Seurakuntavaalit ovat 20.11.2022

Seurakuntavaalit Raision seurakunnassa 2022

Haluaisitko vaikuttaa seurakuntamme tulevaisuuteen?
Miten toivoisit, että seurakunnassamme toimitaan?
Mikä on hyvin, minkä haluaisit muuttuvan?

Tervetuloa vaikuttamaan seurakuntamme tulevaisuuteen äänestämällä syksyn seurakuntavaaleissa 20.11. tai ennakkoon 8.-12.11.2022.

Syksyn 2022 seurakuntavaaleissa valittavat luottamushenkilöt päättävät mm. siitä, millaista toimintaa seurakunnassamme järjestetään ja miten kirkollisveroja käytetään. Päätökset koskevat esim. lasten, nuorten ja perheiden toimintaa, musiikkitilaisuuksia, vanhustyötä, apua tarvitsevien tukemista, hautausmaiden hoitoa ja kulttuuriperinnön vaalimista.

Luottamushenkilöt äänestävät myös kirkolliskokousvaaleissa eli valitsevat päättäjät kirkon ylimpään päättävään elimeen.

Raision kirkkovaltuustoon valitaan syksyn seurakuntavaaleissa seuraavaksi 4-vuotiskaudeksi 27 jäsentä, jotka pääsevät vaikuttamaan seurakuntamme tulevaisuuteen.

Seurakuntavaalien ehdokaslistat Raisiossa (aakkosjärjestyksessä)

KESKELLÄ ELÄMÄÄ EHDOKASLISTA

Ehdokasasettelu on päättynyt 15.9.2022

ÄÄNESTYSPAIKAT JA -AJAT:

VAALIPÄIVÄ 20.11.2022
Äänestys seurakuntatalolla klo 11-20 (Kirkkoherrankuja 2)

ENNAKKOÄÄNESTYS 8.-12.11.2022
Seurakuntatalo:
 ti 8.11 – la 12.11. klo 9–18
Tasalan Kamari:
  ti 8.11 – to 10.11. klo 10–13
Rasekon pääsisäänkäynnin aula:
  ti 8.11. klo 11–13
Hulvelan palvelukeskus:
  ke 9.11. klo 10–12
Kirjastotalo:
  ke 9.11. klo 14–16 ja to 10.11. klo 16-18
Raision lukio:
  to 10.11. klo 11–13
Myllyn kauppakeskus, seurakunnan toimipiste:
  pe 11.11. klo 14–18 ja la 12.11. klo 10–14

Ennakkoäänestys kotona
Äänioikeutettu, jonka kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse äänestys- tai ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia, saa äänestää ennakolta kotonaan.
Kotiäänestyksen yhteydessä voi äänestää myös omaishoidon tuesta annetussa laissa (937/2005) tarkoitettu omaishoitaja.
Kotiäänestyspyyntö ilmoitetaan vaalilautakunnalle kirjallisesti tai puhelimitse kirkkoherranvirastoon viimeistään 4.11.2022 ennen kello 16, (puh. 02 4360300 ma-pe klo 9–13).
Kotiäänestykseen ilmoittautumislomakkeita on saatavana kirkkoherranvirastosta/seurakuntatoimistosta ja vaalien verkkosivuilta info.seurakuntavaalit.fi.

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022

Kuka voi olla ehdokas seurakuntavaaleissa?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen.

Kristillisestä vakaumuksesta tunnettu -ilmaisu kertoo siitä, että henkilö kuuluu kirkkoon ja on sitoutunut rakentamaan yhteisön tulevaisuutta. Kristillinen vakaumus ilmenee kullakin ihmisellä omalla tavallaan.

Vajaavaltaisuus tarkoittaa Suomessa oikeudellista asemaa, jossa henkilöllä ei lähtökohtaisesti ole oikeutta itse hallita omaisuuttaan eikä tehdä sopimuksia tai muita oikeustoimia. Vajaavaltaisella tarkoitetaan alle 18-vuotiasta henkilöä sekä sellaista täysi-ikäistä henkilöä, joka on julistettu vajaavaltaiseksi.

Ehdokas ei voi olla oman seurakunnan viranhaltija tai työntekijä. Jos seurakuntasi kuuluu seurakuntayhtymään, tämän yhtymän tai siihen kuuluvan seurakunnan viranhaltija tai työntekijä ei myöskään ole vaalikelpoinen.

Tutustu kirkon vaalijärjestykseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 367 seurakuntaan yhteensä noin 8 000 uutta luottamushenkilöä.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Mistä kaikesta seurakuntien luottamushenkilöt päättävät? Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tule ehdokkaaksi ja äänestämään sellaisena kuin olet – olet uskottu, toivottu ja rakastettu

Tavoitteena on saada jokaiseen seurakuntaan kaikenikäisiä, erilaisissa elämäntilanteissa olevia luottamushenkilöitä eri aloilta. Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään. Me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja.

Tutustu vaalien teemoihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä