Aineellinen apu

Joskus tulee tilanne, että on pyydettävä apua, jotta jaksaisi vaikeiden asioiden keskellä jatkaa eteenpäin. Toisinaan tarvitaan apua siihen, että saisi ruokaa tai vaatetta ja laskujakin erääntyy. Ota rohkeasti yhteyttä diakoniatyöntekijään niin selvitellään asioita yhdessä! Parhaiten tavoitat diakoniatyöntekijän soittamalla päivystyspuhelimeen maanantaisin klo 14-16 ja torstaisin klo 9-10 p. 044 7160 325. Voit myös laittaa diakoniatyöntekijöille sähköpostia osoitteeseen diakonia.raisio@evl.fi

Mikään asia ei ole liian vaikea, jotta siitä ei voisi selviytyä. Mennään tarvittaessa yhdessä käymään työvoimatoimistossa, sosiaalityöntekijällä tai hoidetaan yhdessä puhelimitse asioita.

Naulakko on myös sinua varten! Seurakunnalla on ilmainen vaate- ja tavara-apu Naulakko, josta löytyy tarpeeseen vaatetta ja kodin tarvetavaraa. Diakoniatyöntekijöiltä saat hakuun oikeuttavan lomakkeen. Naulakko on  avoinna diakoniatyön asiakkaille maanantaisin klo 15-17.

NAULAKKO ON SULJETTU 27.6.-4.9.2022

SYKSYLLÄ OTAMME VASTAAN KAUSIVAATTEITA

Tavaralahjoituksia otetaan vastaan keskiviikkoisin 9-10 ja 16.15-17.  (Turvaistuimia, lastenvaunuja, -rattaita tai huonekaluja emme ota vastaan)

Kts. tarkemmin Naulakon omilta sivuilta.

VILLALANKOJA: Otetaan vastaan lahjoituksena 7-veljestä tai nalle villalankaa kaikissa väreissä. Langoista neulotaan muun muassa villasukkia tarvitseville. Lahjoitukset voi toimittaa Tasalan Kamariin sen aukioloaikana tai diakonissa Jaana Pekoselle 044 716 0365

RUOKA-APU

Ruokajako ja myös ruokailu, olivat tiistaina 21.6. juhannuksen takia.

Raisiolaiset pienituloiset perheet ja yksin asuvat voivat saada ruoka-apua helpottamaan arkea. Myös hetkellinen kriisi voi aiheuttaa vain väliaikaisen ruoka-avun tarpeen.

Huomioithan, että samassa rakennuksessa ruokajaon kanssa toimii kaikille avoin, ilmainen ruokailu, joka alkaa klo 14.30. Haettujen ruokakassien kanssa ei kuitenkaan voi tulla ruokasaliin. Olethan siis ystävällinen ja käyt ensin syömässä.

Tulo sukunimen alkukirjaimen mukaan seuraavasti:

Torstaina 30.6.

Klo 14.55
R, S, T, U, V, X, Y, Z, Å, Ä, Ö
Tämä ryhmä voi tulla syömään jo klo 14.30

Klo 15.15
A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K

Klo 16.10
L, M, N, O, P, Q

Huomaathan, että lyhennät omaa odotusaikaasi, kun tulet omalla ajallasi.  Pihalla saamasi numeron mukaan sinut kutsutaan sisään.

Jaossa on ns. ylijäämäruokia, joita voi tulla hakemaan kuka vain raisiolainen. Muissa asioissa soita päivystyspuhelimeen arkimaanantaina klo 14-16 tai arkitorstaina klo 9-10, p. 044 7160 325.

HUOM!  Muista ottaa useampi oma kassi mukaan.  Valitettavasti sisätiloissa ei voi odotella omaa vuoroaan, joten varauduthan odottamaan ulkona.

YHTEINEN PÖYTÄ

on ruokailu, jonne jokainen raisiossa asuva on tervetullut ruokailemaan jokaisena arkitorstaina. Ruokailu tapahtuu Kokinvuoren seurakuntakodilla, Murroskuja 3, alkaen klo 14.30. Sisälle otetaan vielä klo 16.40, jonka jälkeen sisään ei enää pääse. Ruokailu päättyy klo 17.

Sisään pääsee vähitellen, ettei käsien pesuun synny ruuhkaa.  Valitettavasti sisätiloissa ei voi odotella omaa vuoroaan, joten varauduthan odottamaan ulkona.

Jos haet ruokajaosta samana päivänä ruokaa, niin olethan ystävällinen ja tulet ensin syömään. Ruokakassin tuotteet saattavat pilaantua ruokaillessasi. Ne kannattaa viedä mahdollisimman nopeasti kotiin.  Ruokakasseja ei myöskään saa viedä ruokasaliin.

SOPPAA KAVERILLE

Soppaa kaverille on Raision seurakunnan vapaaehtoisten ylläpitämä ruokailutilaisuus Tasalan Kamarissa. Vapaaehtoiset järjestävät tilaisuuden ja valmistavat jaettavan ruuan.

Kerran kuussa järjestettävä maksuton keittolounas on tarkoitettu työttömille ja vähävaraisille raisiolaisille.

Keväällä 2022 Soppaa kaverille Tasalan kamarissa klo 13-14 seuraavina lauantaina: 26.2., 26.3., 23.4.