Risti kädessä

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Raision seurakunnassa järjestetään useita erilaisia jumalanpalveluksia aina perinteisitä messuista nuorten KirkonMenoihin. Jumalanpalvelusten lisäksi järjestämme viikottain erilaisia hartaushetkiä sekä seurakunnan tiloissa, että muualla Raisiossa. Tiistaisin kirkossa on avoinna ns. Rukouksentalo, jossa jokainen voi hiljentyä itsekseen tai rukoilla yhdessä vapaaehtoisten kanssa.

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus sunnuntaisin ja pyhäpäivisin kello 10 Raision kirkossa

Osa jumalanpalveluksista on ns. sanajumalanpalveluksia eli niissä ei jaeta ehtoollista.
Lisätietoja seuraavista jumalanpalveluksista löydät myös tapahtumakalenterista.

Joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina seurakunta järjestää kirkkokuljetuksen messuun.

Erilaisia Jumalanpalveluksia

Perinteisten messujen lisäksi tarjolla on muun muassa Perhekirkkoja pienten lasten perheille, KirkonMenoja nuorille ja nuorekkaille sekä tietysti aivan omanlaisensa Raisiomessu. Pyhäkoulu on lasten oma hartaushetki, jossa lapsi voi hiljentyä, rukoilla, laulaa, kuulla Jumalasta ja iloita yhdessäolosta.

KirkonMenot -messu

KirkonMenot on erityisesti nuorille ja nuorekkaille tarkoitettu ehtoollisjumalanpalvelus, jota vietetään kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 18 Raision kirkossa. Messussa mm. kuullaan ajankohtaista Raamatun sanaa, rukoillaan yhdessä ja lauletaan nuorten hengellisiä lauluja - nuorten oman bändin säestyksellä!

Menojen jälkeen teejatkot seurakuntatalon nuorisotyöntiloissa eli Nurkassa klo 20 saakka. Nuoret ovat myös tervetulleita suunnittelemaan ja toteuttamaan KirkonMenoja. Lisätietoja asiasta ja KirkonMenoista yleisesti Mira-papilta. Lämpimästi tervetuloa!

Raisiomessu

Raisiomessu on koko perheen jumalanpalvelus seurakuntasalissa rennolla ja yhteisöllisellä otteella, jota vietetään kerran kuukaudessa, sunnuntaisin klo 17- 19 seurakuntatalolla. Raisiomessussa panostamme yhteyden kokemiseen, joka huipentuu yhteiseen ehtoolliseen!

Ilta koostuu bändin säestämästä musiikista, opetuspuheenvuorosta ja keskustelusta, mahdollisuudesta esirukoukseen, ehtoollisesta ja yhteisestä iltapalasta lopuksi. Lapsille oma ohjelma. Olet lämpimästi tervetullut Raisiosta tai kauempaa!

Seuraavan Raisiomessun ohjelman ja ajankohdan löydät täältä.

Perhemessut

Raision seurakunnassa järjestetään silloin tällöin erityisesti lapsiperheille suunnattu jumalanpalvelus eli perhemessu. Perhemessut ovat kestoltaan lyhyempiä kuin tavalliset sunnuntaimessut. Perhemessuissa lapset otetaan huomioon mm. elävöittämällä saarnoja esimerkiksi raamattunukeilla ja pienillä näytelmillä. Messujen virsiksi valitaan helppoja lastenvirsiä. Messuissa on esiintymässä  seurakunnan lapsikuoroja sekä erilaisia lapsiryhmiä.

Hartaushetket

Raision seurakunnassa järjestetään messujen lisäksi erilaisia hartaushetkiä. Arkiaamun ehtoollista vieteteään seurakuntatalossa joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 8 ja Suvi-illan hartauksia kesällä keskiviikkoisin klo 18 hautausmaalla. Myös Rukouksen talo -toimintamuoto tiistai-iltaisin päättyy kerran kuussa ehtoolliseen hautausmaan alakappelissa. Lisäksi tarjolla on kinkereitä, kouluhartauksia sekä keväisin järjestettävä veneilijöiden hartaushetki.