Risti kädessä

Jumalanpalvelukset

Raision seurakunnassa vietetään useita erilaisia jumalanpalveluksia. Sunnuntain messut kirkossa, KirkonMenot, arkiaamun ehtoolliset ja kaikkeen toimintaan liittyvät hartaushetket seuraavat kirkkovuoden kulkua. Jumalanpalvelusten toteutuspaikkoina ovat Raision kirkko, seurakuntatalon kappeli, seurakunnan toimitilat sekä hartauselämän kautta kaikki kodit, joissa rukoillaan kolmiyhteistä Jumalaa. 

Kirkossa toteutettaviin jumalanpalveluksiin voi osallistua paikalla saapumisen lisäksi myös seurakunnan Youtube-kanavalla suorana tai jälkikäteen. Raision seurakunta - YouTube

KirkkoKioski 

Kesäkaudella (18.8.2024 asti) sunnuntain jumalanpalveluksissa toimii KirkkoKioski. KirkkoKioski on mahdollisuus osallistua messun toteuttamiseen. Kirkon eteisestä löytyy KirkkoKioski-ilmoitustaulu, jolta voit poimia palvelutehtävän messuun tullessasi. Palvelutehtävä voi olla esimerkiksi Raamatun tekstin lukeminen, ovella tervetulleeksi toivottaminen tai kirkkokahveilla kahvin kaataminen. KirkkoKioskista löytyy myös ohjeet tehtävän hoitamiseen. KirkkoKioskin jaossa oleviin tehtäviin on käytännön syistä hyvä ilmoittautua 15 minuuttia ennen messun alkua. Tervetuloa tekemään yhteistä messua!

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus sunnuntaisin ja pyhäpäivisin kello 10 Raision kirkossa

Osa jumalanpalveluksista on sanajumalanpalveluksia, joissa ei jaeta ehtoollista.
Lisätietoja seuraavista jumalanpalveluksista löydät tapahtumakalenterista.

Joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina seurakunta järjestää kirkkokuljetuksen messuun. Kirkkokuljetuksen voi varata seurakunnan diakoniatyöntekijän kautta.

Erilaisia Jumalanpalveluksia

Perinteisten messujen lisäksi tarjolla on muun muassa Perhekirkkoja pienten lasten perheille ja KirkonMenoja nuorille.  Pyhäkoulu on lasten oma hartaushetki, jossa lapsi voi hiljentyä, rukoilla, laulaa, kuulla Jumalasta ja iloita yhdessäolosta.

KirkonMenot -messu

KirkonMenot on kaikenikäisten messu, jonka toteutuksessa ovat mukana nuoret. KirkonMenoja vietetään toimintakausilla aina kuun ensimmäisenä keskiviikkona klo 18 Raision kirkossa. Messussa kuullaan Raamatun sanaa, rukoillaan yhdessä ja lauletaan nuorten hengellisiä lauluja. Musiikin toteutuksessa on mukana bändi. 

KirkonMenojen jälkeen on teejatkot seurakuntatalon nuorisotyöntiloissa eli Nurkassa klo 20 saakka. Nuoret ovat tervetulleita suunnittelemaan ja toteuttamaan KirkonMenoja. Lisätietoja kirkonmenoista antaa pastori Aino Malmi. 

Perhemessut

Raision seurakunnassa toteutetaan säännöllisesti perhemessuja. Perhemessut ovat koko seurakunnan yhteisiä messuja, joiden toteutuksessa on erityisellä tavalla huomioitu perheet. Perhemessut ovat kestoltaan lyhyempiä kuin tavalliset sunnuntaimessut. Perhemessuissa lapset otetaan huomioon esimerkiksi elävöittämällä saarnoja raamattunukeilla ja pienillä näytelmillä. Messuissa on usein palvelemassa seurakunnan lapsikuoroja sekä erilaisia lapsiryhmiä. Perhemessun virsistä osa on aina niitä kaikkein tutuimpia ja lapsille sopivia.

Rukouksen talo

Tiistaisin seurakuntatalon kappelissa (Kirkkoherrankuja 2) on avoinna Rukouksentalo, jossa jokainen voi hiljentyä itsekseen tai rukoilla yhdessä vapaaehtoisten kanssa. Rukouksen taloon ovat kaikki tervetulleita. Lisätietoja Rukouksen talosta antaa pastori Vesa Siltala. 

Arkiaamun ehtoollinen

Arkiaamun ehtoollista vieteteään seurakuntatalossa (Kirkkoherrankuja 2), joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 8. Arkiehtoollisen kesto on noin 30 minuttia. 

Hartaushetket

Raision seurakunnassa järjestetään messujen lisäksi erilaisia hartaushetkiä. Kerhoissa, palvelutalojen hartaushetkissä, seurakunnan kasvatustyön toiminnassa, kaikkialla missä seurakunta kokoontuu rukoillaan, kuullaan Raamatusta ja lauletaan yhdessä. Kesäisin kokoonnutaan erityisesti Suvi-illan hartauksiis keskiviikkoisin klo 18 Raision hautausmaan Alakappelin pihalla.