Ajankohtaista

Tällä sivulla julkaistaan ajankohtaiset hautatoimeen liittyvät asiat.

***

Hautausmaan ulkovesipisteet on suljettu talvikaudeksi!
Vesipisteet on suljettu 16.10.2023. Talvivesipisteistä saa vettä ympärivuotisesti. Vesipisteet sijaitsevat hautausmaan huoltorakennuksen seinustalla sekä Kirkkauden kappelin alakerrassa, varastoon johtavan oven vieressä.  

***

Talvihavutus ja kynttiläpalvelu 

Haudan voi pukea talviasuun jalohavuksella. Havutus on mahdollista tilata seurakunnalta  ja sen hintaan vaikuttaa haudan koko. Havutus tehdään lokakuun aikana. Palvelun voi ostaa yhdeksi tai viideksi (5) vuodeksi.

Monella on tapana viedä kynttilä läheisen haudalle pyhäinpäivänä tai jouluna. Jos itse ei pääse käymään hautausmaalla, kynttiläpalvelun voi tilata seurakunnalta. Etukäteen tilattujen led-kynttilöiden sytyttämisen haudoille hoitavat hautausmaan työntekijät pyhää edeltävänä arkipäivänä. Kynttilät kerätään talteen pyhien jälkeen ja ne ovat seurakunnan omaisuutta.

Palvelun saa yhdeksi tai viideksi (5) vuodeksi, hinta on 10-70 €.

Talvihavutuksen ja kynttiläpalvelun tilaukset ja lisätiedot:

virasto.raisio@evl.fi, p. 02 4360 300

Tilaukset ja maksut viimeistään:

Havut 5.9.2023

Kynttilät 27.10.2023

***

Hautalyhdyt

Lyhtyjä saa käyttää talviaikana pyhäinpäivästä äitienpäivään. Lyhdyt tulee poistaa haudoilta keväällä heti lyhtykauden päätyttyä.

Hautausmaan henkilökunnan kerättäväksi jääneitä lyhtyjä ei säilytetä.

***

Löydät hautausmaan nyt myös Instagramista

@raision_hautausmaa


***

Hautojen kuulutus

Seurakunta on lähettänyt hautaoikeuden haltijalle kirjeen, lisäksi haudoille viedään ilmoitus, jossa kerrotaan hallinta-ajan päättymisestä kuluvana vuonna ja tarjotaan mahdollisuutta sen jatkamiseen tai päättämiseen. 

Toivomme yhteydenottoa, jos haudan hallinta-aika on päättymässä vuoden 2023 aikana.

Kirkkoneuvoston kokousLinkki avautuu uudessa välilehdessä 23.3.2023: Vuoden 2022 kuulutettujen, seurakunnan haltuun siirtyneiden hautojen hautamuistomerkki tulee poistaa viimeistään 6.10.2023. Mikäli hautamuistomerkkiä ei määräpäivään mennessä ole poistettu, se siirtyy hautausmaan ylläpitäjälle vastikkeetta (hautaustoimilaki 457/2003 14 § 3 mom.).

Tiedustelut: tiina.peltonen@evl.fi tai p. 0447160368.

***