Kerhot ja piirit

Tervetuloa pienryhmiin, jotka kokoontuvat vapaaehtoisten johdolla pääasiassa seurakunnan tiloissa, jotkut kodeissa. Jokainen on tervetullut mukaan osallistumaan omista lähtökohdistaan ja omalla tavallaan. Näissä pienryhmissä pohditaan elämän ja uskon kysmyksiä ja hiljennytään ryhmän tarpeiden mukaan. Mukana on eri ikäisiä naisia tai/ja miehiä.

Ota yhteyttä niin kerromme eri vaihtoehdoista. Joistakin pienryhmistä löytyy tietoa myös lehdestä seurakunnan ilmoituksista.

Tervetuloa mukaan!

Terveisin
Antti Pajunen, pastori

044 7160 358


***********

Raamattupiirit maanantaisin ja perjantaisin Tasalan kamarilla

Tasalan Kamarissa, Tasalanaukio 5, kerran kuussa perjantaina klo 18-20.

Raamattuillat ovat kaikille avoimia. Raamatun lukeminen ja siitä yhdessä keskusteleminen on mielenkiintoista ja antoisaa, yhteistä rukousta unohtamatta. Mukana pastori Antti Pajunen. 

Lisäksi parittomien viikkojen maanantaina klo 18-19.30 kokoontuu Tasalan kamarissa raamattuilta, jossa perehdytään Raamattuun Hetkinen-oppaan avulla ja keskustellaan. Seurakunta tarjoaa oppaan, jos et ole sitä tilannut.  

Tervetuloa mukaan kuulijaksi tai omien kysymysten kanssa!

Tied: Antti Pajunen, 044 7160 358, antti.pajunen@evl.fi

Kreikankielinen raamattupiiri

Tervetuloa perehtymään Uuteen testamenttiin alkukielellä. Keskustelemme lukemastamme suomeksi avoimessa ja turvallisessa ilmapiirissä. Paikkana seurakuntatalon alakerran rippikoulusali. Kokoontuu parittomien viikkojen tiistaisin klo 13-Vapaaehtoinen vetäjä ja yhteyshenkilö Anneli Minks, 050 5722 584.

Myllyn kirjallisuuspiiri

Tervetuloa mukaan jakamaan lukuvinkkejä ja keskustelemaan kirjoista! Kokoonnumme kerran kuussa keskiviikkoisin klo 18 seurakunnan tiloissa Tasalan kamarissa. Syksyn kerrat 25.1., 22.2., 21.3., 25.4. ja 23.5. Piirin vetäjänä Marjut Lehti-Laakso,lehtilaaksomh@gmail.com.

Kysy lisää Marjutilta. 

Raision kaupungin ja Varhan työntekijöiden rukouspiiri

Oletko Raision kaupungilla tai Varha:ssa töissä ja haluaisit tavata muita kaupungin palveluksessa olevia ja rukoilla heidän kanssaan omien asioidesi ja kaupungin puolesta? Tervetuloa kerran kuussa rukoilemaan seurakuntatalon kappeliin, joka on seurakuntasalin yhteydessä. Piiri on ekumeeninen eli mukana on kristittyjä eri kirkkokunnista. Kysy lisää Artolta arto.raassina@varha.fi Piiri kokoontuu 29.1., 26.2., 25.3., 29.4. ja 27.5.

ma klo 16.15-17 

Kaiken kansan pyhäkoulu Kokinvuoren seurakuntakodissa, os. Murroskuja 3.

Kaikille Sanasta, Rukouksesta ja Hengellisestä Laulusta kiinnostuneille kokoontuu kerran kuussa sunnuntaina klo 13.-14.15. Pyhäkoulussa nautitaan makoisat pyhäkoulukahvit tai -teet makupalojen kera.

Sydämellisesti tervetuloa! Jeesus Sinua Siunatkoon!

Pyhäkoulussa kanssasi oppimassa ja palvelemassa Erja-diakonissa.

Kokoontumiset syksyllä 2024:

1.9., 6.10. ja 3.11.

 

VIHERLAHDEN VALOA KOHTI -ADVENTTILEIRIPÄIVÄ KEHITYSVAMMAISILLE JA KAIKEN KANSAN PYHÄKOULULAISILLE lauantaina 23.11.2024

Tervetuloa mukaan iloiseen adventtileiripäiväämme rakkaaseen Viherlahteen! Lähtö kimppakyydein Raisiosta klo 9.30 ja kotiin lähtö Viherlahdesta tapahtuu klo 16. Siinä välissä nostamme ja laskemme kauniin siniristilippumme, ruokailemme jouluaterian ja nautimme iltapäiväkahvit, leivomme perinteikkäät piparit ja pidämme hartautta "leiripyhäkoulua", laulelemme, leikimme, nautimme toinen toisemme seurasta, jokainen omana arvokkaana persoonana ja Jumalalle rakkaana. Saunakin lämpenee, eli halukkaat, muistakaa pyyhe ja uimapuku ottaa matkaan mukaan.

Leiripäivässä Sinua palvelemassa ja kohtaamassa ovat Hanna-pappi, kanttori ja diakonissanne Erja.

Päivän hinta on 10€/osallistuja. Tiedustelut ja ilmoittautuminen tai Erjalle viim. 8.11. (mukaan mahtuu 30 henkeä) p. 0447160326/ erja.andersson@evl.fi.

Siis tervetuloa, Jumalan kämmenellä!

