Ympäristö

Raision seurakunta on toiminut pitkäjänteisesti ja aktiivisesti luomakunnan puolesta. Ympäristö-sivujen myötä löydät tietoa tästä työstä sekä siitä, miten voit itse huolehtia luomakunnasta.

Raision seurakunnan työ luomakunnan ja ympäristön hyväksi perustuu Raamattuun. Raamatusta löytyy monia luonnon kestävään käyttöön liittyviä ohjeita. Meidän tehtävänämme on viljellä ja varjella - siis huolehtia koko luomakunnasta. Huolenpito luomakunnasta ilmaisee myös kunnioitusta Jumalaa kohtaan Luojana.

Ympäristödiplomi sitouttaa

Raision seurakunta on ollut ympäristödiplomi-seurakunta vuodesta 2007. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikessa seurakunnan toiminnassa pyritään ottamaan ympäristöasiat huomioon kestävällä tavalla.

Kirkkohallitus julkaisi syksyllä 2020 uuden ympäristödiplomin käsikirjan ja vuonna 2021 on käynnistynyt ympäristödiplomin uusimiseen tähtäävä työ. Tavoitteena on saada diplomi uusittua kevään 2022 aikana. Vanha diplomi ja ympäristöohjelma on voimassa tämän siirtymäajan.

Ympäristöohjelma 2015-2019Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakunnan luontopolun opastetaulu kertoo levon merkityksestä.

Seurakunnan ympäristöasioihin liittyen voit ottaa yhteyttä ympäristöasiantuntija Hannele Siltalaan