajina. Yritykset, jotka toimivat lahjoittajina voivat halutessaan laittaa s-postilla, yhteystiedot susanne.peltola@varha.fi
Kerro viestissäsi: yrityksen nimi, yhteyshenkilö ja puhelinnumero sekä yrityksen logo pdf-muodossa (kiitämme lahjoittajia ja laitamme logot esille sosiaalisessa mediassa)

Yhteistyössä Kohtaamispaikka Olkkari ja Raision seurakunta.

JOULULAHJA LAPSELLE JA LAPSIPERHEIDEN HYVÄMIELI LAHJAKORTTIEN HAKEMINEN

Joulupuu lahja lapselle keräys ja HyväMieli lahjakorttien hakeminen Raisiolaisten lapsiperheiden ruokahankintoihin jouluksi. Hakuaika 11.9. -27.10.2023 välisenä aikana. Hakemuksen voi tehdä netissä tästä linkistä. 
Hakulomakkeita on saatavana diakoniatoimistosta, ruokajaossa sekä Tasalan Kamarista.

Joulupuu -keräys (ulkopuolinen sivusto, avautuu uuteen ikkunaan)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Hyvä Joulumieli -keräys (ulkopuolinen sivusto, avautuu uuteen ikkunaan)

Myönnetyistä avustuksista ilmoitetaan saajille tekstiviestillä siihen numeroon, jonka olet tässä hakemuksessa ilmoittanut. Hakupäivä ja kellonaika ilmoitetaan jokaiselle erikseen viestissä, jonka saat joitakin päiviä aiemmin. Yritäthän varautua päivään niin, että pystyisit tulemaan siihen aikaan, kun sinulle viestissä ilmoitetaan. Jos et itse pääse, mieti voisiko joku muu tulla avustuksen hakemaan ja ilmoitat tekstiviestiin vastaamalla kuka sen tulee hakemaan.
Lisätiedot p.044 7160 325, maanantaisin klo 14-16 ja torstaisin klo 9-10 tai osoitteesta diakonia.raisio@evl.fi

 

YKSINASUVIEN JOKAMIELENJOULU RUOKAKORTTIEN HAKEMINEN 6.11.-4.12.2023 VÄLISENÄ AIKANA. Lomakkeita saatavana vasta hakuaikana, samoin linkki toimii ilmoitettuna aikana

Jokamielenjoulu on Kohtaamispaikka Olkkarinja Raision seurakunnan yhdessä järjestämä lahjakorttikeräys,
Joka on suunnattu raisiolaisille yksinäisille aikuisille mukaan lukien ikäihmiset.
Voit hakea 40 euron avustusta täyttämällä tämän hakemuksen.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Myönnetyistä avustuksista ilmoitetaan saajille tekstiviestillä ilmoittamaasi numeroon.
Lisätietoja Kohtaamispaikka Olkkarista tai diakonian puhelinpäivystyksestä. Katso yhteystiedot alta.
Jokamielenjoulun avustushakemuksien palautus Kohtaamispaikka Olkkariin tai voit pudottaa sen
diakoniatoimiston ovessa olevasta luukusta postilaatikkoon.
Viimeinen palautuspäivä 4.12.2023
Tämän jälkeen toimitettuja hakemuksia emme enää pysty käsittelemään.

Kohtaamispaikka Olkkari
p. 040 575 9560
Raisiontori 6, Tasalan apteekin tuulikaappi
arkena ma-ke 9-15, to 10-13 ja pe 10-14

Raision seurakunta. Diakoniatyö
p. 0447160325
Kirkkoherrankuja 2, 21200 Raisio
diakonia. raisio@evl. fi
arkena ma 14-16, to klo 9-10

PARISKUNTIEN JOULUAVUSTUSTEN HAKUAIKA 6.11. - 4.12.2023 Lomakkeita saatavana vasta hakuaikana, samoin linkki toimii ilmoitettuna aikana

Lomakkeella voi hakea seurakunnalta 50€:n lahjakorttia pariskunnille.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Lomakkeita saatavana Tasalan Kamarista, ruokajaosta sekä diakoniatyöntekijöiltä. Lomakkeet palautetaan diakoniatoimistoon tai diakoniatyöntekijälle.
Avustuksen saajalle ilmoitetaan tekstiviestillä. Viestissä ilmoitetaan hakuaika ja paikka. Lisätietoja Raision seurakunta. Diakoniatyö
p. 0447160325, Kirkkoherrankuja 2, 21200 Raisio, diakonia. raisio@evl. fi, arkisin ma 14-16, to klo 9-10.