Haudan hallinta-ajan pidentäminen

Haudan hallinta-ajan umpeuduttua, haudalle voidaan anoa hallintaoikeuden pidennystä 10-25 vuoden ajaksi. Hallintaoikeuden jatkaminen edellyttää, että haudan hoidosta on huolehdittu.

Kirkkolain mukaan hautaoikeus lakkaa ilman irtisanomista, kun määräaika on kulunut loppuun. Raision seurakunta pyrkii ottamaan hautaoikeuden haltijaan yhteyttä, kun määräajaksi annettu hautaoikeus on umpeutunut.

Hallinta-ajan pidennystä voi anoa alla olevalla lomakkeella, jolla hautaoikeuden haltija voi myös luovuttaa haudan seurakunnalle. Jos hallinta-aikaa on vielä jäljellä, tulee täyttää haudan luovutuslomake, johon tarvitaan myös muiden hautaoikeuden haltijuuteen mahdollisesti oikeutettujen allekirjoitukset

Lomakkeet tulee palauttaa Raision seurakunnan seurakuntatoimistoon, Kirkkoherrankuja 2, 21200 RAISIO.

Taina Dahlgren, puh. 044 7160 343, taina.dahlgren@evl.fi
Auli Arvelin, puh. 044 7160 328, auli.arvelin@evl.fi
Päivi Nurminen, puh. 044 7160 300, paivi.m.nurminen@evl.fi

Hallinta-ajan pidennys -lomake (.pdf)