Aineellinen apu

Joskus tulee tilanne, että on pyydettävä apua, jotta jaksaisi vaikeiden asioiden keskellä jatkaa eteenpäin. Toisinaan tarvitaan apua siihen, että saisi ruokaa tai vaatetta ja laskujakin erääntyy. Ota rohkeasti yhteyttä diakoniatyöntekijään niin selvitellään asioita yhdessä! Parhaiten tavoitat diakoniatyöntekijän soittamalla päivystyspuhelimeen maanantaisin klo 14-16 p. 044 7160 325.

Mikään asia ei ole liian vaikea, jotta siitä ei voisi selviytyä. Mennään tarvittaessa yhdessä käymään työvoimatoimistossa, sosiaalityöntekijällä tai hoidetaan yhdessä puhelimitse asioita.

Naulakko on myös sinua varten! Seurakunnalla on ilmainen vaate- ja tavara-apu Naulakko, josta löytyy tarpeeseen vaatetta ja kodin tarvetavaraa. Diakoniatyöntekijöiltä saat hakuun oikeuttavan lomakkeen. Naulakko on  avoinna diakoniatyön asiakkaille maanantaisin klo 15-17 ja torstaisin 12-14. Huom! Vaate- ja tavaralahjoituksia otetaan vastaan keskiviikkoisin 9-10 ja 16.15-17.

Kts. tarkemmin Naulakon omilta sivuilta.

RUOKA-APU

Raisiolaiset pienituloiset perheet ja yksin asuvat voivat saada ruoka-apua helpottamaan arkea. Myös hetkellinen kriisi voi aiheuttaa väliaikaisen ruoka-avun tarpeen.

Huomioithan, että samassa rakennuksessa ruokajaon kanssa toimii kaikille avoin, ilmainen ruokailu, joka alkaa klo 14.30. Haettujen ruokakassien kanssa ei kuitenkaan voi tulla ruokasaliin. Olethan siis ystävällinen ja käyt ensin syömässä.

Tulo sukunimen ensimmäisen kirjaimen mukaan seuraavasti:

Tule sukunimen ensimmäisen kirjaimen mukaan omalla ajallasi. MUISTATHAN NOUDATTAA OMAA AIKAASI. ÄLÄ TULE AIKAISEMMIN PIHA-ALUEELLE! Uudet numerolaput jaetaan vasta kun edellisen aakkosvuoron viimeinen on tehnyt tilauksensa.

Saadaksesi EU-ruokien hakuun oikeuttavan lomakkeen sinun pitää ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään.  Soita siis päivystyspuhelimeen arkimaanantaina klo 14-16 tai arkitorstaina klo 9-10, p. 044 7160 325, ja kysy EU-korttia.

Operaatio ruokakassin ruokia voi hakea ilman lappua.

HUOM!  Muista ottaa useampi oma kassi mukaan, sekä mielellään vielä myös hengityssuojain.  Valitettavasti sisätiloissa ei voi odotella omaa vuoroaan, joten varauduthan odottamaan ulkona pukeutumalla lämpimästi.

Torstaina 20.1.

Klo 14.55
A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K
Tämä ryhmä voi tulla syömään jo klo 14.30

Klo 15.45
L, M, N, O, P, Q, R, S

Klo 16.30
T, U, V, X, Y, Z, Å, Ä, Ö

YHTEISÖRUOKAILU,  johon kaikki raisiolaiset ovat tervetulleita ruokailemaan jokaisena arkitorstaina, toimii Kokinvuoren seurakuntakodilla, Murroskuja 3, klo 14.30-17.00.

Turvavälisuositusten noudattamiseksi sisään pääsee vähitellen eikä salia oteta missään kohtaa täyteen. Sisälle syömään otetaan yksitellen, ettei käsien pesuun synny ruuhkaa. Valitettavasti sisätiloissa ei voi odotella omaa vuoroaan, joten varauduthan odottamaan ulkona pukeutumalla lämpimästi. Tarkistathan ruokajaon ohjeista milloin on sinun aikasi tulla syömään aakkosjärjestyksen mukaan.

Jos haet ruokajaosta samana päivänä ruokaa, niin olethan ystävällinen ja tulet ensin syömään. Ruokakasseja ei saa viedä ruokasaliin.

SOPPAA KAVERILLE

Soppaa kaverille on Raision seurakunnan vapaaehtoisten ylläpitämä ruokailutilaisuus Tasalan Kamarissa. Vapaaehtoiset järjestävät tilaisuuden ja valmistavat jaettavan ruuan.

Kerran kuussa järjestettävä maksuton keittolounas on tarkoitettu työttömille ja vähävaraisille raisiolaisille.

Syksyllä 2021 Soppaa kaverille Tasalan kamarissa klo 13-14 seuraavina lauantaina: 25.9; 23.10; 20.11.