Kirkkoon liittyminen

Voit liittyä kirkkoon Liity kirkkoon -nettipalvelun kautta. Sivuilta saat myös lisätietoa kirkkoon liittymisestä.

Kirkkoon voi liittyä 15-vuotta täyttänyt henkilö, joka on kastettu ja rippikoulun käynyt.

Jäsenyytesi on voimassa kun seurakunta on asian vahvistanut. Jäsenyyden vahvistusilmoitus lähetetään joko sähköpostitse tai kirjeellä.

Jos liityjää ei ole kastettu ja / tai hän ei ole käynyt rippikoulua, käydään ensin yksityisrippikoulu ja sen jälkeen kastamaton kastetaan.

Lisätietoja kirkkoon liittymisestä voit tiedustella seurakuntatoimistosta.

Lisätietoja seurakunnan aikuisrippikoulusta tai aikuiskasteesta saat nettisivuiltamme tai seurakunnan papeilta.

Lue lisää rippikoulusta Kirkon yhteisiltä sivuilta.

Olet lämpimästi tervetullut kirkon jäseneksi!

Seurakunnan jäsenyys

Tarvitsemme yhteyttä toinen toisiimme myös hengellisissä asioissa. Meidät otetaan kirkon ja seurakunnan jäseneksi kasteessa. Kristillisessä seurakunnassa olemme lähellä Jumalaa. Pyhä Henki tekee työtään jumalanpalveluksessa, sanassa ja sakramenteissa.

Kun kuulut kirkkoon, sinut on kastettu, olet käynyt rippikoulun ja sinut on konfirmoitu
• sinut voidaan vihkiä kirkolliseen avioliittoon
• voit saada kutsun kummiksi
• sinut voidaan siunata hautaan
• voit toimia luottamushenkilönä
• pääset osalliseksi samanhenkisten ihmisten yhteisöön

Seurakunta on Jumalaan uskovien yhteisö, jonka Jumala on tarkoittanut kristityn turvaksi. Seurakunassa yhteisön jäsenet voivat nauttia hengellisestä elämästä, hiljentymisestä, rukouksesta ja hengellisestä kasvusta yhdessä.

Seurakunta tarjoaa myös erilaista toimintaa samanhenkisessä seurassa kaiken ikäisille.

Kotikirkko on seurakunnan keskus ja samalla silta suureen kristittyjen yhteyteen. Jokainen paikallisseurakunta on samalla osa Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa.