Kirkkauden kappeli

Kirkkauden kappeli

Kirkkotie 2, Raisio, 21200 Raisio

Avoinna ympäri vuoden klo 08:00 - 20:00 (jouluaattona koko vuorokauden)

Kukat ja kynttilät

Kirkkauden kappelin alakerrassa on graniittinen pöytätaso. Saatavilla on seurakunnan maljakoita omaisten muistokukkia varten. Ruukkukukkia sisätiloihin ei saisi tuoda.

Kynttilöitä saa polttaa ainoastaan Kirkkauden kappelin ulkopuolella olevilla graniittipöydillä. Lyhdyille on varattu oma teline.

Muistolaatat

Kirkkauden kappeli on luonteeltaan muistolehto, jonne ei aseteta erillisiä hautamuistomerkkejä. Omaiset voivat kuitenkin halutessaan tilata seurakunnalta muistolaatan, johon tulee kappeliin haudatun vainajan nimi ja syntymä- ja kuolinpäivä. Seurakunta tilaa laatat ja huolehtii niiden kiinnittämisestä

Kirkkomaalla sijaitseva Kirkkauden kappeli on ainutlaatuinen sisäuurnahautausmaa.

Kirkkauden kappeli on valmistunut vuonna 1992. Tämä teräsrunkoinen, lasiseinäinen rakennus kattaa osan Ikirauhan kallioiden uurnahautausmaasta. Sen kivimateriaalina on käytetty Taivassalon punaista graniittia. 

Kirkkauden kappeli on jaettu kahteen kerrokseen. Ylemmässä kerroksessa on muistokirjoituksille varattu pöytä, kolumbaariopylväät ja osa muistolaattapaaseista. Varsinainen hauta-alue sijaitsee alakerrassa, jossa sen hiekkapintaa peittää osittain muratti.

Kirkkauden kappelin maa pidetään sulana talvellakin, joten sinne voidaan haudata ympärivuotisesti. Kirkkauden kappelissa on n. 3000 hautasijaa.