Uutiset

Uutislistaukseen

Uusi Godfulness-konsepti inspiraatioksi hiljentymiseen ja hengellisyyden hoitamiseen 10.5. alkaen

23.4.2021 19.38

Raision seurakunta avaa toukokuun 10. päivä kaikille avoimen Godfulness.fi-sivuston, joka tarjoaa erilaisia keho- ja luontohengellisyysharjoituksia sekä raamattuhiljentymisen menetelmiä tukemaan kokonaisvaltaista rauhoittumista Jumalan läsnäolossa.

Konseptin on ideoinut ja kehittänyt ympäristöasiantuntija MMM, FM Hannele Siltala, joka on Suomessa yksi harvoja seurakunnan palveluksessa olevia ympäristöasiantuntijoita. Hänelle on myönnetty kirkon ympäristökasvatuspalkinto vuonna 2015. Uutta godfulness-sivustoa on Siltalan kanssa ollut tekemässä moniammatillinen osaajajoukko, mm. kirjailija Anna-Mari Kaskinen, psykologit Titta Hassila ja Orvokki Julkunen sekä audiovisuaalisiin palveluihin erikoistuneet yrittäjät Jenni ja Riku Kankaro. 
 

Mitä Godfulness on?

Godfulness.fi -verkkosivustolle on laadittu monipuolista ja inspiroivaa materiaalia, jonka tavoitteena on auttaa ihmistä elämään tasapainossa itsensä, kanssaihmistensä, luonnon ja Jumalan kanssa. Godfulness-harjoitusten avulla on mahdollista keskittyä Jumalan hoivaan ja läsnäoloon esimerkiksi kehollisten rukousten, virtuaalisten luontopolkujen sekä luontohiljentymisten kautta. Näissä hiljentymishetkissä voi parhaimmillaan vahvistua luottamus tulevaan ja Jumalaan. Harjoitusten tavoitteena on välittää myös luonnon rentouttavaa ja rukouksen rauhoittavaa vaikutusta. 

Kaiken materiaalituotannon perustana on kirkon hengellinen traditio sekä kristillinen ihmis- ja Jumalakäsitys, joiden mukaan Jumala ilmoittaa itsensä ensisijaisesti kolmessa asiassa: luomakunnassa, Jeesuksessa Kristuksessa ja Raamatussa.
Konseptin kehittäjää Hannele Siltalaa onkin innoittanut se, miten luonnon kautta voi luontevan raikkaasti sanoittaa ja lähestyä syvällisiäkin hengellisiä teemoja. Lisäksi sivustolta löytyy vinkkejä ekoaskeleiden ottamiseen ja siihen, miten luomakunnasta voi pitää huolta. 
 

Godfulness kaikkien saatavilla – heti avajaisten jälkeen, 10.5.

Godfulness.fi -sivuston rentouttavia mietiskely-, rauhoittumis- ja rukousharjoituksia voi tehdä kuka tahansa ajasta ja paikasta riippumatta. Niillä on mahdollista tauottaa vaikkapa työpäivää, ne voi ottaa mukaan omalle luontokävelylle tai niiden avulla voi saatella itsensä iltaisin uneen. Materiaalia tuotettaessa sisällöstä on pyritty tekemään visuaalisesti kaunis, inspiroiva ja esteetön, jotta se on jokaisen kuulijan ja kokijan saavutettavissa. 
    
Sivuston avajaiset järjestetään 10.5.2021 Teams-sovelluksessa.
Mukana avajaisissa ovat mm. Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen ja Raision seurakunnan kirkkoherra Sari Lehti sekä sivuston luomiseen osallistuneet Hannele Siltala, Anna-Mari Kaskinen, Titta Hassila, Orvokki Julkunen, Kati Hautaa sekä Riku ja Jenni Kankaro.

Avajaistilaisuuteen voi osallistua tämän linkin kautta.
Uusi sivusto on nähtävissä 10.5. alkaen osoitteessa www.godfulness.fi 
Sivuston esittelyvideoon voit tutustua täällä.

Lisätietoja:    Hannele Siltala, puh. 044 716 0380, hannele.siltala@evl.fi