Uutiset

Uutislistaukseen

Taiteiden yö 8.6. Raisiossa

Raision kirkko

Vuoden koronatauon jälkeen Raisiossa järjestetään Taiteiden yö -tapahtuma keskiviikkona 8.6. klo 17 alkaen. Tapahtumaa ovat suunnitelleet ja toteuttavat Raision kaupungin ja seurakunnan lisäksi raisiolaiset kulttuuriyhdistykset ja -toimijat. Ohjelmassa on elokuvaesityksiä, näyttelyitä, runo- ja musiikkiesityksiä, yhteislaulua, teatteria, kädentaitoja ja muuta yhteistä tekemistä sekä tietenkin herkuttelumahdollisuuksia. 

Tapahtuma on tarkoitettu koko perheelle ja kaikenikäisille raisiolaisille, ja se levittäytyy ympäri Raisiota mm. Kirjastotaloon ja sen piha-alueelle, Nuorisotila Noppaan, Pommariin, Kaupungintalolle, Krookilaan, Friisilän käsityökeskukseen, lukion mäelle ja kirkkoon. 
 

Ohjelmaa kirkossa ja kirkkomaalla


Taiteiden yönä klo 17–21 Raision kirkon kainaloon eli kirkon ulkopuolelle, pääsisäänkäynnin ja asehuoneen väliseen nurkkaukseen, rakentuu värikäs yhteisötaideteos "Rukousverkko". Eriväriset nauhat kuvaavat eri asioita, ja niiden avulla voi kertoa ajatuksiaan ja huoliaan Jumalalle. Kuka tahansa voi tulla solmimaan oman rukouksensa värikkään nauhan avulla Rukousverkkoon!
Sisällä kirkossa on samaan aikaan mahdollisuus osallistua omaan tahtiin pienelle pyhiinvaellukselle. 

Klo 18 piispa Mari Leppänen luovuttaa kirkossa Arkkipooki -palkinnon Raision seurakunnalle. Turun arkkihiippakunnan hiippakuntavaltuusto myöntää Arkkipooki-palkinnon vuosittain ”palkitsemisen arvoiselle ilmiölle, aktiiviselle toiminnalle tai tapahtumalle, joka edustaa kiinnostavalla tavalla kirkon työn ilmenemistä seurakunnissa tai yhteiskunnassa ja tavoittaa seurakuntalaisia, herättää kiinnostusta Raamattuun ja tukee seurakuntayhteyttä ja on erityinen toivon merkki alueen ihmisille tai koko hiippakunnalle”. Tänä vuonna palkinnon saajaksi valittiin Raision seurakunnan Godfulness.fi -sivusto. Sivuston ideoinnista ja kehittämisestä vastaa seurakuntamme ympäristöasiantuntija ja projektikoordinaattori Hannele Siltala. Hänen lisäkseen paikalla on kirjailija Anna-Mari Kaskinen ja muu Godfulness-tekijätiimi. Ohjelmassa on myös levollisia Godfulness-harjoituksia sekä musiikkia hiljentymiseen ja rauhoittumiseen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se on avoin kaikille. Katso lisää

Klo 20 alkaa kirkossa Maiju Laurilan urkukonsertti, jossa kuullaan upeaa urkumusiikkia kesäiltana. Konserttiin on vapaa pääsy. Ohjelma 5 €.


Tervetuloa osallistumaan Taiteiden yön tapahtumiin!
 

7.6.2022 16.06