Risti kädessä

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Raision seurakunnassa järjestetään useita erilaisia jumalanpalveluksia aina perinteisitä messuista nuorten KirkonMenoihin. Jumalanpalvelusten lisäksi järjestämme viikottain erilaisia hartaushetkiä sekä seurakunnan tiloissa, että muualla Raisiossa. Tiistaisin seurakuntatalon kappelissa on avoinna Rukouksentalo -hetki, jossa jokainen voi hiljentyä itsekseen tai rukoilla yhdessä vapaaehtoisten kanssa.

Jumalanpalveluksiin voi tulla paikan päälle kirkkoon tai osallistua myös netin kautta seurakunnan Youtube-kanavalla suorana tai jälkikäteen.

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus sunnuntaisin ja pyhäpäivisin kello 10 Raision kirkossa

Osa jumalanpalveluksista on ns. sanajumalanpalveluksia eli niissä ei jaeta ehtoollista.
Lisätietoja seuraavista jumalanpalveluksista löydät myös tapahtumakalenterista.

Joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina seurakunta järjestää kirkkokuljetuksen messuun.

Erilaisia Jumalanpalveluksia

Perinteisten messujen lisäksi tarjolla on muun muassa Perhekirkkoja pienten lasten perheille ja KirkonMenoja nuorille.  Pyhäkoulu on lasten oma hartaushetki, jossa lapsi voi hiljentyä, rukoilla, laulaa, kuulla Jumalasta ja iloita yhdessäolosta.

KirkonMenot -messu

KirkonMenot on erityisesti nuorille ja nuorekkaille tarkoitettu ehtoollisjumalanpalvelus, jota vietetään kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 18 Raision kirkossa. Messussa mm. kuullaan ajankohtaista Raamatun sanaa, rukoillaan yhdessä ja lauletaan nuorten hengellisiä lauluja - nuorten oman bändin säestyksellä!

Menojen jälkeen teejatkot seurakuntatalon nuorisotyöntiloissa eli Nurkassa klo 20 saakka. Nuoret ovat myös tervetulleita suunnittelemaan ja toteuttamaan KirkonMenoja. Lisätietoja asiasta ja KirkonMenoista yleisesti Aino-papilta. Lämpimästi tervetuloa!

Perhemessut

Raision seurakunnassa järjestetään silloin tällöin erityisesti lapsiperheille suunnattu jumalanpalvelus eli perhemessu. Perhemessut ovat kestoltaan lyhyempiä kuin tavalliset sunnuntaimessut. Perhemessuissa lapset otetaan huomioon mm. elävöittämällä saarnoja esimerkiksi raamattunukeilla ja pienillä näytelmillä. Messujen virsiksi valitaan helppoja lastenvirsiä. Messuissa on esiintymässä  seurakunnan lapsikuoroja sekä erilaisia lapsiryhmiä.

Hartaushetket

Raision seurakunnassa järjestetään messujen lisäksi erilaisia hartaushetkiä. Arkiaamun ehtoollista vieteteään seurakuntatalossa joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 8 ja Suvi-illan hartauksia kesällä keskiviikkoisin klo 18 hautausmaalla. Lisäksi tarjolla on kinkereitä, kouluhartauksia sekä keväisin järjestettävä veneilijöiden hartaushetki.