Perhejuhlat ja hautajaiset

Kirkonkellojen kutsu herkistää tunnelman suvun ja ystävien kokoontuessa perheen pariin. Pitkät perinteet kastejuhlissa, häissä ja hautajaisissa jäsentävät elämänkaartamme ja muodostuvat käännekohdiksi ja vahvoiksi muistoiksi. Näihin tilanteisiin liittyvien kirkollisten toimitusten varauksissa ota yhteyttä seurakuntatoimistoon.

Kasteet, häät ja hautajaiset epidemia-aikaan

Kaikissa tilaisuuksissa suurin sallittu osallistujamäärä on kuusi henkilöä (tähän määrään eivät sisälly pappi, suntio ja kanttori). Suosittelemme vahvasti kaikille osallistujille maskin käyttöä. On tärkeää huolehtia myös turvaväleistä ja käsihygieniasta. Vähänkään oireisena ei pidä osallistua toimituksiin. Pappi ja kanttori eivät jää kahveille kuin poikkeustilanteissa. Keskustelu, jossa sovitaan tilaisuuden kulusta, käydään pääsääntöisesti puhelimitse.   

Kastejuhla ja avioliittoon vihkiminen: Vaikka tilaisuus voidaan järjestää kotonakin, suosittelemme sen järjestämistä seurakunnan tai muissa julkisissa tiloissa.  

Hautajaiset: Sallittu maksimimäärä voidaan ylittää, jotta vainajan kaikkein läheisimmät ihmiset pääsevät mukaan. Osallistujamäärä tulee kuitenkin pyrkiä pitämään mahdollisimman pienenä.  

Tarkempia tietoja seurakuntatoimistosta: 

Kirkkoherrankuja 2
PL 10
21201 Raisio
 
puh. 02 4360 300
virasto.raisio@evl.fi

Rippi, ylioppilas- ja syntymäpäiväjuhlat

Varaukset rippi-, ylioppilas- ja syntymäpäiväjuhlia koskien ensisijaisesti vahtimestareiden kautta:

Satu Järvenpää-Sanvidotto p. 044 716 0306
Päivi Ahtinen p. 044 716 0359
Riitta Seppänen p. 044 716 0335

 

OHJE perhejuhlien järjestämisestä Raision seurakunnan tiloissa Linkki avautuu uudessa välilehdessä
OHJE siistiminen perhejuhlien päätteeksiLinkki avautuu uudessa välilehdessä