Seniorikerhot

Seniorikerhossa kokoonnutaan yhteen laulujen, sanan ja keskustelujen äärelle. Nautimme aina myös hyvät Reilun kaupan kahvit ja vehnäset. Kerhoihin toivotaan mukaan kaikkia, jotka haluavat toisten mukaan seurakunnan tilaisuuteen ja jaksavat puolitoistatuntisen olla ja kuulla ja osallistua. Tämän mahdollistaa kerhokuljetus: Pääset seurakuntatalon kerhoon taksikyydillä, kunhan ilmoitat siitä kerhoemäntä diakonissa Erjalle 044 7160 326. Taksin omavastuuhinta on 2€/suunta, seurakunta maksaa loput. Syksyllä ja keväällä teemme myös retket.

Tule mukaan, olet sitten ensikertalainen tai jo vuosia osallistunut, olet arvokas! Kysy, ihmettele, tavataan! Lämmöllä, Vapahtajan Siunausta!

Seurakuntatalon seniorikerho syksyllä 2024

(Kirkkoherrankuja 2)

Parillisten viikkojen torstaisin klo 12-13.30 alkaen 22.8. emäntänä Erja-diakonissa.

Kokinvuoren seniorikerho syksyllä 2024

Tervetuloa mukaan hyvän kahvin ja Sanan ääreen! Kerho kokoontuu Kokinvuoren seurakuntakodilla (Murroskuja 3) parittomien viikkojen keskiviikkoisin klo 12.00 - 13.30.  Syksyn 2024 ensimmäinen kokoontuminen on 11.9., isäntinä Waltteri- ja Vesa-papit. 

SENIORIEN yhteinen puurojuhla seurakuntatalon juhlasalissa on torstaina 28.11. klo 12, palvelemassa ja kohtaamassa ovat pappi, kanttori ja Erja-diakonissanne. Tervetuloa, olet arvokas!

Rukoilevat kädet

Runopiiri

Runopiirissä tutustutaan runoilijoihin ja heidän teoksiinsa sekä keskustellaan aiheista. Perehdymme joka kerta eri runoilijaan.Runopiiri kokoontuu joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina Tasalan Kamarissa (Tasalan aukio 5)  klo 15.00 - 16.30.

 

Tiedustelut Sirpa Vaarala, puh. 044 3255 130

 

Monenlaista onnittelukorttia päivänsankareille.

Lähetyspiirit

Lähetyksen askartelupiiri kokoontuu parittoman viikon keskiviikkoisin klo 13-16 Tasalan Kamarissa.


Askartelupiirissä nimensä mukaan askarrellaan. Jokainen saa tehdä omansa näköisiä kortteja myyntiin Lähetyssoppeen. Joskus ohjelmassa on koulutusta uusiin menetelmiin ja välineisiin. Toisinaan pistämme pystyyn tyynynliinojen painotalkoot. Askartelujen lomassa myös kahvitellaan. Lähetyssihteerin suurena apuna toimii vapaaehtoinen askartelun taitaja Tellervo, jolta voi kysellä neuvoja ja vinkkejä.

Valitettavasti tilat ja materiaalit eivät mahdollista raskaampien kädentaitojen, kuten linnupönttöjen rakentamista, hitsaus- ja tai metallityöstöaskarteluja.

Sukkakerho

Tasalan Kamarissa neulotaan joka torstai onnittelusukkia ja kastetöppösiä. Sukkakerho on avoin kaikille eli jokainen on tervetullut ilahduttamaan lahjan saajaa. Raision seurakunta lahjoittaa langat ja neuloa voi Kamarissa tai ottaa langat kotiin ja tuoda valmiit sukat tai kastetöppöset Kamariin.

Syntymäpäiväonnittelusukat

Seurakunnan papit ja diakoniatyöntekijät käyvät onnittelemassa merkkipäivän viettäjiä ja sukat viedään seurakunnan tervehdyksenä kaikille 90- vuotta, 95- ja 100-vuotta ja siitä ylöspäin vuosia täyttäville. Sukat löytävät helposti saajan tämän asuessa kotona. Laitoksessa asuvista raisiolaisista seurakunnan työntekijät eivät saa enää tietoa, joten silloin tarvitaan omaisten yhteydenottoa seurakuntaan sukkien perillesaamiseksi.

Kastetöppöset

Seurakunta toivottaa jokaisen uuden jäsenen tervetulleeksi kotiseurakuntaan lahjoittamalla kastekoteihin sukkakerhossa neulotut töppöset kortin kera kauniisti paketoituna.

Sukkakerho kokoontuu torstaisin klo 12-14

Tasalan Kamari
Tasalan aukio 5
Vastaava Eliisa Karppinen

Peittopiiri

Tasalan Kamarissa kokoontuvat vapaaehtoiset neulojat kerran viikossa. Peittopiirissä neulotaan värikkäitä, villaisia tilkkupeittoja lähelle ja kauas. Kohteet löytyvät diakoniatyön kautta. Viime vuosina peittoja on lahjoitettu muun muassa Raision Sairaalan eri osastoille. Peittopiirissä neulotaan myös lämpimiä sukkia, lapasia, kaulaliinoja ja pipoja tarvitseville, esimerkiksi Rakkauden Lähetyssisarten työhön kodittomien auttamiseksi. Peittopiiri pyrkii toimimaan Äiti Teresan hengessä auttamalla eniten tarvitsevia, sekä lapsia että aikuisia.

Peittopiiri kokoontuu:
Tasalan Kamarissa torstaisin klo 10-11.30.