Aineellinen apu

Joskus tulee tilanne, että on pyydettävä apua, jotta jaksaisi vaikeiden asioiden keskellä jatkaa eteenpäin. Toisinaan tarvitaan apua siihen, että saisi ruokaa tai vaatetta ja laskujakin erääntyy. Ota rohkeasti yhteyttä diakoniatyöntekijään niin selvitellään asioita yhdessä! Parhaiten tavoitat diakoniatyöntekijän soittamalla päivystyspuhelimeen maanantaisin klo 14-16 p. 044 7160 325. 

Mikään asia ei ole liian vaikea, jotta siitä ei voisi selviytyä. Mennään tarvittaessa yhdessä käymään työvoimatoimistossa, sosiaalityöntekijällä tai hoidetaan yhdessä puhelimitse asioita.

Naulakko on myös sinua varten! Seurakunnalla on ilmainen vaate- ja tavara-apu Naulakko, josta löytyy tarpeeseen vaatetta ja kodin tarvetavaraa. Diakoniatyöntekijöiltä saat hakuun oikeuttavan lomakkeen. Naulakko on avoinna diakoniatyön asiakkaille maanantaisin klo 15-17 ja torstaisin klo 12-14. Huom! Vaate- ja tavaralahjoituksia otetaan vastaan keskiviikkoisin klo 9-10 ja 16.15-17.  

Kts. tarkemmin Naulakon omilta sivuilta.

RUOKA-APU

Raisiolaiset pienituloiset perheet ja yksin asuvat voivat saada ruoka-apua helpottamaan arkea. Myös hetkellinen kriisi voi aiheuttaa väliaikaisen ruoka-avun tarpeen. 

Huomioithan, että samassa rakennuksessa ruokajon kanssa toimii ilmainen ruokailu, joka alkaa puolituntia aikaisemmin. Haettujen ruokakassien kanssa ei kuitenkaan voi tulla ruokasaliin. Olethan siis ystävällinen ja käyt ensin syömässä.

Vuoden 2021 alusta ruokajako on torstaisin, alkaen 7.1. klo 15-16.30, Kokinvuoren seurakuntakodilla, Murroskuja 3. Hakijoille jaetaan pihalla numerolaput n. 14.50 alkaen. Numeroita ei jaeta ykkösestä alkaen järjestyksessä. Toistaiseksi hakijat kutsutaan numerojärjestyksessä ovelle kertomaan ruokarajoitteet ja muut tarpeelliset tiedot kassien täyttämiseksi vapaaehtoisten työntekijöiden voimin. Valmiit kassit saa toiselta ovelta. 

EU-ruokia voi hakea yksi raisiolainen henkilö/perhe kerran kuukaudessa ja niihin oikeuttava, kuuteen hakukertaan oikeuttava lappu, pitää hakea etukäteen diakoniatyöntekijöiltä. Soita siis päivystyspuhelimeen arkimaanantaina klo 14-16, p. 044 7160 325, ja sovi soittoaika diakoniatyöntekijän kanssa.   

Operaatio ruokakassin ruokia voi hakea ilman lappua.

HUOM!  Muista ottaa omat kassit mukaan sekä, nyt Korona-aikana, oma hengityssuojain myös pihalla käytettäväksi. 

YHTEISÖRUOKAILU  siirty tiistaista torstaille vuoden 2021 alusta, 7.1. alkaen. Kaikki raisiolaiset ovat siis tervetulleita ruokailemaan jokaisena arkitorstaina Kokinvuoren seurakuntakodille, Murroskuja 3, klo 14.30-17.00. 

Turvavälisuositusten noudattamiseksi sisään pääsee vähitellen eikä salia oteta missään kohtaa täyteen.

Jos haet ruokajaosta samana päivänä ruokaa, niin olethan ystävällinen ja tulet ensin syömään. Ruokakasseja ei saa viedä ruokasaliin. 

 

 

 

​​​​​​​SOPPAA KAVERILLE

Soppaa kaverille on Raision seurakunnan vapaaehtoisten ylläpitämä ruokailutilaisuus Tasalan Kamarissa. Vapaaehtoiset järjestävät tilaisuuden ja valmistavat jaettavan ruuan.

Kerran kuussa järjestettävä maksuton keittolounas on tarkoitettu työttömille ja vähävaraisille raisiolaisille.

Keväällä 2021 Soppaa kaverille Tasalan kamarissa klo 13-14 seuraavina lauantaina:

30.1; 27.2; 27.3; ja 27.4.

Olethan paikalla jo klo 13.